Vlaganje

Ali je Apple Hospitality REIT nakup?

Lastništvo hotelov je težak posel tudi v dobrih časih, saj je efektivna dolžina najema sobe en dan. Vendar pa Apple gostoljubje (NYSE:APLE)meni, da ima poslovni model, ki ga loči od množice. Tukaj je kratek pogled na ta model in kaj je storil za investicijski sklad za nepremičnine (REIT) in vlagatelje ob soočenju s COVID-19.

Osredotočeno na sobe

Apple Hospitality ima v lasti 230 hotelov s skoraj 30.000 sobami. Portfelj nepremičninskega investicijskega sklada obsega 34 držav in skoraj 90 podtrgov. Hoteli, ki jih ima v lasti, upravljajo pod 12 različnimi oznakami, vključno s ključnimi tablicami Marriott in Hilton, upravljajo pa jih tretje osebe, ki jih te blagovne znamke neposredno ne nadzorujejo. Njegove lastnosti so ponavadi višjega cenovnega razreda, ki naj bi zagotovil prostor za spanje, ne pa počitniško izkušnjo, kot je letovišče. Povprečna starost portfelja podjetja je približno štiri leta, pri čemer je 97 % njegovih nepremičnin zgrajenih ali obnovljenih v zadnjih osmih letih.

Hotelski uslužbenec pozdravlja stranko v preddverju hotela

Vir slike: Getty Images

To je veliko dejstev, toda pomembna ugotovitev je, da prispeva k zelo specifičnemu pristopu. Tako kot diverzifikacija je dobra za vaš portfelj , Apple Hospitality meni, da lastništvo veliko nepremičnin na številnih različnih trgih omejuje zadetek katerega koli podtrga. Povezuje se z vrhunskimi blagovnimi znamkami in vrhunskimi operaterji, da zagotovi sodelovanje z najboljšimi v poslu. Portfelj, napolnjen s svežimi lastnostmi, pomaga zagotoviti, da so njegovi objekti privlačni za najemnike, blagovne znamke in končnega kupca. In z osredotočanjem na hotele, namenjene predvsem spanju, se Apple Hospitality izogne ​​dodatnim stroškom in zapletenosti obravnave sredstev letoviškega tipa.

V marsičem je to privlačna zgodba za vlagatelje, ki jih zanima hotelski prostor. Vendar nič od tega ne spremeni zelo ciklične narave hotelskega poslovanja. Ko so gospodarski časi dobri, ljudje potujejo poslovno in v prostem času; ko so slabi časi, potujejo veliko manj. Težava je v tem, da imajo hoteli najemni čas en dan, in vse, kar je potrebno za preklic prihodnjega bivanja v hotelu, z minimalnim ali brez finančnega vpliva za stranko, je telefonski klic. Tako hoteli zelo hitro občutijo udarec, ko povpraševanje pade.In potem je prišlo do globalne pandemije

To je pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri ogledu Apple Hospitality ali katerega koli drugega hotela REIT, saj so Združene države februarja padle v recesijo. Ta upad je drugačen, saj ga je povzročilo globalno širjenje COVID-19. V normalni recesiji bi hoteli preprosto delovali kot običajno, saj so se skušali prebiti skozi recesijo z začasno znižano stopnjo zasedenosti. Ko se je gospodarstvo spet okrepilo, bi se dvignila tudi zasedenost in finančni rezultati.

zakaj je samsungova zaloga tako draga

Še zdaleč ni jasno, kakšen bo dolgoročni vpliv koronavirusa. Kratkoročni vpliv pa je bil izjemno boleč. Na primer, stopnja zasedenosti Apple Hospitalityja je bila leta 2019 77-odstotna. Ko se je COVID-19 širil, je začel hitro upadati, kot bi pričakovali glede na hotelski model. Februarja je bila zasedenost 76-odstotna, marca je padla na 41-odstotna, aprila pa na katastrofalnih 18 odstotkov. Apple Hospitality je hitro prešel v način ohranjanja kapitala in sodeloval z najemniki, da bi zmanjšal stroške, saj se je osredotočil na krepitev svoje bilance stanja. Ključni koraki so vključevali zmanjšanje kapitalske porabe in ustavitev dividende. To so prave poteze za preživetje krize.

APLE grafikonJABOLKO podatki po YCharts

Današnji problem je, da nihče ne ve, kako dolgo bo trajala ta šibkost povpraševanja. Proti koncu junija se je zasedenost povrnila na skoraj 45 %, kar je dober znak. Vendar to ni dovolj, da bi podjetje delovalo na skoraj finančni ravni, kot je delovala pred COVID-19. In ker se bolezen zlahka širi, obstaja velik vprašaj o tem, kako hitro se bodo ljudje vrnili na potovanje, tudi če se bo gospodarstvo ponovno vztrajno okrepilo. Upoštevajte katastrofalne posledice, ki jih je imel koronavirus na letalsko industrijo. Če se potovanja ne bodo okrepila, je malo verjetno, da se bo poslovanje Apple Hospitality kmalu vrnilo v normalno stanje. Vlagatelji se morajo pripraviti na daljše obdobje bolečine, ki bi lahko ločila njihovo poslovanje od vzponov in padcev širšega gospodarstva.

Predvsem je podjetje sodelovalo s posojilodajalci, da bi prilagodili svoje dolžniške zaveze. Glavni cilj je zagotoviti ji več prostora za dihanje na likvidnostni fronti, da bo lahko prebrodil to hudo in nenavadno recesijo. Ponovno je to prava poteza, vendar je z vidika naložb zelo zaskrbljujoč znak.

Je to nakup?

Trenutno je težko predlagati, da bi vlagatelji skočili na delnice Apple Hospitality. To ni zato, ker gre za slabo podjetje – pravzaprav je osnovni poslovni model dokaj privlačen, kar zadeva hotele. Toda trenutno se REIT sooča z neprimerljivim vetrom v COVID-19 in njegov poslovni pristop, tako kot pri vsakem drugem lastniku hotela, ne zdrži napetosti.

najboljša kriptovaluta za dolgoročno vlaganje v letu 2021

Bolj agresivni tipi bi lahko ponovno razmislili o delnicah, če bo prišlo do znatnega napredka pri zajezitvi koronavirusa, vendar bi bilo za večino vlagateljev bolje počakati na več materialnih znakov poslovnega preobrata v Apple Hospitality, preden vlagajo tukaj.^