Vlaganje

Je Ameriprise Financial nakup?

Ameriprise Financial (NYSE:AMP)je v letu 2020 dobro posloval in presegel S&P 500 s skupnim donosom 19%. Nekaterim se bo to morda zdelo presenetljivo, če upoštevamo, da je bila večina velikih delnic finančnega sektorja letos v negativnem območju. Toda kot eden največjih upravljavcev premoženja v ZDA so bile po storitvah Ameriprise veliko povpraševanje zaradi velike nestanovitnosti v tem obdobju.

Družba je leto končala uspešno in v četrtem četrtletju presegla ocene analitikov z medletnim povečanjem prihodkov in prilagojenega dobička. Ali lahko ohrani zagon v letu 2021?

Vsi poslovni segmenti so zabeležili povečanje prihodkov v četrtem četrtletju

Ženska, ki je finančna svetovalka, stoji pred svojo pisarno, nasmejana, s prekrižanimi rokami, pripravljena pomagati.

Vir slike: Getty Images.

Medtem ko je glavni vir prihodkov Ameriprise posel s svetovanjem in upravljanjem premoženja, služi tudi z upravljanjem premoženja in upokojitvijo ter zaščitnimi rešitvami. Podjetje ponuja upravljanje premoženja prek svoje hčerinske družbe Columbia Threadneedle Investments, rente in zavarovanja pa prek svoje skupine za upokojitvene in zaščitne rešitve.

čisti dobiček kot odstotek prodaje

Družba je v četrtem četrtletju poročala o 8-odstotnem povečanju prilagojenega dobička iz poslovanja na 4,53 USD na delnico glede na 559 milijonov USD prilagojenega dobička iz poslovanja. Ameriprise je želel navesti te prilagojene zaslužke, ker so na rezultate GAAP (splošno sprejetih računovodskih načel) 'negativno vplivale tržne spremembe, ki so vplivale na kreditne razmike in vrednotenje izvedenih finančnih instrumentov,' je družba zapisala v svojem sporočilu o zaslužku. 'Znižanje kratkoročnih obrestnih mer je vplivalo na prilagojeni dobiček iz poslovanja za 303 milijone dolarjev v letu 2020.'Ameriprise je ustvaril 3,1 milijarde dolarjev prilagojenih poslovnih prihodkov – 3-odstotno povečanje v primerjavi z letom. Približno 1,8 milijarde dolarjev od tega je prišlo iz svetovanja in upravljanja premoženja, kar je 4-odstotno povečanje, ki ga je povzročilo 82-odstotno povečanje neto prilivov na končni račun na 7,9 milijarde dolarjev. Wrap računi so naložbeni portfelji, ki se profesionalno upravljajo za plačilo.

'To je bil še en rekord za nas in odličen pokazatelj naše odlične angažiranosti strank, svetovalcev in osredotočenosti na rast,' je povedal predsednik in izvršni direktor James Cracchiolo v razpisu o dobičku v četrtem četrtletju. Skupna sredstva strank v tem segmentu poslovanja so narasla za 14 % na rekordnih 732 milijard dolarjev. O statusu podjetja kot vodilnega v panogi upravljanja premoženja govori, da je v nestanovitnem letu vanj priteklo več sredstev.

Prihodki podjetja za upravljanje premoženja so narasli za 4 % v primerjavi z letom prej na 798 milijonov dolarjev, sredstva v upravljanju pa za 11 % na 547 milijard dolarjev. Podjetje je imelo 7 milijard dolarjev neto prilivov, v primerjavi s 3,3 milijarde dolarjev pred letom dni. Te prilive je povzročil segment sredstev za prebivalstvo.Prav tako se je pri poslovanju z rešitvami za upokojitev in zaščito, ki je zavarovanje in rente, prihodki povečali za 2 % na 799 milijonov dolarjev. Medtem ko je bilo število škod življenjskih zavarovanj večje zaradi COVID-19, je bil finančni vpliv omejen, saj je bil velik del tveganja umrljivosti pozavarovan. Nadalje se je prodaja variabilnih rent povečala za 20 %. Anuitete brez jamstev za preživetje so predstavljale približno 60 % prodaje variabilnih rent. Ta trend bi se moral nadaljevati, saj Ameriprise načrtuje preusmeritev na izdelke z nižjim tveganjem, ki nimajo zagotovljenih življenjskih koristi.

Način pridobivanja?

Ameriprise je dobro pozicioniran za še eno močno leto. Vsa tri njegova podjetja bi morala imeti koristi od pričakovanega pospeševanja gospodarske rasti, zlasti poslovanja z upravljanjem premoženja, saj nadaljnja tržna negotovost žene vlagatelje k ​​zaupanja vrednim institucijam.

kako delujejo varčevalne obveznice serije ee

Poleg tega je podjetje polno denarja. Njegov največji poslovni segment, svetovanje in upravljanje premoženja, ima v knjigah 41,5 milijarde dolarjev, kar je 32,9 milijarde dolarjev pred letom dni. Morda bo vložil nekaj od tega - govori se, da je eden od snubcev ribolov za nakup Wells Fargo podjetje za upravljanje premoženja. Taka pridobitev bi bila odlična za Ameriprise, saj bi povečal svojo dejavnost upravljanja premoženja in ji dal dodaten obseg, ki bi mu pomagal konkurirati večjim igralcem.

Toda tudi brez tega je Ameriprise v zadnjem desetletju dosledno ustvaril dvomestno odstotno povečanje letnega zaslužka in je v dobrem položaju, da to počne še naprej. Poleg tega je njegova donosnost lastniškega kapitala v višini 26,1 % odlična, kar pomeni, da je podjetje zelo učinkovito pri ustvarjanju dobička. To je zagotovo delnica, ki bi jo morali dodati v svoj portfelj.^