Vlaganje

Koliko bom dobil od socialnega zavarovanja, če bom zaslužil 100.000 $?

Vprašanje, koliko boste prejeli od socialne varnosti, je vprašanje, ki si ga je vredno zastaviti glede na to, za koliko se naše plače zmanjšajo zaradi odbitkov Zveznega zakona o prispevkih za zavarovanje (FICA). Ali bomo ta denar kdaj dobili nazaj in če je tako, ali bo povračilo pošteno?

Verjeli ali ne, v povprečju na koncu dobimo nazaj odbitke FICA, nato pa še nekaj. Ljudje, ki zaslužijo šestmestni dohodek, pogosto celo dosežejo najvišjo mesečno socialno varnost, če so v svojih delovnih letih zaslužili dovolj dobro.

Preden se obtožujete nepravičnosti matematike uprave za socialno varnost (SSA), vedite, da SSA deluje tudi z največjim zneskom individualnega dohodka, ki ga lahko obdavči za namen financiranja socialne varnosti.

Groba matematika

Če trenutno zaslužite 100.000 $ na leto, čestitamo! Približno potrojite ocenjeni povprečni letni zaslužek uprave za socialno varnost v letu 2019 v višini 34.248 dolarjev in podvojite povprečni letni zaslužek posameznika v višini 51.916 dolarjev – številka, ki jo je peščica super-zaslužkarjev nagnila višje. Urad za popis prebivalstva Združenih držav nadalje ocenjuje, da je bil povprečni dohodek gospodinjstva v letu 2019 68.703 $, za dodatno perspektivo.

izplačati 401k ob odhodu iz službe

Toda kaj ta nadpovprečna raven dohodka v praksi pomeni, ko pride čas za pobiranje nadomestil?Oseba, ki dela za mizo s prenosnikom, telefonom in papirji.

Vir slike: Getty Images.

Lahko je zapleteno. Dolžina časa, ko ste zaslužili to vrsto denarja, je dejavnik, prav tako vaša starost na točki, ko se nameravate upokojiti. Če ste kasneje v življenju zaslužili le 100.000 $, niste prispevali toliko v sklad socialnega zavarovanja, zato niste upravičeni, da toliko vzamete.

Če se boste upokojili pri 70 letih namesto pri najnižji starosti 62 let, boste prejeli več, saj se boste iz sklada socialne varnosti umaknili za krajši čas.Zaloga 3 $ z 29000 patenti

Na splošno pa, če se letos upokojite iz šestmestne službe pri starosti 65 let in ste v zadnjih 40 letih z običajnim tempom rasli svoj zaslužek, boste unovčili mesečne čeke za socialno varnost. vreden okoli 2000 $.

Vzemite to številko z veliko rezervo, še posebej, če ste zaslužili 100.000 $ (ali več) za večji del svoje kariere. Če ste bili zadnjih 20 let šestmestna vrsta zaposlenega, je vaša mesečna nadomestila vredna približno 2400 dolarjev, če se letos upokojite.

Na drugem koncu spektra bo 65-letnik, ki trenutno zasluži povprečni dohodek 36.000 $ na leto, potem ko si je to plačo ustvaril po tipični stopnji zadnjih 40 let, pobiral skromnejših 1000 $ na mesec od družbe Social Varnostna uprava.

zakaj so zaloge camber energije padle

To so le približne številke, vendar še vedno zagotavljajo pomemben podatek o tem, kaj lahko pričakujete.

Mimogrede, povprečni mesečni ček socialne varnosti za leto 2020 je bil 1544 dolarjev. Najvišja dovoljena mesečna nadomestila trenutno znaša nekaj več kot 3100 dolarjev za ljudi, ki se letos upokojijo pri starosti 62 let, vendar se poveča na nekaj manj kot 3900 dolarjev za vse, ki so čakali do 70. leta, da začnejo zbirati.

Čeprav je velikost teh čekov omejena, ne pozabite, da obstaja tudi zgornja meja, koliko vašega dohodka je obdavčen z davkom FICA. Uprava za socialno varnost vam vzame 6,2 % vašega zaslužka do prvih 142.800 $ (ali dvakrat večjo stopnjo, če ste samozaposleni). Vsak dohodek, ki presega to številko, ni predmet dodatnih davkov FICA. Seveda je zanj treba plačati višje stopnje dohodnine.

Le del večjega načrta

Redni čeki socialnega zavarovanja v vrednosti med 2000 in 2400 $ na mesec so odlični, a če ste se navadili na plačo 100.000 $ ali več, ta znesek morda ne bo financiral upokojitvenega življenjskega sloga, za katerega upate, da boste živeli v svojih zlatih letih.

Potem spet ni bilo mišljeno. Socialna varnost je namenjena le dopolnjevanju drugih oblik osebnega pokojninskega varčevanja delavcev. Zato bi morali vlagatelji vseh dohodkovnih profilov ustvariti bogastvo, ki ustvarja dohodek, za upokojitev izven plačil socialne varnosti.

lahko amc doseže 10.000 $

Dobra novica je, da izdelava lepega gnezdenega jajca v resnici ne zahteva šestmestne dohodke. Povsem mogoče je postati milijonar z bolj tipičnim dohodkom v višini 34.000 $ na leto samo tako, da začnete zgodaj in vsako leto dosledno dodate malo v pot. Če to storite, so vsi čeki socialne varnosti, ki jih prejmete pozneje v življenju, le lep bonus.^