Vlaganje

Vlaganje z možnostmi: kaj je pokrit klic?

Za vlagatelje, ki jih zanima začetek z opcijami, je lahko pokrit klic preprosta strategija, ki je razmeroma brez tveganja.

V tem segmentu od Motley Fool v živo ki je bil prvič predvajan 7. maja , analitik Motley Fool Canada Jim Gillies in urednica/analitika Fool.com Ellen Bowman razpravljata o tem, kaj je pokrit klic in zakaj bi ga uporabili.

Jim Gillies: Prva strategija, o kateri lahko govorimo, se imenuje pokriti klic.

koliko chipotle lokacij je tam

Ellen Bowman: da.

Gillies: Vse to pomeni, da imate 100 delnic, ker morate imeti opcije ali pogodbe v enotah po 100 delnic ali jih kupiti 100 delnic. Nato za vsakih 100 delnic, ki jih imate ali kupite, nato prodate na odprto ali kratko določeno klicno opcijo, spet je klicna opcija pravica do nakupa osnovne delnice. Torej, če ti prodam, Ellen, pravico do nakupa in se odločiš, da boš to pravico izkoristil, kaj moram storiti?Bowman: Prav.

Jim Gillies: Če sem ti prodal pravico do nakupa in rečeš: 'Jim, kupil bom,' potem veš kaj? Jim bo prodal.

Bowman: Moral boš.Gillies: Nimam izbire. ... Pokrit klic, imate svoje zaloge in kupujete svoje delnice. Odprto klicno opcijo prodate proti svojim delnicam. En klic za vsakih 100 delnic, ki jih imate ali kupite. V primeru, da bo delnica narasla v nebo, ker vam je kratek klic, ste dolžni prodati. Te delnice boste prodali.

Bowman: Kraj moči, ki ga izberem, če rečem Apple (NASDAQ: AAPL)ne bo dosegel nad 145 $. Mislim, da zaokrožujem višje kot ti brez kakršnih koli analitičnih razlogov. [SMEH] in rečem do julija in prodam te klice, tako da takoj dobim plačilo. Nekdo mi plača, da prevzamem to tveganje. Ustavi me, če prekinjam kjerkoli. Potem gre Apple na 300 dolarjev, ker Tim Cook sam klonira. Zune je izbrisan iz zgodovine in povsod ni nič drugega kot Apple. Še vedno moram prodati tistim, ki so kupili te klice. Moram prodati po 145 ne glede na?

Gillies: Pravilno ... Mislim pa, da so nekateri ljudje res ugotovili, da so pokriti klici lahko dragi, vendar menim tudi, da je za izvajalce opcij zelo dobro izhodišče iz drugega res dobrega razloga, vsaj mislim, da je dober razlog . To so možnosti, verjetno ste že slišali, verjetno ste bili prestrašeni, ne vi, ker ste se družili s tem.

Bowman: Sprva pa sem bil.

Jim Gillies: V redu. Ampak ti nisi več, toda drugi ljudje bi bili. Vsekakor, če ste prebrali stvari Petra Lyncha ali drugega, vas bodo morda prestrašile. Devetdeset odstotkov možnosti poteče brez vrednosti in tega ne želite. Če sem to prodal, bom. [SMEH]

Bowman: ja. [SMEH] Bi zaslužil denar? Ker potem hočem.

Gillies: Ja, to je nepopolno stališče, odkrito povedano. Vendar obstajajo druge strategije možnosti. Kot veste, obstaja veliko, veliko drugih strategij možnosti. Ena od privlačnih točk pri možnostih je njihova sposobnost vzvoda.

Bowman: ja. To je ena najstrašnejših stvari in ena najbolj kul stvari pri njih.

je bikovski trg dober ali slab

Gillies: No, to je kul, če deluje v tvojo korist.

Bowman: Točno tako, in če ne, je grozljivo.

Gillies: Nič ni boljšega, kot če vzvod opcij deluje v vašo korist. Imate nastavitev finančnega vzvoda za bikovsko pozicijo, delnice gredo na luno, [SMEH] uganite, kdo je ta teden jedel vzorčevalnik zrezkov.

Bowman: Hudiča, ja, grem v Cleveland.

Gillies: Šel bi v Cleveland, zrezek, po zrezek. Ampak, če je vzvod usmerjen proti tebi?

Ellen Bowman: Lahko bi se znašli. Slišali smo, da se včasih od članov v službi znajdete globoko dolžni, globoko dolžni stvari, ki jih niste pričakovali.

Gillies: Ali če bi to popravili, bi prodajali stvari, ki jih niste želeli prodati. Si predstavljate, izbral ga bom, ker mislim, da še vedno posluša, če bi se Jim Mueller, na primer, vpletel v eno od teh grozljivih, ker nikoli ne bi, ampak je sodeloval v eni od teh odličnih poslov finančnega vzvoda, ki so bili v nasprotju njega, in da bi zaslužil, je moral prodati svoje delnice Netflixa. Si lahko predstavljaš?

Bowman: Ja, seveda, stroškovne osnove osem dolarjev ali karkoli.

Gillies: ja. Tukaj je tvoj veliki davčni račun, Jim, in ne počni tega več. Bil bi zlomljenega srca. [SMEH].

Bowman: No, tu ne moremo končati.

Gillies: Tukaj je dobra novica. S pokritimi klici je dobesedno nemogoče, da bi se razstrelili s finančnim vzvodom.

Bowman: To je resnica. To je še en razlog, da jih priporočamo začetnikom, kot sem jaz, delnice lahko izgubite, v idealnem primeru pa ste napisali samo pozive k delnicam, ki bi jih z veseljem izpustili po tej ceni.

kaj, če se moj bančni račun zapre pred preverjanjem spodbud

Gillies: To morate ponoviti, norci. Imate prenos v živo, pojdite 15 sekund nazaj in poslušajte, kaj je Ellen pravkar rekla.

Bowman: Naj poskusim še enkrat povedati, a zgovorno. Pokrite pozive bi morali napisati samo za delnico, ki ste jo pripravljeni prodati po udarni ceni, z veseljem boste videli, da gre. Če ga imate preveč radi in bi ga želeli obdržati, potem ne pišite klicev, ker lahko izgubite le svoje delnice, kar je čudovito. Toda če imate radi svoje delnice, jih ne želite izgubiti, zato se prepričajte, da izberete podjetje, ki je za vse to. Z Jimom se glede Appla nekoliko ne strinjava. Zaradi vsega tega mi je bil všeč ta primer, morda ne bom pisal pokritih klicev v Apple. Morda bom prešel na nekaj drugega v svojem portfelju, za kar imam dovolj, da lahko uporabim 100 delnic, ker ne vem nujno, da bi ga bil pripravljen izpustiti. To je del ene od čustvenih stvari pri vlaganju možnosti je, da za svoje drage ne želite tvegati z njimi.^