Vlaganje

Koliko bi 'The Hateful Eight' Quentina Tarantina zaslužil na blagajni?

Quentin Tarantino je uradno odložil svoj naslednji projekt, Sovražnih osem. Režiser se je odločil po tem, ko je pred dnevi pricurljal scenarij filma, in kot lahko pričakujete, QT navdušenci niso zadovoljni. Poleg očitnih delov dveh mojih najljubših igralcev -Christoph Waltz in Bruce Dern - Sovražnih osem naj bi bil razširjen, epski vestern z vsem nasiljem in razširjenim dialogom tipičnega Tarantinovega filma.

koliko plača chipotle na uro

Poleg oboževalcev obstaja še ena skupina ljudi, ki jih je ta novica verjetno razočarala: vodje filmskih studiev.

Zakaj?

Tarantinovski stavek
Ker se povprečen film Quentina Tarantina izredno dobro obnese na blagajni.

Režiserska kariera Quentina Tarantina, celovečerni filmi
film* Leto Blagajna Proračun KRALJ
Django Unchained 2012 425 milijonov dolarjev 100 milijonov dolarjev 325%
Neslavne barabe 2009 321 milijonov dolarjev 70 milijonov dolarjev 359%
Dokaz smrti (Grindhouse) 2007 25 milijonov dolarjev 67 milijonov dolarjev -62%
Kill Bill: Vol. 2 2004 152 milijonov dolarjev 30 milijonov dolarjev 407%
Kill Bill: Vol. 1 2003 180 milijonov dolarjev 30 milijonov dolarjev 503 %
Jackie Brown 1997 72 milijonov dolarjev 12 milijonov dolarjev 506 %
Pulp Fiction 1994 213 milijonov dolarjev 8 milijonov dolarjev 2,574%
Psi iz rezervoarjev 1992 14 milijonov dolarjev 1,2 milijona dolarjev 1.122%

Viri: Box Office Mojo in IMDb. *Izključuje Rojstni dan mojega najboljšega prijatelja , amaterski film iz zgodnjih 80 -ih.V svoji karieri je režiral skupno osem celovečernih filmov in le enega -- Dokaz o smrti , del Grindhouse dvojna funkcija-ni uspelo narediti vsaj štirikrat njen začetni proračun.

Glede na to, da je hollywoodska tipična donosnost naložbe na film med 30 % in 40 %, je neverjetno, da Tarantinovi filmi ustvarjajo tako visoke številke dobičkonosnosti. Razlog je preprost: večina njegovih projektov ne zahteva dragih posebnih učinkov ali scenografij, zato zahtevajo manj studijskega denarja kot povprečna poletna uspešnica.

Dejstvo, da se je njegov proračun povečal z vsakim novim projektom od takrat Reservoir Dogs je dokaz o Tarantinovi sposobnosti, da snema dobičkonosne filme, a tudi njegove najdražje - Django Unchained -- je bil še vedno nekaj milijonov dolarjev cenejši od povprečnega filma z oceno MPAA.Vir: IMP Awards. .

Preprosto povedano, QT so sanje vodstva. Koliko denarja bi torej lahko bilo Sovražnih osem so naredili, če bo izšel naslednje leto, kot je bilo prvotno načrtovano?

Na to vprašanje je težje odgovoriti.

najboljši način, da podvojite svoj denar

Sodobni zahodni
Čeprav Django Unchained je bil najdonosnejši vestern na svetu doslej, žanr je poln komercialnih razočaranj, kot je 3:10 do Yume in Slap Serafim .

Sodeč po majhnem številu filmov, ki so nastali v tem slogu, so se studii v zadnjih letih v veliki meri izognili tveganju propada.

Filmska produkcija po žanru, 1995-2013
Žanr Proizvedeni filmi Blagajna Take Per Movie (ZDA)
Avantura 768 54 milijonov dolarjev
Dejanje 1,032 36 milijonov dolarjev
Triler/napetost 895 20 milijonov dolarjev
zahodni 94 20 milijonov dolarjev
Romantična komedija 525 19 milijonov dolarjev
Komedija 2,834 19 milijonov dolarjev
Glasbeno 195 19 milijonov dolarjev
Groza 588 17 milijonov dolarjev
Črna komedija 131 9 milijonov dolarjev
Drama 4,364 8 milijonov dolarjev
Koncert/Predstava 67 7 milijonov dolarjev
dokumentarni film 1,387 1 milijon dolarjev

Vir: The Numbers.

Ena stvar me še vedno zanima: vesterni v povprečju vzamejo več denarja kot romantične komedije, muzikal, grozljivke in celo drame. Če želite razumeti, zakaj, pomislite na filmsko industrijo kot na interakcijo med ponudbo in povpraševanjem.

Ekonomija
Oboževalci zahtevajo filme, filmski producenti pa jih dobavljajo. Po določenih žanrih je trenutno veliko povpraševanje, kot so akcijski filmi, zato jih studii ponujajo veliko. Po drugih, kot so vesterni in muzikali, je povpraševanje manjše, zato jih studii proizvajajo manj.

Kot v vsakem razmerju med ponudbo in povpraševanjem, cena natančno pojasnjuje, kje sodelujeta obe strani-oboževalci in studii v tem primeru. Ker je povprečna prodaja vesternov bistveno višja od drugih žanrov z nizkim povpraševanjem, to teoretično pomeni, da obstaja pomanjkanje tovrstnega filma, torej primanjkuje ponudbe.

zakaj se cene delnic pri robinhoodu razlikujejo

Če ne bi manjkalo vesternov, ne bi vzeli več denarja kot veliko bolj priljubljene komedije in drame.

Razumljivo je torej, da je Hollywood zrel za še en vestern, ki mu bo sledil Django Unchained, zanimivo pa je, da se je zadnjih pet s proračunom nad 100 milijonov dolarjev dobro odrezalo.

Preteklih pet 'velikoproračunskih' vesternov
Film Leto Blagajna Proračun KRALJ
Lone Ranger 2013 260 milijonov dolarjev 215 milijonov dolarjev enaindvajset%
Django Unchained 2012 425 milijonov dolarjev 100 milijonov dolarjev 325 %
Kavboji in Nezemljani 2011 174 milijonov dolarjev 163 milijonov dolarjev 7 %
Uvrstitev 2011 245 milijonov dolarjev 135 milijonov dolarjev 82 %
Divji divji zahod 1999 222 milijonov dolarjev 170 milijonov dolarjev 31 %

Vir: Blagajna Mojo.

Ocena
Glede na to je razumna ocena blagajne za Sovražnih osem bi vzel povprečno donosnost naložbe Tarantinovih filmov in povprečno donosnost naložbe zadnjih petih velikoproračunskih vesternov: to znaša 477 %.

Ob predpostavki 477-odstotne donosnosti proračuna v višini 125 milijonov dolarjev – skromno povečanje od Django Unchained -- to pomeni dobiček v višini skoraj 600 milijonov dolarjev, skupna blagajna pa več kot 700 milijonov dolarjev. Seveda bi to naredilo Sovražnih osem novi najdonosnejši vestern vseh časov, kar pa ni tako noro, kot se sliši glede na Tarantinov zadnji projekt.

Glede na proračun v višini najmanj 100 milijonov dolarjev, Sovražnih osem bi bil še vedno eden najbolj donosnih vesternov v zgodovini, če bi se preprosto ujemal z dobičkonosnostjo manj uspešnih filmov, kot je Lone Ranger in Divji divji zahod , oba sta imela donosnost naložbe blizu industrijske norme.

To lahko predstavlja najslabši možni scenarij, vendar dokler se Tarantino izogiba enovrstičnim izrekom Willa Smitha, to ne bi smelo biti problem.

Prihodnost
Nikoli ni bilo objavljeno, za kateri studio naj bi sodeloval s zdaj nedelujočim filmom, toda če je nedavna zgodovina namig, je Tarantino morda šel z Sony 's(NYSE:SONY)Kolumbija oz Comcast 's(NASDAQ:CMCSA)Univerzalno; vsak je imel roko v svojih zadnjih dveh filmih. V zasebni lasti Podjetje Weinstein bi verjetno sodelovalo pri distribuciji.

Za zdaj je direktor rekel, da se bo obrnil Sovražnih osem v roman in preiti na drug projekt. Kandidati za njegov naslednji film so: morilec vrana, film o drugi svetovni vojni na temo maščevanja; Hitrejši maček! Ubij! Ubij!, ki spremlja ubijalske go-go plesalce; nadaljevanje Pulp Fiction ; ali po The Wrap , 'nekakšen zaporniški film.'

Ne glede na to, kaj se Tarantino odloči narediti, ni dvoma, da se bo dobro obneslo na blagajni. Sodeč po očitnem pomanjkanju vesternov in dejstvu, da je bil vsak nedavni visokoproračunski film v tem žanru donosen, bo morda želel ponovno razmisliti, ali Sovražna osmica res je treba konzervirati.

Vsaj QT, priporočam, da nekaj tednov spiš z odločitvijo.

kako vlagati v indeksne sklade na robinhood


^