Vlaganje

Kako Microsoft uporablja svoj denar

Apple (NASDAQ: AAPL)uvaja nove različice iPhone, iPad in Apple Watch. Microsoft (NASDAQ:MSFT)poviša svoje dividende in napoveduje načrt odkupa delnic v vrednosti 60 milijard dolarjev. V tej epizodi od Market Foolery , Tim Beyers analizira te zgodbe in pove, zakaj kljub dejstvu, da ustvarja dober denarni tok, ni velik oboževalec McAfee 's(NASDAQ:MCFE)posel.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Če želite začeti vlagati, si oglejte naš vodnik za hitri začetek vlaganja v delnice. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta videoposnetek je bil posnet 15. septembra 2021.

Chris Hill: Sreda je, 15. september. Dobrodošli v Market Foolery . Jaz sem Chris Hill, danes z mano, naš človek v Koloradu, Tim Beyers. Hvala, ker ste tukaj.

Tim Beyers: Hvala, da si me sprejel, človek. Lepo te je videti.hrib: Lepo te je videti. Imamo spregledano zalogo kibernetske varnosti, imamo ogromen kup denarja, ki ga uporablja tehnološki velikan, vendar bomo začeli z včerajšnjo reklamo iz Cupertina. Appleov izvršni direktor Tim Cook in številni drugi vodstveni delavci so stopili na oder, da bi predstavili najnovejše različice iPhona in novega iPada, najnovejšo različico Apple Watch, ki bodo vsi na voljo pozneje to jesen. Ti in jaz sva se pogovarjala, preden sva začela snemati tukaj. Poglejte, obstaja nekaj zakonito dobrih in izboljšanih funkcij, o katerih je treba govoriti, vendar je bil splošni občutek dogodka, kot da so to res poskušali prodati. Predvidevam, da bi to storil, če bi bil na njihovem mestu, ampak fant, res so poskušali pripraviti predstavo.

Beyers: Nisem mogel zagotovo povedati, Chris, toda ali je Tim Cook nosil črni ovratnik in kavbojke? Ker je zagotovo zvenel zelo kot Steve Jobs.

hrib: Bil je precej animiran.Beyers: Bil je precej animiran. Tukaj je stvar, ki mi je zelo zanimiva. Zdelo se mi je, da se je Apple poskušal opravičiti, da ni izdal veliko novih izdelkov, a vseeno mi je zanimivo, da je tisto, s čimer vodijo, Chris, nov izdelek, ki je bil pred kratkim. so bile storitve, vodilna pa je bila Apple TV+, kot, poglejte vso neverjetno vsebino, ki jo ustvarjamo, in veste, kaj je to zakonito, ker tukaj prihaja veliko odlične vsebine. Ljubite ga ali sovražite, toda Jon Stewart se bo vrnil 30. septembra, mislim, da je to neverjetno. 2. sezona od Ted lasso je bilo neverjetno. Mislil sem, da je bila prva sezona odlična, sezona 2 je bila prav tako dobra. Mislim, da je tukaj kaj za praznovati. Ampak, kot si rekel, Chris, ton je bil: 'opravičujemo se, da to ni tako neverjetno, kot bi si želeli,' kar se zdi čudno.

hrib: Čudno se mi zdi, ker ne vem, ali so bila za to pričakovanja. To je nekaj, o čemer smo govorili prejšnji dan v oddaji. Življenjski cikel za Apple je kot, o, ja, čas je za postopno nadgradnjo. To je bilo to. Čeprav glede vsebine na Apple TV, to plus Watch, so lepi opomniki, da nikoli ne stavite proti velikemu podjetju z navidez neomejenimi kupi denarja. Ker če se vrnete na prvotni dogodek, kjer so predstavili Apple Watch, se je nekaj praskalo po glavi, bilo je nekaj, kot: 'je to zdaj v redu?' in bil je kot prvi iPhone, ki je drugačen od drugih mobilnih telefonov v tistem času, z njim se niste mogli povezati z internetom in podjetje ga je sčasoma samo še izboljševalo. Ko so izdali Apple TV, je bilo tako, predvidevam, da bodo to poskusili, zagotovo lahko, imajo denar, ki ga lahko porabijo za vsebino. Zgodnje stvari ne izgledajo neverjetno, vendar so temu predani, zato bodo nadaljevali s tem in, kot ste rekli, še več stvari je v načrtu. A pojdimo k napravam, ker v resnici nisem človek s pripomočki. Toda zdi se, da je Apple svojim strankam med drugim povedal, da je daljša življenjska doba baterije, slišimo, kaj pravite, in tukaj je izboljšana življenjska doba baterije.

Beyers: Vsekakor. Tukaj nimam konkretnih številk, vendar je bilo na vsaki napravi približno 1,5 ure. Dajemo vam še 1,5 ure, še 1,5 ure. To ste večkrat slišali po vsej liniji iPhone, tako da smo imeli iPhone 13, od Mini pa vse do Maxa. Mimogrede, všeč mi je, da so tam malo normalizirali imena. Še vedno uporabljajo, jaz pa še vedno uporabljam iPhone SE, vendar je glede na konvencije o poimenovanju bolj smiselno uporabiti mini vse do max. Pri iPhonu ni veliko velikih sprememb, so pa kamere boljše in kaj nam je pri naših iPhonih všeč? Všeč nam je, da so naša privzeta kamera in radi jih uporabljamo vse ure, ko smo budni. Tako je daljša življenjska doba baterije velika razlika, saj je to privzeta naprava. V tem smislu ni bil barnburner v smislu novih funkcij za iPhone. Toda po tvojem mnenju, Chris, so bistvene lastnosti. To so ključne stvari, ki jih imamo radi pri iPhonu, zato je pametno narediti, da jih izboljšamo.

hrib: Omogoča jim tudi, da obdržijo ceno, kjer jo želijo obdržati, kjer so jo držali tako dolgo, pri čemer kljubujejo ne le pričakovanjem, ampak zgodovini v smislu potrošniške tehnologije, saj je za vedno postajala cena potrošniške tehnologije vedno manjša. draga. Da, to so postopne nadgradnje, vendar gre za nadgradnje, ki Appleu omogočajo, da še naprej zaračunava veliko denarja ljudem, ki želijo vrhunsko, v tem primeru iPhone 13 Pro Max.

Beyers: Ja, absolutno. Cena ostaja enaka. Na obstoječih progah so manjša zmanjšanja. Še vedno lahko kupite iPhone SE, ki je zdaj 399 $. Lahko kupite 11, lahko kupite 12. Apple bo ohranil živahno skupino iPhonov, ki jih bo lahko prodajal, in bo storil isto stvar za vse svoje linije izdelkov. Na hitro bi rad omenil Apple Watch, Chris, ker je ta, po mojem mnenju, morda nekoliko zasenčena zaradi pomanjkanja boljšega izraza, ker v resnici ni bila videti nič novega in tako, kot je Apple postavil morda ni neumno, mogoče je nekaj na tem. Ko pa rečete, da je to najbolj robustna ura Apple Watch, ki smo jo kdaj naredili, oh, žal, ne najbolj robustna, najbolj vzdržljiva, potem se sliši tako, kot prodajate svetlo pivo, kaj je to? Toda glede na to je dizajn malo večji, malo bolj eleganten. Ima malo več prostora na zaslonu. Kot vedno velja, če ste se zavezali Apple Watch in ste na, recimo, peti generaciji, ste morda pripravljeni iti v sedmo generacijo, zato je zanimivo. Mislil sem, da je to morda najšibkejša stvar, ki sem jo videl, medtem ko je iPad Mini po mojem mnenju najmočnejši od vseh stvari, ki sem jih videl. Razlog za to je, da je Mini ena od tistih stvari, kjer je po mojem mnenju in priznana, vendar sem to videl od drugih ljudi, ki sem jih interno anketiral, mislim, da se ti tako lepo prilega v roke in to je zelo dobro - oblikovan izdelek z večjim zaslonom. Je zelo enostaven za uporabo in bolj funkcionalen kot kdajkoli prej. Res je lepo videti iPad Mini z bolj turbo polnilnikom. Mislim, da smo na to čakali že nekaj časa. Med stvarmi, ki jih je Apple predstavil, mislim, da je ena zmagovalna.

hrib: Microsoft je napovedal, da zvišuje svoje četrtletne dividende za 11%. Podjetje je objavilo tudi program odkupa delnic v vrednosti 60 milijard dolarjev. Delnice Microsofta so se danes povečale za 1,5 % in razumem, da je to malo dolgočasno. Ne vem pa za vas, raje bi videl, da Microsoft to počne s svojim denarjem, kot da bi porabil 60 milijard dolarjev za pridobitev, ki se lahko izkaže ali pa tudi ne, in če se zgodi, bo za to potrebna leta.

Beyers: Tukaj dajte Microsoftu ustrezen plosk za golf. To je pametna poteza. Obožujem Microsoft in Chris, ti in jaz sva se o tem pogovarjala večkrat, obožujem Microsoft, ko počne takšne stvari, ker tako dobiš dolgoročno 9- do 13-odstotno letno donosnost. Lahko postaneš večji od tega. Morda je občasno manj kot to, toda ko imate podjetje, ki preprosto štrli denar in nato vzame nekaj od tega in reče: 'Hej, veš kaj, to bomo dali v delo, mi' boš še naprej dvigoval dividende in ti še naprej plačeval.' Čudovito. Ja, rad imam denar. Prosim, plačuj mi še naprej. To je res dobra stvar. Tudi pri povratnih odkupih ima Microsoft več kot dovolj denarja, da lahko opravijo te odkupe, in ponavadi imajo malo materialne razlike. Gre za 60 milijard dolarjev, tu bo materialna razlika. Popolnoma se strinjam s tabo, Chris, če se vrnem nazaj v zgodovino, ima Microsoft težavno pot z res velikimi pridobitvami. Skype je tukaj dober primer. Več kot 8 milijard dolarjev, to res ni delovalo dobro. Zakaj to počnete, ko imate nekaj najboljših inženirjev na svetu in dejansko kažete znake inovativnosti? Microsoft Teams, na primer, samo z organskim notranjim razvojem, potem lahko daš denar v delo, ima lahko največji učinek in tukaj ima lahko največji učinek. Resnično verjamem v to, Chris. Vem, da je Microsoft v celoti cenjen, vendar resnično verjamem, da obstaja scenarij, v katerem bo v naslednjih 20 letih Microsoft v tem časovnem obdobju imel 10 % ali nekoliko večjo donosnost, kar bi bilo osupljivo.

hrib: Marketfoolery@fool.com je naš e-poštni naslov. Nekaj ​​prihaja od Dava Zambrana, ki pravi: 'Uživam v tvojem podcastu vsak večer, ko sprehajam psa. Polno je odličnih spoznanj.' Hvala vam. Hvala, ker ste nas peljali na sprehod. Vedno se radi učimo tam, kjer ljudje poslušajo oddajo. David nadaljuje: »Sprašujem se, zakaj nihče ne govori o McAfeeju. Od njihove IPO se je zvišala za nekaj več kot 50%, izplačajo dividende, v drugem četrtletju so presegli pričakovanja, ja, ko vsi govorijo o delnicah kibernetske varnosti, se zdi, da to ni na radarju. Sem kaj izpustil?' Odlično vprašanje. Ja, priznam, McAfee ni prva, druga ali tretja delnica kibernetske varnosti, na katero pomislim, ko razmišljam o tem vesolju. Za kontekst bom dodal, David je poslal to e-pošto konec avgusta. Delnice so še vedno višje od IPO, vendar niso višje za 50 % kot zdaj, ampak za približno 15 % od IPO. Ampak vseeno, odlično vprašanje. Kaj menite o McAfeeju?

kako kupiti delnico za darilo

Beyers: Res je zanimivo – mimogrede, mislil sem, da je David tako, da je izrazil to vprašanje, rekel, da ima njegov pes odlične vpoglede. Upam, da je to neverjetno. Upam, da je tako, David, od tebe boš dobil odličen vpogled Market Foolery in tvoj kuža. To bi bilo neverjetno.

hrib: Jaz sem mislil nasprotno. Kot da je razstava v redu in mi pomaga krajšati čas, toda moj pes, moj pes ima vpogled.

Beyers: Moj pes ima vpogled. Poglejte, mislim, da svojim psom ne pripisujemo dovolj zaslug. McAfee je zanimivo podjetje. Toda razlog in jaz bom govoril samo zase. V svoji analizi tega, Chris, ne želim biti na poslovnem koncu trenda, ki se premika proti podjetju. McAfee se ukvarja predvsem s tako imenovano zaščito končne točke. To je kot protivirusna programska oprema. To ni edino, kar počnejo, ampak to je njihov zgodovinski posel. Okoli tega ovijejo nekaj drugih stvari. Ustvarjajo tone denarnega toka. Toda težko je, če boste vlagali, zlasti v tehnološki posel, želim, da se ta posel veseli, ne da bi poskušal tesno oprijeti svojo preteklost in jo stisniti za vse, kar je vredno. Mislim, da se McAfee skuša malce veseliti, vendar protivirusna programska oprema ni način, kako bomo zaščitili končne točke. Preprosto ni.

Gledamo na podatke, ki jih vlijemo v naše iPhone, naše računalnike in druge podobne stvari in poskušamo predvideti prihajajoče napade, da bi lahko sprejemali odločitve o prometu, ki se pojavi na pri vhodnih vratih, pri telefonu, pri računalniku, ne da bi skeniral napravo za stvari, ki so že v njej, ampak dejansko poskušal postaviti stražarja pred vrata. To je bolj podobno CrowdStrike ne. Mislim, da je to bolj prihodnost kot to, kar počne McAfee. To je nekaj, kar mi pri McAfeeju ni všeč. Zdaj, priznam, dober denarni tok, dostojna, a ne dobra bilanca stanja. Ampak tukaj je stvar, ta denarni tok, Chris, dobi veliko umetnega sladila iz stvari, kot je nadomestilo na podlagi zalog. Želim videti, da naročnine spodbujajo več tega denarnega toka, če to vidim, bi morda še enkrat pogledal McAfee. Ker pa se to trenutno v resnici ne dogaja, bom ustavil in pustil, da je McAfee McAfee in začel bom loviti drugje.

hrib: To je podjetje, vredno 9 milijard dolarjev. Ali menite, da se v podjetju dogaja dovolj stvari, da bi jih nekdo večji morda želel v nekem trenutku odpraviti?

Beyers: Zrelo je za odkup zasebnega kapitala, kot velik - evo, kar bi bilo res zanimivo. Igral bom le tisto, kar bi rad videl. Rad bi videl, da pride Thoma Bravo, da te fante prevzame in popolnoma preoblikuje podjetje, ker niso podobni nobeni drugi zasebni kapitalski družbi, ki temelji na tehnologiji, dejansko pridejo, da ponovno vlagajo, prestrukturirajo, dejansko ustanovijo dolgoročno uspeh. Resnično mislim, da McAfee potrebuje kupca zasebnega kapitala s sredstvi za to, ker drugače postane igra postopnih popravkov in na neki točki te popravki ne pripeljejo več dovolj daleč in začneš izgubljati vrednost.

hrib: Tim Beyers, vedno super govoriti s tabo. Hvala, ker ste tukaj.

Beyers: Hvala, Chris.

hrib: Kot vedno se lahko ljudje v programu zanimajo za delnice, o katerih govorijo, in Motley Fool ima lahko uradna priporočila za ali proti, zato ne kupujte ali prodajajte delnic samo na podlagi tega, kar slišite. To bo dovolj za to izdajo Market Foolery . Oddajo meša Dan Boyd. Sem Chris Hill, hvala za poslušanje. Se vidimo jutri.^