Osebne Finance

IRS je ustvaril preprost obrazec za pridobitev stimulativnega pregleda. Ali ga morate uporabiti?

Za pomoč ljudem pri obvladovanju posledic pandemije koronavirusa zagotavlja zvezna vlada stimulativni pregledi . Ti so vredni do 1.200 $ za posameznike in 2.400 $ za pare. In če imate upravičene vzdrževane otroke, boste prejeli dodatnih 500 $ na ustreznega otroka.

Zgoraj opisani zneski so najvišji, ki jih boste prejeli, in za ta znesek morate zaslužiti manj kot 75.000 $ kot samska oseba ali 150.000 $ kot poročen skupni prijavitelj. Če vaš dohodek presega te omejitve, se znesek vašega plačila zmanjša za 5 $ za vsakih 100 $ dodatnega zasluženega dohodka.

razlike med vzajemnimi skladi in etfs

IRS mora poznati podatke o vaših dohodkih in koliko vzdrževanih družinskih članov imate, da vam lahko priskrbi denar. Večini ljudi ni treba storiti ničesar, da bi zagotovili te podrobnosti, ker jih lahko IRS dobi iz davčnih napovedi za leto 2018 ali 2019.

Toda nekateri ljudje potrebujejo več informacij. Če ste eden izmed njih, lahko izpolnite a preprost obrazec na spletni strani davčne uprave . Spodaj lahko ugotovite, ali morate ta obrazec izpolniti.

Ženska šteje denar v ovojnici.

Vir slike: Getty Images.Ali morate kaj storiti, da preverite dražljaje za koronavirus?

IRS je ustvaril Stran Plačilo za gospodarski vpliv kamor lahko vnesete podatke, če je potrebno. Obiskati boste morali to stran in izpolniti obrazec za prejemanje stimulativnega plačila, če je karkoli od naslednjega res:

skupni stroški izposojanja v času trajanja obveznice
  • Niste vložili davčne napovedi za leto 2018 ali 2019 in ne prejemate nobenih prejemkov socialne varnosti, vključno s SSI, SSDI, nadomestili za preživele družinske člane ali pokojninami.
  • Niste vložili napovedi za leto 2018 ali 2019 in ne prejemate upokojitve na železnici.
  • Niste vložili napovedi za leto 2018 ali 2019 in ste pravkar začeli prejemati pokojnine za socialno varnost ali železniško pokojnino leta 2020.
  • Niste vložili napovedi za leto 2018 ali 2019, prejemate socialno varnost ali upokojitev na železnici in imate vzdrževanega člana.

V prvih treh primerih potrebujete obrazec, s katerim IRS posredujete podrobnosti o vašem dohodku, da pokažete primernost. V zadnjem primeru boste morda prejeli stimulativni ček, če ne posodobite IRS, vendar ne boste prejeli dodatnih 500 $, ki so na voljo na vzdrževanega, razen če izpolnite obrazec, da jim to poveste.

kako izračunati tehtano povprečje uveljavljajočih se delnic

Obiščete lahko tudi stran o gospodarskih vplivih, da vnesete svoje bančne podatke, če jih IRS nima v evidenci, ali posodobite svoj poštni naslov ali podatke o banki, da bo vaš ček prišel na pravo mesto.Ukrepajte zdaj, da boste IRS posredovali svoje podatke

Kontrole za stimulacijo koronavirusa so že začele teči. Želite zagotoviti, da boste pravočasno prejeli svoje in da boste prejeli ustrezen znesek denarja. Če še niste in morate, pojdite na stran IRS danes, da navedete svoje podatke.

Čeprav imate tudi možnost, da vložite davčni obračun za leto 2019, da davčni davčni urad izvedete, koliko ste zaslužili, kdo so vaši vzdrževanci in kam poslati svoj denar, je lahko izpolnjevanje posebnih obrazcev na strani o gospodarskih vplivih veliko hitrejše in enostavnejše, če drugače vam ni treba vložiti napovedi. Naredite to danes, da čim prej dobite svoj denar.^