Vlaganje

Kako Jack in the Box spreminja svoj poslovni model

V tem segmentu od Market Foolery , razpravljajo gostitelj Mac Greer in višja analitika Andy Cross in Ron Gross Jack v škatli 's(NASDAQ:JACK)zadnji dobiček, ki je presegel ocene in povečal delnico. Zdi se, da je glavna ugotovitev poročila ta, da strategija verige hitre prehrane, da prevzame franšizo trgovin in se odmakne od modela v lasti podjetij, deluje zanjo. Povečala se je tudi prodaja v isti trgovini.

Trojica pretehta prednosti in slabosti obeh poslovnih modelov ter pretehta prihodnost tega podjetja. Razpravljajo tudi o njegovih kontroverznih novih reklamah za skledo teriyaki, ki se močno naslanjajo na malo humorja.

Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta videoposnetek je bil posnet 9. avgusta 2018.

Mac Greer : Jack in the Box, tako sem navdušen nad tem.Ron Gross: Obožujete Jacka in the Box.

Greer: res je. Gledal sem reklame starega Jacka in the Box in se pravkar sprehajal po spominskem pasu. Delnice Jack in the Box so se v času, ko smo beležili zaslužek, zvišali za več kot 8 %. Ron, kaj se dogaja tukaj? Imam to iracionalno ljubezen do Jacka v škatli.

bruto: ti je.Greer: Bi moral imeti rad ta zaslužek?

bruto: Opravili so lepo delo. Stvar je v tem, da premagajo pričakovanja, kar vedno pomaga delnicam. Glavna stvar za Jacka in the Box je, da so bili podvrženi refrašizingu. Jemljejo trgovine v lasti podjetja in jih prodajajo dajalcem franšize. Zares bodo zaključili proces, ki je bil za njih precejšen, saj so letos izvedli približno 50 priložnosti za refrašizing. To bodo končali.

To je resnično spremenilo videz podjetja in model poslovanja. Zdi se, da se izplača. Poleg tega so z vidika donosa kapitala zelo prijazni do delničarjev. V četrtletju je kupil približno 100 milijonov dolarjev zalog, letos pa 200 milijonov dolarjev. Plačajte lepo dividendo, 1,7-odstotni donos. Z vidika donosa delničarjev imate tako dividende kot odkupe. To je res lepo videti. Podjetje dobro opravlja svoje delo.

Andy Cross: Njihova stopnja dobička iz poslovanja se je povečala predvsem zaradi tega, kar se je dogajalo z mešanico refrašizinga. Pred nekaj leti, pred petimi ali desetimi leti, je bila zgodba, hočeš trgovine v lasti podjetja. Chipotle preizkusili njihovo franšizing, ni jim bilo všeč, zato so šli v trgovine v lasti podjetja. Buffalo Wild Wings je odkupoval njihova podjetja. Toda mešanica franšizojemalcev je tako donosna. To lahko resnično poveča dobiček in marže. Kapitalske zahteve niso niti približno tako visoke. Strategijo, ki jo izvaja Jack in the Box, so Qdobo prodali že marca za 300 milijonov dolarjev. To vlagajo v odkup delnic. Prodaja v isti trgovini se je v enem letu izboljšala. Smer poslovanja na splošno, 2.200 trgovin, kot je rekel Ron, se premika v pravo smer, je bilo dobro za delničarje.

Greer: Kot vlagatelji se želim vrniti k tej zamenjavi franšize, ali imate pristranskost glede tega, ali je v lasti podjetja in franšiza? Ali pa je res odvisno od podjetja? Argument za lastništvo podjetja je teoretično, da bi lahko imeli več doslednosti v vseh svojih različnih franšizah.

bruto: Všeč mi je franšizni model, vendar morate biti zelo previdni. Vrnitev k nekomu kot je Dominova pica , so imeli franšizni model in imeli so napačne ljudi, ki so lastniki teh trgovin, in podjetje je res trpelo. Obenem so prenovili svoj jedilnik, so od franšizodajalcev vzeli nazaj tudi trgovine, ki so bili slabše, in jih prodali močnejšim. Poimenovali jih bomo A namesto prejemniki franšize B ali C. To je resnično izstrelilo podjetje ob pravem času, ko so spremenili jedilnik, in zaloge so se posledično močno povečale. Če se boste odločili za franšizno pot, se prepričajte, da imate prave ljudi.

koliko podatkov povprečna oseba porabi na mesec

križ: Želel sem reči, da je z vidika alokacije kapitala bolj donosen posel za franšizo. Če se vrnemo k Chipotleju, smo imeli pristranskost, da če ste lastnik svojih trgovin, lahko nadzirate veliko več, svojo bazo zaposlenih, svojo kulturo, vse te stvari. Jasno je, da je Chipotle naletel na nekaj težav s tem. Toda v naslednjih štirih letih Jack in the Box pričakuje, da bo delničarjem vrnil več kot milijardo dolarjev z odkupi in dividendami. Možnost ustvarjanja denarja s franšiznim poslom, ki bo zdaj pod franšizo okoli 90-95 % trgovin. Dinamika denarnega toka je res privlačna in to je lahko dobra novica za delničarje, kot vidimo.

Greer: Fantje, to bi rad zaključil s pogovorom o dinamiki, ki obkroža eno od njihovih novih reklam. Prisilil sem te, da si ogledaš to reklamo pred našim snemanjem. se opravičujem za to. To je reklama, kjer Jack in the Box poudarja njihove sklede Teriyaki. To je povzročilo veliko polemik. Dal vam bom prvo vrstico, prvo vrstico reklame. 'Medtem ko drugi lokali s hamburgerji strežejo iste stare stvari, sem jaz tisti, ki ima sklede, da postrežem nekaj drugega.' Končni citat, pika, in še naprej ga zabijajo domov. Poznaš me že dolgo. Veste, občasno sem trgoval z nizkim humorjem. Pošteno?

križ: Občasno?

Greer: Je to poštena ocena?

bruto: To je pošteno.

Greer: Imam nizko letvico za Jacka in the Box, a so pravkar prišli pod to. Kaj počnejo?

bruto: Pravzaprav se mi je zdelo smešno.

Greer: res?

bruto: Ja, res sem. Gledam tipa z glavo, Jacka. Nenehno sem si govoril, vem, da vsi ne živijo v raznoliki skupnosti, v metropolitanskih območjih, toda ali gremo res na hrano teriyaki v Jack in The Box? Kam gremo na japonsko hrano?

Greer: Torej nasprotujete teriyakiju, v nasprotju z večkratnim sklicevanjem na sklede.

bruto: Vem, da znajo jesti mehiško hrano, in tja greste vi -- pravzaprav sem mislil, da referenca za sklede deluje.

Greer: Andy?

križ: Sprva sem mislil, da je to malo klofuta za Chipotle in njihov posel. Potem pa sem gledal reklamo. Rekel bi, da se pri odvetniku konča. Ali igralec igra odvetnika ali ne, ne vem, upam. Kar se tiče Rona, samega Jacka z veliko bučno glavo, je smešno.

Greer: Poslušalci bi morali gledati reklamo, očitno se tukaj sami odločite. Ko to pogledam, je del razloga, zakaj sem razočaran, ta, da ko pomislim na Jacka in the Box, pomislim na reklame iz sedemdesetih z Rodneyjem Allenom Rippyjem.

bruto: Klasična.

Greer: Bil je neverjeten otroški igralec. Če obstaja Mount Rushmore televizijskih reklam iz 70. let z otroki, imate Mikeyja iz Življenje , in imate Rodneyja Allena Rippyja. Sploh me ne zanimata druga dva ali karkoli drugega, kar si vrezal v kamen. Tista dva.

bruto: To so klasične reklame.

križ: Sploh ne vem o kom govoriš.

Greer: Oh, Andy, daj no!

bruto: Velik hamburger, mali obraz, prevelik je, da bi ga lahko pojedel.

križ: Oh! Ja!

Greer: Vse je bilo v tem, da je Jumbo Jack prevelik za jesti.

križ: Jack in the Box?

Greer: Jack v škatli. Rodney Allen Rippy. Pravkar je praznoval 50. rojstni dan.

bruto: Mislil sem, da je starejši od tega.

življenjskih stroškov po državnem zemljevidu

Greer: Ne! Torej, namesto tega nizkega humorja o teriyaki skledi, zakaj ne bi imeli nekaj o tem, da Rodney Allen Rippy dopolni 50 let?

bruto: Lahko bi naredili oboje. Ni ali/ali.

Greer: To je brezplačna ideja. Tega ti niti ne bom zaračunal.

bruto: Mislim, da si preveč vložen v to.

Greer: Misliš tako?

bruto: ja. Moraš se umiriti.

Greer: Obožujem Jacka v škatli. Pogovarjali smo se o tem, jedli bi ga ob nedeljah po cerkvi v Houstonu. 'Tacosi' so bili tako polni maščobe. To je bil najbolj popoln obrok, kar si ga lahko predstavljam.

bruto: Zagotovo bi šli v pogon.

Greer: Kaj ste želeli naročiti?

bruto: To so bili burgerji in krompirček. Mislim, da nismo bili pustolovski kot ti, s tacosi.

Greer: Se spomniš, da so imeli sendvič z ribami?

bruto: Nikoli ne bi naročil njihovega ribjega sendviča. Imeli ste srečo. Grem na njihovo spletno stran, imajo 'poišči svojega Jacka v škatli', vpišem svojo staro poštno številko. Ničesar ni. Vtipkam max in so povsod, vsak drugi blok.

bruto: Imeli smo enega v predmestju New Yorka, v katerem sem odraščal. V nekem trenutku je prenehal poslovati.

Greer: V Houstonu si mi govoril o vseh Jack in the Boxes, ampak problem je v tem, da ko grem zdaj domov, sem vzel še enega ljubimca, ki mu je ime Whataburger.

bruto: Tega še nisem imel.

Greer: Oh, Ron! Preprosto ni več razloga, da bi šel k Jacku in the Box. In ubija me, če to rečem. Ampak morda sklede teriyaki, nisem prepričan.

križ: Za to obstaja reklama, Mac.^