Vlaganje

Kako ta specializirani trgovec na drobno vsebuje konkurenco

Skupina kontejnerskih trgovin (NYSE:TCS)izstopa od svojih vrstnikov kot verjetno edini na seznamu specializiranih prodajalcev izdelkov za shranjevanje in organizacijo. Ker se vse več potrošnikov odloči za konsolidacijo svojih nakupov pri enem samem trgovcu na drobno zaradi dejavnikov udobja in stroškov, kako The Container Store tekmuje z maloprodajnimi velikani, kot je npr. Wal-Mart in specializirane maloprodajne verige, npr Bed Bath & Beyond?

Edinstvena strategija trgovanja, da se izognemo prekrivanju s konkurenti
Container Store se s svojimi zmožnostmi nabave upira večjim konkurentom. Polovica njegove prodaje v poslovnem letu 2012 je bila ustvarjena iz izdelkov, ekskluzivnih za The Container Store, in vodstvo meni, da je malo prekrivanja blaga med njim in nacionalnimi trgovci na drobno. Tudi njegova nakupovalna ekipa je zelo izkušena, saj povprečni kupec dela v The Container Store približno 15 let. Posledica tega je, da je novi produktni cevovod The Container Store zelo robusten z okoli 2000 novimi SKU (enotami za vzdrževanje zalog), ki se dodajo letno.

Poleg tega ima veliko vlogo pri uspehu The Container Store njena švedska podružnica Elfa, ki je oblikovalec in proizvajalec sistemov polic in predalov. Linija izdelkov Elfa Container Store je najbolje prodajana in najvišja marža v njenem portfelju izdelkov in je predstavljala skoraj četrtino njene prodaje v letu 2012. Ker je The Container Store lastnica Elfa, ji ni treba skrbeti, da bi izgubili svoje zvezdne izdelke ali stroškovne pritiske tretjih dobaviteljev.

je amortizacija v izkazu poslovnega izida

Podobno, Tarča (NYSE:TGT)se tradicionalno zanaša na edinstvene linije izdelkov, razvite v sodelovanju z oblikovalci, da bi preprečil cenovno konkurenco konkurentov, kot je Wal-Mart. Na primer, njegova omejena serija Prabal Gurung je bila februarja 2013 popolnoma razprodana v enem samem dnevu. Prabal Gurung je nepalsko ameriški modni oblikovalec, ki ima med drugim tudi slavne osebnosti, kot sta Oprah Winfrey in Lady Gaga.

Target tudi zagotavlja, da doseže največjo možno kilometrino, tako da je v središču pozornosti na modnih revijah. Septembra lani je Target napovedal sodelovanje s Petrom Pilottoatom na modni reviji oblikovalcev na londonskem tednu mode. S tem, ko svojim strankam nudi ekskluzivne izdelke po dostopnih cenah, je Target uspešno osvojil srca in misli svojih strank.Ker stroškovna učinkovitost običajno pripada velikim trgovcem na drobno, se morajo specializirani trgovci na drobno osredotočiti na diferenciacijo izdelkov, da lahko konkurirajo in preživijo.

Najvrednejše premoženje izven bilance stanja
Z računovodskega vidika so plače zaposlenih in stroški usposabljanja preprosto knjiženi v izkaz poslovnega izida; ljudi ni mogoče kapitalizirati kot sredstva, kot so mize in stoli v bilanci stanja po kakršnih koli računovodskih pravilih. Čeprav je maloprodajni posel obravnavan kot intenzivna sredstva, saj zaloge in cenjene nepremičninske lokacije pomembno prispevajo k dobičkonosnosti, imajo dobri ljudje še vedno ključ do uspeha v glavah mnogih trgovcev na drobno.

kolikšen je povprečni dohodek ob upokojitvi

Container Store ima enake poglede. To potrjujejo njegova dejanja in ima za posledico tri vidike upravljanja ljudi: zaposlovanje, usposabljanje in zadrževanje.Prvič, manj kot 4 % ljudi, ki pošljejo svoje življenjepise v The Container Store, se na koncu zaposli. Za primerjavo, stopnja zaposlovanja za Google je približno 0,5 %. Poleg tega nihče ne razume potreb strank bolje kot kupci sami in večina zaposlenih v The Container Store je trenutnih strank.

tvorijo 4 vrednostne papirje in menjalno provizijo

Drugič, Container Store nudi 260 ur usposabljanja novim redno zaposlenim v prvem letu dela. Nasprotno pa povprečni zaposleni v maloprodajni organizaciji porabi približno 43 ur letno za usposabljanje, glede na raziskavo Training Magazine.

Tretjič, njegova stopnja odpada za redno zaposlene je približno 10 % letno, medtem ko je ta številka nad 100 % za maloprodajno industrijo. Glede na članek v Philadelphia Business Journal je povprečna plača osebja v trgovini Container Store 50 % višja od povprečja v panogi, in sicer najmanj. Poleg tega The Container Store, odkar je leta 1978 odprl svojo prvo trgovino, še nikoli ni doživel prekinitev dela zaradi stavk.

Možno je potegniti vzporednice z drugim najljubšim trgovcem na drobno Charlieja Mungerja, Costco veleprodaja (NASDAQ:COST). Zaposleni v Costco uživajo povprečno plačo na uro približno 21 USD, 88 % pa jih je zavarovanih z zdravstvenim zavarovanjem, ki ga sponzorira podjetje. Eden močnih signalov Costcove naklonjenosti zaposlenih je, da je ostal zaprt na zahvalni dan, za razliko od svojih vrstnikov Wal-Mart in Target. To je bil dan izgubljene prodaje za Costco, vendar je verjetno pomenil svet za njegove zaposlene, ki so uspeli preživeti zahvalni dan s svojimi najdražjimi.

Rezultati teh prizadevanj govorijo sami zase. Stopnje zadrževanja osebja Costco znašajo približno 90 % za vse delavce na uro in 94 % za tiste, ki so ostali v podjetju več kot eno leto.

Neumne končne misli
Trgovina s kontejnerji ponazarja dva ključna dejavnika uspeha za trgovce na drobno. Najprej se morate prepričati, da so vaše 'notranje stranke' (osebje) zadovoljne, preden lahko naredijo zadovoljne vaše zunanje stranke. Drugič, prodajate iste izdelke ceneje od konkurentov ali prodajate izdelke, ki jih konkurenca ne prodaja.^