Vlaganje

Če so vam všeč dividende, bi vam morale biti všeč te 3 delnice

Iščete zanesljiv naložbeni dohodek? Kljub še vedno penečim vrednotenjem v okolju z izjemno nizkimi obrestnimi merami, še vedno obstaja nekaj delnic po razumnih cenah z nadpovprečnimi donosi, na katere se lahko zanesete. Če jih želite najti, boste morda morali na prstih iti v ime ali sektor, ki ga običajno – iz kakršnega koli razloga – niste upoštevali prej.

zakaj so zaloge at&t zmanjšane

Tukaj so tri delnice dividend, o katerih bi moral vsak vlagatelj, ki išče dohodek, razmisliti o dodajanju v svoj portfelj.

Zvitek bankovcev po 100 dolarjev, ki stoji poleg majhnega znaka z besedo

Vir slike: Getty Images.

1. Johnson & Johnson

Dividendni donos: 2,6%

seveda Johnson & Johnson (NYSE:JNJ)se lahko zdi trdovratno, 135-letno podjetje, obtičalo v svoji preteklosti, z nizko rastočimi osnovnimi izdelki, kot so Tylenol, Benadryl in Band-Aid povoji. Toda obstaja še ena plat tega podjetja, za katero se morda ne zavedate, da je Johnson & Johnson.Več kot polovico njegovih prihodkov dejansko ustvarjajo zdravila na recept, vključno z uspešnimi zdravili, kot so Remicade (za artritis), Stelara (ki zdravi artritis in luskavico v plakih) in zdravilo Imbruvica za boj proti raku. Približno četrtina njene najvišje ponudbe prihaja iz prodaje medicinskih pripomočkov, od katerih večina ni označenih kot izdelki Johnson & Johnson.

J&J ne upravlja le a različni portfelji izdelkov, vendar s tremi različnimi poslovnimi linijami lahko podjetje uvaja inovacije, ne da bi tvegalo popolno implozijo svoje dobičkonosnosti.

Družba Johnson & Johnson je kljub nekaj ogromnim enkratnim stroškom že desetletja dosledno ustvarila celoletni dobiček. Zaslužek zdravstvenega podjetja je namreč vztrajno rasel. Lanski 21,4 milijarde dolarjev po obdavčitvi zaradi COVID-19 je približno štirikrat več, kot je Johnson & Johnson zaslužil pred 20 leti. Prav tako je zdaj manj odprtih delnic, kot jih je bilo takrat. Več dobička, razdeljenega med manjše število delnic, seveda pomeni še večjo dobičkonosnost na delnico. Pomeni tudi trdno fiskalno podporo delniške dividende, ki se od leta 1962 vsako leto povečuje.2. ENOK

Dividendni donos: 7,1%

Čeprav je Johnson & Johnson domače ime, ONEOK (NYSE: OK)je vse prej kot. Vendar pa obstaja velika verjetnost, da je vaše gospodinjstvo odvisno od edinstvene, a kritične storitve ONEOK.

ONEOK dobavlja zemeljski plin in tekočine zemeljskega plina po 40.000 milj cevovodov od Severne Dakote do Teksasa. Energetska družba upravlja več kot eno desetino proizvodnje zemeljskega plina v državi.

realnost deli nasdaq blockchain ekonomski indeks

Na videz se zdi tvegan posel – zlasti v zadnjem času. Cene zemeljskega plina in surove nafte so običajno tesno povezane, cene nafte pa so že zadnje desetletje povsod po zemljevidu. Vrtalniki, raziskovalci in rafinerji so bili spravljeni skozi ožemalnik za nestanovitnost.

Vendar cene plina in nafte niso tako tesno povezane, kot nakazuje zgornji odstavek. Pravzaprav nihanja cen nafte in plina na sam posel s plinovodom ne vplivajo veliko. ONEOK je bolj kot karkoli drugega operater cestninskih postaj, ki pobira pristojbino za predelavo zemeljskega plina ne glede na ceno, o kateri se dogovorita njegov končni kupec in prodajalec. Tako je njegov poslovni dohodek počasi, a vztrajno zrasel z 940 milijonov dolarjev v letu 2011 na lanskih 1,36 milijarde dolarjev, s čimer je relativno lahkotno premagal nizko ceno v letu 2015. ONEOK je v tem turbulentnem letu še vedno uspel zaslužiti nekaj manj kot milijardo dolarjev. Čeprav se je cena zemeljskega plina morda spremenila, potrošniki in podjetja nikoli niso prenehali potrebovati izdelka. Ukvarjali so se le z višjo ceno, saj niso imeli druge izbire.

S tem podjetjem ni nobene rasti, ki bi jo lahko šteli za 'navdušujočo', vendar je cestninski posel popolnoma primeren za financiranje ponavljajočih se dividend.

Pomorsko osebje na krovu amfibijske jurišne ladje USS America pripravlja lovsko letalo F35B za let.

Pomorsko osebje na krovu amfibijske jurišne ladje USS America pripravlja lovsko letalo F35B za let. Vir slike: Lockheed Martin.

kam vložiti 100k leta 2020

3. Lockheed Martin

Dividendni donos: 3,1 %

Nazadnje dodajte letalskega in obrambnega izvajalca Lockheed Martin (NYSE:LMT)na vaš seznam delnic za dividende, ki jih morate upoštevati, še posebej, če je njegov donos zdravih 3,1%.

Preprosto bi bilo domnevati, da se podjetja, ki močno poslujejo v obrambni industriji, soočajo z določeno nestanovitnostjo, ker je velik del njihovih prihodkov odvisen od muhavosti spreminjanja prioritet ministrstva za obrambo in Bele hiše, pa tudi od muhavosti agencij, kot je NASA, in letal. industrijo. Vse te skupine so velike porabe vstopnic, vendar velika naročila zlahka gredo konkurentom obrambnega izvajalca. Odpovedi programov, kot je nedavni Pentagonov odpoved sporne pogodbe v oblaku JEDI, so tudi veliko tveganje, ki lahko moti poslovanje obrambnih izvajalcev.

Toda v primerjavi z drugimi segmenti industrijskega sektorja so obrambne pogodbe na koncu iz leta v leto precej zanesljive in dosledne.

To je predvsem posledica zaledne narave obrambnih pogodb, ki jo le redko vidite. Lockheed Martin lahko na primer izdeluje reaktivni lovec F-35, vendar je njegov dogovor z ministrstvom za obrambo več kot le prodaja letal. Tudi vojska potrebuje vzdrževanje teh letal. V tem smislu sta Ministrstvo za obrambo in Lockheed Martin pravkar sklenila več milijard dolarjev vredno pogodbo, ki financira nadaljnje vzdrževanje več kot 3000 letal do leta 2023.

Lockheed Martin ponuja tudi radarske sisteme, platforme za upravljanje orožja, orodja za kibernetsko varnost, logistiko in storitve usposabljanja. Večina teh dohodkovnih ponudb nikoli ne pride na naslovnice, vendar jih vojska obupno potrebuje.

Končni rezultat je podjetje, ki mu je desetletja vsako leto uspelo ustvariti celoletni dobiček in zadnjih 19 let vsako leto povečuje izplačilo dividend. Lockheed Martin je le šest let oddaljen od tega, da si prisluži naziv Dividend Aristocrat, kar kaže na to, da je ta delnica zdaj še posebej dobra stava za dividende.^