Vlaganje

Naročniki Hulu se vzpenjajo, ko nastaja Disney Control

Hulu je objavil, da je v letu 2018 dodal 8 milijonov novih naročnikov, s čimer je svojo skupno bazo strank dosegel na 25 milijonov prek svojih naročniških video na zahtevo (SVOD) in televizijskih načrtov v živo v ZDA. To pomeni 48-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Hulu daje tudi več strank kot največji ponudniki plačljive televizije v ZDA, vključno s kabelskim velikanom Comcast (NASDAQ:CMCSA), ki ima lastniški delež v podjetju.

Tudi prihodki so se znatno izboljšali, saj se je prodaja oglasov v letu 2018 povečala za 45 % in dosegla 1,5 milijarde dolarjev, kar je rekord za Hulu. Čeprav podjetje ni bilo tako pripravljeno glede svojih izgub, nekateri ocenjujejo, da je letni primanjkljaj približno 1,5 milijarde dolarjev.

Naraščajoče število naročnikov je verjetno dobra novica za Disney (NYSE: DIS), ki ima velike načrte v areni pretakanja in bo kmalu lastnik večinskega deleža v Hulu.

Preverite najnovejše Prepis klica o zaslužku Disney .

Ženska, ki nosi rdeč šal in belo obleko.

Zgodba o služkinji privabil horde novih gledalcev. Vir slike: Hulu.Najverjetneje bo uspelo

To je malo vprašanje Netflix (NASDAQ:NFLX)je 800-kilogramska gorila v sobi, ko gre za pretakanje. Podjetje ima več kot 137 milijonov naročnikov po vsem svetu, pri čemer ta številka raste vsak mesec. Na domačem trgu ima približno 58 milijonov strank, a se z naraščajočo penetracijo rast upočasnjuje. V zadnjih štirih četrtletjih je bilo v ZDA dodanih le 5,7 milijona naročnikov, kar je 10-odstotni skok v primerjavi z letom.

To bledi v primerjavi z 8 milijoni novih strank Huluja - 48-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani, čeprav ti dobički izhajajo iz veliko manjše baze. Gledalci tudi več časa preživijo na platformi Hulu, pri čemer se je čas, porabljen na naročnika, v letu 2018 povečal za 20 %.

Hulu je dejal, da ima več televizijskih epizod kot katera koli druga storitev pretakanja v ZDA, pri čemer je svojo knjižnico na zahtevo razširil na več kot 85.000 epizod v letu 2018. Izpostavil je programe, kot so Dobri zdravnik , Ubijanje Eve , Orville , Supertrgovina , in Odrasel kot prispeva k njegovemu uspehu in poudaril, da 'postaja ekskluzivni dom za vsako sezono priljubljenih in aktualnih serij, kot je IS , Izgubljen , Kralj hriba , Družinski človek , Bobovi hamburgerji , Živeti samski , in Animaniaki . 'Drug razlog za hiter rast Hulu je uspešnost njegovega prvotnega programa, ki je leta 2018 prejel rekordnih 27 nominacij za emmyja. Castle Rock je bil najuspešnejši novi izvirni program v letu 2018 in drugi najučinkovitejši originalni Hulu v celoti letos, za samo Zgodba o služkinji .

Končno, njegova zmožnost zagotavljanja kombinacije oddajanja, kabla in programov vrhunskih kanalov je Huluju dala pravice hvaliti kot 'edino mesto, kjer lahko gledalci gledajo cele sezone skoraj vseh (80 %) letošnjih programov, ki so bili nominirani za emmyja.'

Sissy Spacek in Andre Holland, v liku v prizoru, sta videti šokirana.

Sissy Spacek in Andre Holland v prizoru iz Castle Rock . Vir slike: Hulu.

Menjava straže

Za tiste, ki jih še niste spremljali, je Hulu trenutno v skupni lasti Disneyja, Comcasta in Lisica dvajsetega stoletja (NASDAQ:FOX) (NASDAQ:FOXA), pri čemer ima vsak 30 % delež, medtem ko AT&T (NYSE:T)ima 10%.

Odstotki lastništva naj bi se spremenili še letos, tako kot Disney bliža ciljni črti pri nakupu Foxa, ki ga bo povečal na 60-odstotni kontrolni delež. House of Mouse je decembra 2017 objavila, da namerava pridobiti večino Foxovega premoženja v poslu v vrednosti 52,4 milijarde dolarjev. Sledila je dolgotrajna vojna za ponudbe, saj je tekmec Comcast skušal odvzeti nagrado Disneyju. Kabelski gigant je julija izpadel iz postopka in zapustil Disney dobro na poti do zaključka pridobitve.

Disney si prebija še nekaj preostalih vladnih odobritev, potrebnih za sklenitev posla, saj je že pridobil blagoslov evropskih, ameriških in kitajskih regulatorjev. Ko bo posel sklenjen, bo v Huluju prišlo do velikih sprememb.

Glavna prednostna naloga

Med konferenčnim klicem v četrtem četrtletju fiskalnega leta 2018 je izvršni direktor Disneyja Bob Iger opozoril, da je Hulu ena od dveh 'največjih prednostnih nalog podjetja v proračunskem letu 2019' - druga pa je 'uspešen zaključek in integracija naše pridobitve 21st Century Fox.' Sklenitev tega posla vpliva tudi na prihodnost Huluja. V odgovor na vprašanje analitika o prihodnosti Huluja je Iger dejal: 'Naš cilj je uporabiti zmogljivosti televizijske produkcije združenega podjetja, da bi Hulu napolnili z veliko bolj izvirnimi programi, izvirnimi programi, za katere menimo, da bodo Hulu omogočili še bolj agresivno tekmovanje v trg ... Mislim, da imamo priložnost več vlagati v Hulu, da bi povečali svoje podmornice.'

Zdi se, da je prejšnja poraba za Hulu obrodila sadove na podlagi nedavne rasti naročnikov, ki podpira Igerjev primer za nadaljnje naložbe.

Tekmovalec

Disney ni skrival svojih ambicij glede pretakanja. Podjetje je začelo ESPN+ v začetku tega leta, ki je hitro presegel 1 milijon naročnikov. Pozneje letos načrtuje tudi uvedbo storitve, ki je osredotočena na Disney – imenovano Disney+ –, ki bo vključevala obstoječo vsebino iz studiev Lucasfilm, Pixar, Marvel in Disney. Obstajajo tudi načrti za ustvarjanje izvirnega programiranja za storitev pretakanja, ki bo predvidoma predstavljena konec leta 2019.

Trajalo bo nekaj let in znatna naložba, vendar ne bo dolgo, preden bo Disney uvrščen med najboljše pretočne destinacije - Hulu pa je pomemben in rastoči del teh načrtov.^