Vlaganje

Je milijon dolarjev res dovolj za upokojitev?

Prihranek 1 milijona dolarjev je odličen dosežek in cilj pri upokojitvi, ki ga imajo mnogi. Čeprav je nekaterim morda dovolj za upokojitev, za druge morda ne bo dovolj.

Namesto skupnega zneska v dolarjih, ki bi ga morali prihraniti, je znesek, ki ga potrebujete ob upokojitvi, zelo specifičen za vas in je odvisen od teh dveh stvari.

Človek z roko na templju, medtem ko gleda kos papirja v roki.

Vir slike: Getty Images.

1) Kakšne vire dohodka boste imeli ob upokojitvi?

Če izpolnjujete pogoje za socialno varnost, lahko to štejete kot enega od svojih zajamčenih dohodkov. Morda imate tudi pokojnino, na katero se lahko zanesete, ko prenehate delati. Takšno dodatno mesečno plačilo bi lahko zelo spremenilo znesek denarja, ki ga morate prihraniti.

kakšne delnice kupujejo bogati ljudje

Študije so pokazale, da če so vaši računi vloženi v 60 % delnic in 40 % obveznic, je od vaših sredstev za upokojitev največ 4 % letno, kot je vaš 401k ali IRA, dobra stopnja dviga. Z uporabo te stopnje umika bi potrebovali stanje v višini 900.000 $, če bi želeli 36.000 $ dohodka v prvem letu upokojitve. In če ste imeli takšno pokojnino ali drug vir dohodka, ki vam je zagotovil ta znesek, boste morda morali prihraniti manj kot nekdo, ki tega ni.2) Koliko bodo vaši stroški ob upokojitvi?

Ugotavljanje te številke bo vključevalo pregled bistvenih računov, ki jih morda imate, kot je hipoteka ali najemnina, pa tudi diskrecijske porabe, kot so potovanja. Morda vam bo koristilo tudi načrtovanje proračuna za nepričakovane stroške, ki bi se lahko povečali ob upokojitvi, kot je poraba za zdravstveno varstvo. Za povprečno osebo je potreben znesek približno 80 % vašega dohodka pred upokojitvijo.

Torej, če imate v zadnjem letu pred upokojitvijo plačo 100.000 $, boste morda potrebovali 80.000 $ na leto, ko prenehate delati. Če pa drastično zmanjšate stroške, bi jih lahko bilo manj in če nimate načrtov za spremembo življenjskega sloga, bi lahko bilo več.

Koliko boste potrebovali?

Končno lahko ugotovite znesek, ki bi ga morali prihraniti, tako da vzamete svoje stroške za upokojitev in jih odštejete od dohodka za upokojitev. Število, ki ga dobite, bo pozitivno, nič ali negativno. Če je pozitiven ali imate ravno dovolj, ste eden izmed srečnežev, ki vam morda ne bo treba prihraniti veliko denarja za vašo upokojitev. Če na koncu imate primanjkljaj in vaši izdatki presegajo vaše prihodke, ne smete takoj začeti panike. Ta začetna številka ni znak, da se ne morete upokojiti, temveč lahko služi kot vodilo, kako lahko zapolnite to vrzel.donosnost sredstev v primerjavi z donosnostjo kapitala

Če na primer vaš dohodek ob upokojitvi znaša 3.000 $ vsak mesec in vaši stroški znašajo 4.000 $, potrebujete 1.000 $ vsak mesec iz svojih sredstev za upokojitev za skupno 12.000 $. Za ustvarjanje 12.000 $ iz vaših sredstev za upokojitev bi bilo potrebno začetno stanje 300.000 $ z uporabo 4-odstotne stopnje dviga. Če imate do upokojitve še 20 let, vam lahko vlaganje 6000 USD letno in povprečno 8 % letnega zaslužka pomaga povečati svoje račune za toliko.

Lahko si prizadevate tudi za zmanjšanje stroškov. Višji kot so vaši računi glede na vaš dohodek, več denarja boste verjetno potrebovali. In če ugotovite, da je znesek, ki ga potrebujete, prevelik, lahko leta do upokojitve porabite za zmanjšanje porabe.

Kako je vložen vaš denar?

Tudi če ugotovite, da ne potrebujete velikega zneska prihranka, lahko inflacija to spremeni. Ti lahko izračunaj inflacijo pri načrtovanju upokojitve tako, da letno povečate svoje stroške za povprečne stopnje inflacije. Med letoma 1914 in 2021 je bila povprečna stopnja inflacije 3,23 %.

Eden najboljših načinov za boj proti inflaciji je, da po upokojitvi obdržite del svojih računov, vloženih v delnice. Če bi imeli v lasti portfelj, sestavljen iz 60 % delnic in 40 % obveznic, bi verjetno med letoma 1926 in 2020 zaslužil povprečno stopnjo donosa 9,1 %. stopnje donosa in inflacije, bi lahko vaši računi še vedno rasli in vaša kupna moč se ne bi tako močno zmanjšala, kot če bi imeli več konzervativne naložbe ali denar .

Če imate raje manjši odstotek delnic, boste verjetno doživeli manjšo volatilnost, vendar boste dobili nižjo stopnjo donosa. Če je temu tako, boste morda potrebovali več denarja, da boste lahko sledili inflaciji, saj se v ta namen ne morete toliko zanašati na borzo.

Prihranek 1 milijona dolarjev je cilj, za katerega si morda prizadevate – vendar ne smete ugibati, ali vam ta znesek zadostuje ali ne. In bolj personaliziran pristop je morda boljši način, da zagotovite, da boste v upokojitvi lahko živeli življenje, o katerem ste vedno sanjali.^