Vlaganje

Kako je Mattel Barbie vrnil na ustreznost

Še pred nekaj leti, Mattel 's(NASDAQ:MAT)Znamka Barbie je bila v težavah. Izgubil je pomen za mlada dekleta, ki sestavljajo njegovo osnovno bazo strank, in zdelo se je, da ga bodo zasenčile trendovske blagovne znamke, ki so bolj v skladu s trenutnim okusom potrošnikov.

Ti boji so pripeljali do tega, da je podjetje vrnilo nekdanjega predsednika in izvršnega direktorja Richarda Dicksona. Ko se je leta 2014 po odhodu leta 2010 vrnil v podjetje, je bil Dickson obtožen revitalizacije ključnih blagovnih znamk podjetja. Morda najpomembnejša lastnost na tem seznamu je bila Barbie, zdaj 60 let stara ikona, ki je kazala znake svoje starosti.

Številne lutke Barbie so oblečene v robotske inženirje.

Nova Barbie naj bi bila navdihujoča. Vir slike: Mattel.

kako izračunati volatilnost delnice

Vrnitev Barbie

Mattelov COO je med slavnostnim nagovorom na Shoptalku 2019 odgovoril na vprašanja o tem, kako si je prizadeval za oživitev blagovne znamke Barbie. Plastična lutka velikosti 11 1/2 palca je bila v svojem času revolucionarna, vendar plastične lutke ne vzbujajo enakega zanimanja otrok kot so to počeli v 60., 70. in 80. letih.

'Danes se večina otrok igra digitalno, preden se sploh seznanijo z modno lutko,' je dejal.Zaradi tega je ohranjanje ustrezne blagovne znamke izziv. Barbie ni bilo samo obtoženo, da je oblika igre, ki je nekoliko padla v nemilost; upodobitev lika ni bila več tako navdihujoča, kot je bila ustvarjena.

ali je rudarjenje bitcoinov vredno

'Pred nekaj leti so bili naslovi za Barbie, kot večina od vas, precej grozljivi,' je dejal Dickson. 'Pravzaprav je bilo veliko vprašanj o tem, ali lahko blagovna znamka ostane pomembna.'

Dickson je uporabil preprost pristop za oživitev ikonične igrače, ki se je zdela boleče brez stika s trenutnim trgom: dosegel je stranke znamke.'Ljudje smo vprašali, 'kaj menite o Barbie?' rekel je. In to, kar se nam je vrnilo, je bilo res šokantno in neprijetno. Ni bila relevantna. Ni bila videti relevantna ... njena telesna podoba je bila verjetno nedosegljiva in ni bila navdih, kot jo je prvotni ustanovitelj nameraval biti.'

Po poslušanju sta Dickson in ekipa Mattel naredila bistvene spremembe. Podjetje se je lotilo tega, kar je COO poimenoval 'popolnoma nov način delovanja.' To je vključevalo lansiranje figur Barbie v 26 novih etničnih skupinah in spreminjanje telesa lika, da bi bolje odražalo realnost, potezo, ki jo je COO poimenoval 'epski kulturni fenomen, ki je bil priznan po vsem svetu, tudi na naslovnici Čas revijo.

Podjetje je zgradilo tudi kulturo, ki presega linijo igrač, vključno s programom, imenovanim 'Sheroes', ki počasti in proslavlja ženske z dosežki. Zdaj je podjetje začelo s programom za odpravo »Dream Gap«, dejstva, da pri 5 letih »deklice ne verjamejo, da imajo enak potencial kot fantje«.

kaj se zgodi z vašim 401k, če vas odpustijo

Oglejte si najnovejši prepis klica o zaslužku za Mattel.

Prilagodi se ali umri

Ko je podjetje lastnik stare blagovne znamke, kot je Barbie, je lahko težko narediti spremembe - še posebej, če je status quo deloval več desetletij. Mattel pa je pokazal, da je mogoče spoštovati to, kar je lik, hkrati pa ga prenesti v današnji čas.

Pošteno je reči, da je Mattel rešil problem Barbie. Bruto prodaja blagovne znamke se je v letu 2018 povečala za 14 %, v letu, ko je celotno podjetje zaradi stečaja podjetja zabeležilo skupno 4-odstotno zmanjšanje prodaje. Igrače R Us .

Mattel bi se lahko oprijel vse manjšega poslovnega modela in še vedno delal dobro. Barbie je bila kljub težavam še vedno pomembna blagovna znamka in morda je bilo mamljivo narediti popravke in ne velike spremembe. Namesto tega je podjetje izkoristilo osnovno naklonjenost blagovni znamki in jo posodobilo za sodobni svet.^