Vlaganje

Vlaganje v prihajajoče delnice

Večina vlagateljev pozna delnice velikih imen, ki so v preteklih letih ustvarile neverjetne donose za njihove vlagatelje. Zaradi njihovega uspeha so postala domača imena. Medtem ko bo mnoga od teh podjetij verjetno še naprej rasla, večina nima enakega potenciala rasti kot nekoč.

Zaradi tega morajo vlagatelji, ki iščejo neizkoriščeno rast, naslednji val najboljših prihajajočih poslovnih delnic iskati drugje. Naslednji seznam vsebuje nekaj najbolj zanimivih nastajajočih rast zalog ki še niso domača imena.

Oseba, ki gleda borzni grafikon na prenosnem računalniku.

Vir slike: Getty Images.

Dopolnite prihajajoče delnice

Eden najboljših dolgoročne naložbene strategije za povečanje bogastva jevlaganje v delnicepodjetij, ki hitro širijo svoje poslovanje z izkoriščanjem novih tržnih priložnosti, kot je reševanje velikih težav. Tistih, ki so vlagati denar v nastajajočih podjetjih pogosto žanjejo najvišje nagrade. Vendar pa ni vsako nadobudno podjetje uspešno, zaradi česar je ta strategija večje tveganje. Kljub temu je nagrada lahko vredna tvegati naložbe v nastajajoče podjetje, saj lahko ena velika zmaga prinese donos, ki spremeni igro.

Ob upoštevanju tega potenciala navzgor je tukaj seznam 11 prihajajočih idej o delnicah, ki bi jih vlagatelji morda želeli upoštevati:Naraščajoče zaloge

Simbol Ticker

Tržna kapitalizacijaKaj počne

Bill.com Holdings

(NYSE:BILL)

28,8 milijarde dolarjev

Podjetje za programsko opremo, ki pomaga avtomatizirati prejemanje in plačevanje računov in računov.

Coinbase Global

(NASDAQ:COIN)

58,4 milijarde dolarjev

Največja borza kriptovalut.

CrowdStrike Holdings

(NASDAQ:CRWD)

63,6 milijarde dolarjev

Podjetje za kibernetsko varnost v oblaku.

učil bom

zgodovinska stopnja donosa na borzi

(NASDAQ:DCBO)

2,9 milijarde dolarjev

Platforma za upravljanje učenja v oblaku.

Hitro

(NYSE:FSLY)

5,4 milijarde dolarjev

Upravlja globalno omrežje za dostavo vsebin.

Limonada

(NYSE:LMND)

4,7 milijarde dolarjev

Zavarovalnica, ki jo poganja umetna inteligenca.

Opendoor Technologies

(NASDAQ:ODPRTO)

11,6 milijarde dolarjev

Nepremičninsko tehnološko podjetje, osredotočeno na iBuying.

Snežinka

(NYSE:SNEG)

92,6 milijarde dolarjev

Platforma za shranjevanje podatkov v oblaku.

Teledoc Health

(NYSE:TDOC)

23,1 milijarde dolarjev

Ponudnik telezdravstva.

Upstart Holdings

(NASDAQ:UPST)

19,5 milijarde dolarjev

Pomaga finančnim institucijam pri odločanju o posojilih, ki jih poganja umetna inteligenca.

Zscaler

(NASDAQ: ZS)

40,0 milijarde dolarjev

Podjetje za kibernetsko varnost v oblaku.

Vir podatkov: spletne strani podjetja in Ycharts. Podatki o tržni kapitalizaciji od 7. septembra 2021.

Tukaj je podrobnejši pogled na ta nastajajoča podjetja.

Bill.com

Bill.com je a fintech podjetje ki pomaga malim in srednje velikim podjetjem optimizirati svoje plačilne sisteme. Programska oprema podjetja avtomatizira prejemanje in plačevanje računov in računov. Brezhibno deluje z najbolj priljubljenimi računovodskimi programi in podjetjem olajša odobritev plačil.

Theumetna inteligenca (AI)- omogočeno,oblakpodjetje s sedežem v poslovnem letu je povečalo svoje prihodke za 51 % v poslovnem letu 2021 in je imelo na svoji platformi več kot 121.000 strank ob koncu poslovnega leta, kar je 24-odstotni skok. Te številke bi morale še naprej naraščati, saj Bill.com širi svojo obstoječo platformo in pridobi nove.

Leta 2021 je podjetje kupilo Divvy, vodilno podjetje na področju upravljanja porabe za mala in srednja podjetja, in Invoice2go, vodilnega ponudnika terjatev do računov na mobilnih napravah, da bi še naprej širilo svoj doseg. Ker več malih in srednje velikih podjetij vidi prihranke pri uporabi platforme Bill.com, bi moralo podjetje še naprej hitro rasti.

Coinbase Global

Coinbase Global je največjikriptovalutamenjavo v ZDA Omogoča uporabnikom nakup in prodajo kriptovalut, kot npr Bitcoin (KRIPTO:BTC)in eter (KRIPTO:ETH). Platforma je zaključila prvo javno ponudbo ( IPO ) leta 2021.

V drugem četrtletju 2021 je Coinbase v povprečju opravil 8,8 milijona mesečnih ponavljajočih se maloprodajnih transakcij, kar je 44 % več kot v prvem četrtletju. Obseg trgovanja je dosegel več kot 462 milijard dolarjev, v primerjavi s samo 28 milijardami dolarjev v obdobju pred letom. To je pomagalo povečati njegov čisti prihodek za več kot 2 milijardi dolarjev, kar je več kot 10-krat več kot v drugem četrtletju leta 2020. Ker bo vse več ljudi začelo trgovati s kriptovalutami in drugimi digitalnimi sredstvi, bo Coinbase verjetno še naprej uspeval.

CrowdStrike Holdings

CrowdStrike Holdings je v oblaku Spletna varnost platforma. Zanaša se na velike podatke in umetno inteligenco, da prepreči napade dobavne verige in grožnje z izsiljevalsko programsko opremo ter ščiti pred intelektualno lastnino in krajo podatkov.

Kibernetska varnost je zaradi naraščajočih groženj hitro rastoč trg. Brandessence Market Research and Consulting ocenjuje, da bo svetovni trg kibernetske varnosti do leta 2027 presegel 400 milijard dolarjev, kar je le 17,6 milijarde dolarjev leta 2020. CrowdStrike je zgodnji vodilni na področju kibernetske varnosti v oblaku, zaradi česar je v odličnem položaju za zajemanje velikega deleža te hitre - možnost rasti.

učil bom

Docebo je aprogramska oprema kot storitev (SaaS)podjetje, ki podjetjem ponuja vire za izobraževanje in usposabljanje v oblaku. Njegova programska oprema vključuje sistem za upravljanje učenja Learn. Ta rešitev omogoča podjetjem, da usposobijo svoje delavce in izobrazijo stranke.

ima trump zaloge v farmacevtskih družbah

Podjetje je imelo skoraj 2.500 strank, ki so uporabljale svoj sistem sredi leta 2021, kar je približno 500 povečanje v zadnjih 12 mesecih. To je pripomoglo k 76-odstotni rasti prihodkov za programsko podjetje. Svoji platformi ves čas dodaja nove stranke, kar bi moralo še naprej spodbujati močno rast prihodkov.

Hitro

Hitro upravlja globalno omrežje za dostavo vsebin (CDN). Ima poslovni model infrastruktura kot storitev, ki strankam zagotavlja infrastrukturo, ki jo potrebujejo za hiter in zanesljiv prenos podatkov. Njegov cilj je narediti internet hitrejši z uporabo sistemov za predpomnjenje v polprevodniškem stanju. Čeprav so dražji od tradicionalnih magnetnih diskov, so hitrejši, zanesljivejši in varnejši.

Ker več strank uporablja njegov CDN, bo Fastly zaslužil več denarja s svojim obstoječim omrežjem. Glede na vse večji pomen hitrosti in omrežne varnosti – hitro pridobljene storitve Signal Services leta 2020 za razširitev svojega varnostnega portfelja – ima podjetje veliko prostora za delovanje.

Limonada

Lemonade je zavarovalnica, ki temelji na tehnologiji. Uporablja platformo, ki jo poganja umetna inteligenca, da strankam olajša nakup zavarovanja in obdelavo zahtevkov. Stranke lahko kupijo novo zavarovalno polico v nekaj minutah. Medtem lahko Lemonade obravnava zahtevke v nekaj sekundah namesto v dnevih, ki jih tradicionalne zavarovalnice pogosto potrebujejo za obdelavo in izplačilo zahtevkov.

Podjetje hitro raste. Njegovo število strank je sredi leta 2021 preseglo 1,2 milijona, kar je 48 % več kot leto prej. Zbira tudi višjo premijo na stranko (za 29 % letno več), saj širi svojo ponudbo na najemniško zavarovanje, zavarovanje doma, življenja, avtomobila in hišnih ljubljenčkov. Ker je zavarovalniška industrija zrela za motnje, lahko Lemonade iztisne veliko rasti, tako da pridobi večji tržni delež.

Opendoor Technologies

Opendoor je nepremičninsko tehnološko podjetje, ki se osredotoča predvsem na iBuying. Ljudem omogoča, da kupujejo in prodajajo domove neposredno na platformi namesto drug od drugega. To olajša postopek za vse vpletene in odvzame veliko stresa v postopku nakupa in prodaje stanovanja.

Približno 1,6 bilijona dolarjev domov vsako leto zamenja lastnika v ZDA, kar predstavlja ogromno priložnost za Opendoor. Ko bo še naprej širil svoje nakupe doma, bo Opendoor predstavil enostavnost svoje platforme več kupcem in prodajalcem, kar bi lahko prevzelo iBuying v mainstream.

Snežinka

Snowflake upravlja platformo za podatkovno skladišče v oblaku. Podjetjem ponuja rešitve za shranjevanje vseh podatkov, ki jih zberejo, hkrati pa jih omogoča enostavno dostopnost.

Podjetje hitro raste. Letni prihodek Snowflake se je v poslovnem letu 2021 povzpel za 124 %, saj so ga poganjale nove stranke in razširila prodajo na obstoječe. Snowflake vidi ogromno 90 milijard dolarjev v prihodnosti tržno priložnost za svojo podatkovno platformo v oblaku, kar je bistveno več kot obstoječi trg podatkovnih skladišč v vrednosti 14 milijard dolarjev. Njegova sposobnost, da izkoristi to naraščajočo priložnost, ji bo verjetno omogočila, da bo še naprej zagotavljala močne finančne rezultate.

Teledoc Health

Teledoc je videokonferenčna platforma, ki pacientom omogoča dostop do zdravstvenih delavcev. To je bolj priročno in ceneje kot osebni obiski pri zdravniku. Podjetje gradi virtualno zdravstveno platformo od konca do konca, da bi ljudem olajšala dostop do zdravstvene oskrbe, ki jo potrebujejo.

Prihodki podjetja so v drugem četrtletju 2021 narasli za impresivnih 109 % v primerjavi z letom 2021, medtem ko so obiski pacientov presegli 3,5 milijona, kar je 28 %. Eden od dejavnikov, ki spodbujajo to rast, je bila leta 2020 združitev z Livongom, družbo za upravljanje kronične oskrbe. Ta pridobitev je ključna za Teledocovo strategijo, da postane rešitev za virtualno zdravstveno varstvo. Ker podjetje ponuja več načinov za virtualno povezovanje z zdravstvenimi delavci, bi moral Teledoc še naprej hitro povečevati svoje prihodke.

Upstart Holdings

Upstart ponuja tehnološko platformo, ki jo poganja umetna inteligenca, ki omogoča finančnim institucijam, da sprejemajo pametnejše odločitve o posojilih. Platforma podjetja pri ocenjevanju potencialnega posojilojemalca upošteva več kot 1000 spremenljivk, kar je veliko bolj robusten sistem od tradicionalnih odobritev, ki temeljijo na kreditni oceni. To ji omogoča, da hitro odobri več posojil (71 % jih prejme takojšnjo odobritev) po nižjih obrestnem obsegu kot tradicionalni programi zavarovalnih pogodb.

Upstart raste z neverjetno hitrostjo. Njeni prihodki so v drugem četrtletju leta 2021 narasli za osupljivih 1018 % v primerjavi z letom. Podjetje samo praska po površini svojega potenciala. Upstart je začel na trgu majhnih osebnih posojil (priložnosti 84 milijard dolarjev), vendar se je od takrat razširil na trg avtomobilskih posojil v vrednosti 635 milijard dolarjev.

Fintech podjetje ima potencial, da se v prihodnosti še bolj poglobi na ameriški trg potrošniških kreditov v vrednosti 4,2 bilijona dolarjev, kar mu daje veliko prostora za nadaljnje širjenje ponudbe potrošniškega financiranja, hkrati pa poveča število strank. To bi moralo spodbuditi nadaljnjo močno rast za Upstart vlagatelje.

Zscaler

Zscaler je platforma za kibernetsko varnost v oblaku. Vedno pogosteje morajo zaposleni in stranke dostopati do informacij, shranjenih v zunanjih podatkovnih centrih, namesto do osrednjega strežnika. Poleg tega pogosto dostopajo do nje z oddaljenih lokacij namesto v pisarni. Zscaler jim pomaga varno dostopati do teh informacij na daljavo.

Podjetje ima drzen cilj. Zscaler želi zagotoviti 200 milijonov uporabnikov in 100 milijonov delovnih obremenitev. To je v primerjavi z okoli 20 milijoni sredi leta 2021. Ta drzni cilj želi doseči s privabljanjem novih strank v svoje omrežje in nadprodajo obstoječih, ko se širi v nove geografske regije in segmente, hkrati pa povečuje svojo funkcionalnost in zagotavlja nove rešitve platform.

Te nadobudne delnice so vredne natančnejšega pogleda

Ta podjetja, ki temeljijo na tehnologiji, si vsa prizadevajo zagotoviti inovativne rešitve za reševanje nekaterih največjih težav, s katerimi se soočajo druga podjetja in potrošniki. To pozicionira te nadobudneže za močno rast v prihodnjih letih. Zaradi tega bi morali vlagatelji vsaj razmisliti, da bi jih uvrstili na svoje opazovalne sezname.^