Vlaganje

Koliko denarja je potrebno, da si bogat? Evo, kaj mislijo Američani

Ko si predstavljamo bogate, si lahko pričaramo podobe ljudi, tako bogatih, da živijo v domovih, ki spominjajo na majhne palače in imajo lastna oblačila, ki stanejo več kot plačilo hipoteke tipičnega lastnika stanovanja. Vendar obstaja razlika med premožnimi in ultra-bogatimi, in čeprav se je morda precej težko prebiti v slednjo kategorijo, bo vstop v prvo morda lažji, kot je bilo pričakovano.

Pravzaprav, glede na nedavno Schwabova raziskava , Američani menijo, da je potrebna povprečna neto vrednost 1,9 milijona dolarjev, da se štejejo za bogate. To je upad v primerjavi z letom 2020, ko je javnost menila, da je 2,6 milijona dolarjev potrebno za premoženje.

Na nebu plavajo bankovci po sto dolarjev

Vir slike: Getty Images.

Bogati proti finančno varni

Zanimivo je, da je Schwabova nedavna raziskava razkrila razliko med premožnimi in udobnimi. Za slednjega so Američani povedali, da je 624.000 dolarjev vse, kar je potrebno za vzdrževanje dostojnega življenjskega sloga, ne da bi jih zadrževal finančni stres.

Nekje na sredini je finančna sreča – dovolj denarja za več kot le udobje, a ne nujno premožen. Ta številka je za tekoče leto znašala 1,1 milijona dolarjev.najboljše poceni delnice za nakup 2021

Kaj lahko storite, da ustvarite bogastvo?

Ne glede na to, ali je vaš cilj, da se pridružite vrstam bogatih, finančno srečnih ali tistih, ki so finančno zadovoljni, je vaša strategija lahko enaka in gre takole:

  • Začnite varčevati že zgodaj
  • Shranjujte dosledno
  • Vlagajte svoj denar dovolj agresivno, da ustvarite dostojne donose

Poglejmo, kako bi ta sistem lahko deloval v praksi. Predstavljajte si, da začnete varčevati 400 $ na mesec pri 22 letih, ko začnete zbirati stalno plačo. Predpostavimo, da boste v svoji karieri še naprej varčevali teh 400 $ na mesec – bodisi na davčno ugodno 401(k) ali IRA ali na tradicionalnem posredniškem računu, ki ne ponuja davčnih ugodnosti, je pa tudi manj omejujoč. Nazadnje, predpostavimo, da večino svojega denarja vložite v delnice.

The Indeks S&P 500 , ki je močno merilo uspešnosti širšega delniškega trga, je v zadnjih 30 letih dosegel povprečni letni donos okoli 12 %. Bodimo nekoliko bolj konservativni in predpostavimo, da boste, če se boste veliko ukvarjali z delnicami, a v svojem portfelju obdržali tudi nekatere varnejše naložbe, kot so obveznice, uživali v povprečnem letnem 8-odstotnem donosu.najboljši altcoini za vlaganje v letu 2020

Ko boste dopolnili 54 let, boste imeli nekaj več kot 644.000 $ - kar je po mnenju splošne javnosti več, kot je potrebno za finančno udobje. Potem, ko boste dopolnili 61 let, boste imeli več kot 1,1 milijona dolarjev - dovolj, da dosežete ta prag finančne sreče. Končno, do 67. leta boste imeli le približno 1,9 milijona dolarjev - dovolj, da dosežete premožen status.

Ko gledate na to tako, se ne zdi tako težko postati bogat, kajne?

Še nekaj, kar je treba upoštevati, je, da so zgornje številke mišljene kot neto vrednost. Z drugimi besedami, če imate dom, vreden 500.000 $, ki ga popolnoma posedujete, se to šteje v vaš skupni znesek, kar pomeni, da bi bilo doseganje teh številk še lažje.

Kakšni so vaši finančni cilji?

Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da samo zato, ker Američani menijo, da je neto vrednost 1,9 milijona dolarjev enako premoženju, še ne pomeni, da mora biti to vaš cilj. Morda se boste imeli za dobro premoženega z veliko manj denarja. Ali pa se lahko izzovete, da prihranite več.

Bistvo pa je, da je rast bogastva izvedljiva, če vzamete pravi pristop in se temu zavežete.^