Vlaganje

Ali je BJ's Wholesale Club Stock nakup?

Vlagatelji v BJ's Veleprodaja Club Holdings (NYSE: BJ)imel odlično leto 2020, saj so delnice prekašale cvetoč trg in premagale sovrstnike, kot so Costco (NASDAQ: CENA)in Walmart (NYSE: WMT). Zaradi hitre prodaje skladiščnega giganta se vodstvo osredotoča na veliko večji odtis trgovin, kar bi lahko prineslo impresivne donose vlagateljem tudi po lanskem povišanju cen delnic.

Možno pa je tudi, da se bo rast tržnega deleža BJ upočasnila, ko bo grožnja COVID-19 zbledela. Na zaslužek bi lahko pritiskala tudi potreba po večletnih agresivnih projektih kapitalske porabe. S to širšo sliko v mislih si oglejmo BJ's Wholesale kot delniško naložbo danes.

Mlada ženska nakupuje v mesnem oddelku.

Vir slike: Getty Images.

Zakaj kupiti delnico?

Bikovsko tezo za delnico lahko povzamemo v treh besedah: rast, denar in priložnost. Na fronti rasti je BJ's prehitel industrijo s primerljivimi dobički prodaje v trgovinah, ki so v proračunskem letu 2020 narasli za več kot 20 %. Ta uspeh pomeni, da je pridobil tržni delež manjših lokalnih trgovin in vodilnih trgovcev na drobno v skladiščih, kot je Costco, ki je nedavno napovedal 14-odstotno povečanje prodaje.

Enako pomembno je, da je rast sprožila porast zaslužka in denarnega toka. Poslovni prihodki so lani poskočili za 82 %, BJ's pa je več kot podvojil svoj letni denarni tok iz poslovanja. Posledično je poln virov, ki jih bo lahko uporabil leta 2021 in pozneje, saj si prizadeva razširiti svoj odtis trgovine preko svojih korenin na vzhodni obali.BJ Cash from Operations Chart (TTM).

zaloge penijev na denarni aplikaciji 2021

BJ gotovina iz poslovanja (TTM) podatke avtorja YCharts. TTM = zadnjih 12 mesecev.

Kar se tiče te priložnosti, ni jasno, kako daleč bi lahko šla ta širitev. Toda trgovec na drobno danes upravlja le 221 klubov, v primerjavi s 558 lokacijami Costco na ameriškem trgu. BJ's je pravkar zabeležil 15 milijard dolarjev letnega prihodka, medtem ko vodilni v industriji šteje skoraj 180 milijard dolarjev svetovne prodaje.Tveganja za obete

Po drugi strani pa bi lahko vlagatelje čakali razočarajoči donosi, če bi se rast tržnega deleža BJ leta 2021 začela obračati, kar bi pomenilo, da je večinoma prišlo zaradi začasnih dislokacij, ki jih je povzročila pandemija.

Konkretnejša grožnja je povečana konkurenca, kot je Walmart, ki namerava v naslednjih nekaj letih dramatično povečati porabo, da bi okrepil svojo platformo za e-trgovino in prodajo. Zmage na teh področjih so podprle rast BJ v letu 2020, vendar bi moralo postati težje izstopati od tekmecev leta 2021 in pozneje, ko bodo kolegi dvignili svojo igro v večkanalni maloprodaji. Vsaj nadaljnja rast v panogi bo zahtevala znatne kapitalske naložbe BJ-jev in drugih akterjev.

Povečati zaloge?

Dobra novica je, da se veliko teh tveganj odraža v vrednotenju BJ. Danes morate plačati le približno 0,4-kratno prodajo zaloge ali manj kot polovico cene Costco ali Walmart. BJ's je relativna kupčija tudi glede zaslužka z razmerjem P/E 13 v primerjavi z 20 za Target (NYSE: TGT), in približno 30 za Walmart in Costco.

Tabela razmerja WMT PS

Razmerje WMT PS podatke avtorja YCharts.

Vsako od teh podjetij ima večji prodajni odtis in daljše rezultate rasti zaradi širokega nabora pogojev poslovanja. Zato je smiselno, da bi bili BJ-ji ocenjeni z nižjo premijo kot industrijski velikani.

Ta vrzel bi se lahko v naslednjih nekaj letih zmanjšala, kar bi v procesu ustvarilo impresivne donose delničarjev. Toda ta scenarij predvideva, da lahko trgovec na drobno znova in znova ponovi svoje zmage iz leta 2020 pod različnimi prodajnimi pogoji. Če menite, da je to mogoče, potem je BJ's videti kot odličen način za pridobitev izpostavljenosti maloprodajni niši v skladišču, ne da bi morali plačati višje cene delnic.^