Vlaganje

Kako vlagati v rastno prihodnost sončne energije

V tej epizodi od Poudarek na industriji: energija , Neumni sodelavec Jason Hall se pridruži gostitelju Nicku Sciplu, da bi razpravljali o študiji sončnih prihodnosti Ministrstva za energetiko. Duo klepeta o načinih vlaganja v prihodnost sončne energije, pa tudi o nekaterih podjetjih, ki imajo pred seboj veliko priložnosti.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Če želite začeti vlagati, si oglejte naš vodnik za hitri začetek vlaganja v delnice. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta videoposnetek je bil posnet 16. septembra 2021.

Nick Sciple: Dobrodošli v Osredotočenost na industrijo . Jaz sem Nick Sciple. V začetku tega meseca je ameriško ministrstvo za energijo objavilo svojo vizijo prihodnosti, kjer sončna energija zagotavlja 40 % električne energije v državi. Ta teden se Jason Hall vrača v oddajo, da si ogleda poročilo in njegove posledice za vlagatelje v sončno energijo. Jason, dobrodošel nazaj v podcastu, človek, danes ne morem govoriti.

kupi Tesla delnice zdaj ali počakaj

Jason Hall: Nathaniel, Nick, lepo je biti na, to je zabavna tema. Veselim se, da bom tukaj odlepil nekaj plasti.Sciple: Navdušen sem, da te spet imam, kljub temu, da sem napačno izgovoril tvoje ime, vedno je super biti z Jasonom. Jason je eden prvih, mislim, da je prvi gost, ki sem ga kdaj imel Osredotočenost na industrijo podcast, ko sem ga začel gostiti. Skupna sva ljubezen do univerzitetnega nogometa. Trenutno je naša glavna sezona, vendar ne bomo šli v zajčjo luknjo Nicka Sabana. Ne bomo govorili o strupu za podgane, danes bomo govorili o sončni energiji. Jason, kaj si videl v tem poročilu DOE o študiji sončne prihodnosti?

Hodnik: Obstaja nekaj stvari, tako da je očitno, da morate pogledati politiko tega, tako da smo preživeli štiri leta in v času Trumpove administracije smo od uprave slišali zelo malo o obnovljivih virih energije. Pred petimi ali šestimi leti smo v času Obamove administracije še vedno veliko slišali in mislim, da je ključna stvar zame to, da to ni strankarski pogled, ampak le opomnik. Ne vlagajte na podlagi vaše politike ali tistega, kar konkretno prihaja iz uprave. Toda glede na to, Nick, tudi bolj konzervativni primeri tukaj jasno kažejo, da je vlak obnovljivih virov energije, zlasti sončna energija, zapustil postajo.

Sciple: Ja, mislim, da je v določeni meri dejstvo, da ta dokument zdaj izhaja, odraz vladne politike in vlada je zelo vpletena v energetsko industrijo, če pomislite na najbolj regulirano industrijo, verjetno na obrazu planeta, je komunalne industrije. Toda del tega je odraz vladne politike. Nekaj ​​od tega vidite v poročilu, zato nekatere predpostavke, ki jih gledate, da bi dosegli teh 40 % energije, pri čemer bo sonce 40 % energije do leta 2035, naredite nekaj agresivnih predpostavk. Eden od teh je, da boste imeli nekaj političnega posega, da bo vlada do določene mere dala svoj palec na lestvico, da bi pomagala financirati raziskave in razvoj ter te stvari. Tam imamo nekaj predpostavk, do katerih sem malo skeptičen, na primer, da bo vlada tukaj porabila nekaj denarja, da bomo pospešili inovacije in morda se je to pokazalo v nekaterih panogah, v drugih pa imamo velike javni primeri Solyndre in podobnih stvari. Obstajajo tudi nekatere predpostavke, lahko zdrsnemo s prsti in dobimo dostop do zemljišča, ki ga potrebujemo za reševanje vseh teh težav, in trgi se bodo razvijali brez človeških dejavnikov, ki se zgodijo, kadar koli popolnoma vzamete sistem in ga spremenite na nov sistem.Toda glede na vašo misel, Jason, celo referenčni scenarij je to scenarij, ki predvideva, da ni nobene intervencije politike in da bodo „Tržne sile in tehnologija spodbudile znatno uporabo sončne in druge tehnologije čiste energije ter znatno razogljičenje. ' Da napišem številke na to. Celo v osnovnem primeru gledate, da se instalirana sončna zmogljivost do leta 2050 poveča za sedemkrat, emisije iz omrežja pa se zmanjšajo za 45 % do leta 2035 in 61 % do leta 2050, oboje glede na ravni iz leta 2005. To pomeni, da stisnete prste in rečete, da ni vpletena nobena politična stvar. Tržne sile bodo sedemkrat povečale to industrijo, vsaj glede na napovedi Ministrstva za energijo v naslednjih 30 letih, in to je hudičev trend rasti, če lahko najdete nekaj podjetij za vlaganje. Mislite, Jason?

Hodnik: Ja, ne. Mislim, da je vse, kar morate storiti, pogledati pet, 10, 15 let nazaj in lahko vidite, da je ta pot res razumna pričakovanja. Ni nujno, da zahteva, za razliko od veliko bolj optimističnega primera tukaj, ne zahteva razvoja tehnologij, ki danes preprosto ne obstajajo. Kot izhodišče ne zahteva enakega znižanja krivulje stroškov, da bi lahko deloval. Ne zahteva veliko vladnega financiranja neposredno za njegovo vožnjo. Mislim, da je to razumno pričakovanje, kot ta mala črka. Vendar je ključ, Nick, in to je nekaj, o čemer smo se pogovarjali, v kar se bomo poglobili, je, da kot vlagatelj najdemo mesta v tem, kjer je priložnost za dobiček.

Sciple: Vsekakor. To je še ena stvar, ki bi jo izvlekel iz tega poročila. Mislim, da so vladna poročila zame eno najbolj zanimivih krajev za iskanje idej. Lahko preberete administracijo železnic, Ministrstvo za energijo ali katero koli od teh drugih stvari. Lahko vam dajo namige o tem, kam gre industrija in morda kje je kje vlagati. Kot sem rekel prej, morate narediti nekaj predpostavk o tem, kam gre tehnologija, da bi dosegli vladne cilje. Nekaj ​​stvari se pojavi. Št. 1, narediti moraš več sonca. Sončna energija, potrebujete nenehne inovacije in proizvodnjo sončnih kolektorjev. To je očitno, ko gledate na rast sonca. Še ena ugotovitev, ki je tukaj v celotnem poročilu, je dejansko napredek na področju tehnologije in pretvornikov. O pretvornikih smo že govorili tukaj v oddaji. To je tehnologija, tako da kadar koli ustvarite energijo na sončni plošči, se ta pojavi kot enosmerni tok. Omrežje uporablja izmenični tok, to je tisto, kar počne pretvornik, jemlje tisti enosmerni tok, ki ga proizvaja sončna plošča, in ga vnese v vrsto električne energije, ki jo omrežje uporablja za prenos. O tem so govorili v poročilu.

Potrebujemo nenehni napredek pri razsmernikih, da omogočimo soncu, da uspe, kot smo govorili v oddaji v preteklosti, pri solarni proizvodnji obstajajo prekinitve in ne morete vedno uskladiti proizvodnje z omrežjem. Ti napredni inverterji bi omogočili, da se sončna energija nekoliko lepše igra z omrežjem, prilagodi proizvodnjo glede na napetost, podobne stvari. In nazadnje, shranjevanje. To smo že veliko slišali tudi z vmesnimi presledki. Če se odpravljate v vesolje, kjer bo omrežje 40 % sončno, no, poslušajte, sonce gori le polovico dneva, pozimi pa morda celo manj, zato morate najti način, da vzamemo to energijo, ki jo proizvaja sonce, in jo lahko uporabimo, ko sonca ni in stvari ne sijejo. To so trendi, nekatera področja, kjer je treba vlagati, da se ta sončna prihodnost uresniči, in morda so to nekatera vedra, v katera bi morali gledati kot potencialni investitorji.

Hodnik: Ja, absolutno. O tem se bomo še enkrat pogovarjali. Ampak to ste omenili z vladnimi poročili, mislim, da je nekaj stvari enostavno spregledati. Obstaja nekaj organizacij, ki imajo dostop do toliko podatkov o toliko stvareh, kot jih ima zvezna vlada ZDA. Fantje, to ste že plačali. Brezplačno je, je tam, je javno, je v javni domeni. Če ga ne uporabljate, je to Mark Twain: 'Človek, ki ne bere, nima prednosti pred človekom, ki ne zna brati.' Tam je in zagotovo je zmogljivo pogledati te res velike sisteme in začeti razmišljati o teh podatkih, kot si rekel, Nick. Se strinjam, samo to sem hotel poudariti.

Sciple: Govorili smo o poročilih, nekaj velikih trendih, ki jih je treba izvleči iz tega. Št. 1, sonce postaja veliko večje. Št. 2, potrebujemo nove tehnologije, da se to zgodi. Ko greš od tam -

Hodnik: Več tehnologij.

ali je prepozno za nakup bitcoina

Sciple: Več tehnologij, pravilno.

Hodnik: Izboljšuje učinkovitost plošč, invertersko tehnologijo, ki lahko prenaša moč na več načinov. Trenutno tega ne zmorejo. Boljša tehnologija shranjevanja baterij, boljša kemija, cenejše baterije. Globina in širina ter obseg je ogromna.

Sciple: Pogovorimo se morda o nekaj podjetjih, ki bi nam lahko dala nekaj posnetkov o cilju teh trendov. Združimo jih v dve vedri. Imate Kršilec pravil -y, podjetja rasti-y, nato pa podjetja, ki vas morda samo nekoliko izpostavijo tej industriji na način, da je manj tehnološkega tveganja, veliko bolj pa se samo igrate v trende. Začnimo z Kršilec pravil -y, grower-y, to je beseda, to besedo si bomo izmislili, growery.

Hodnik: Všeč mi je.

Sciple: Podjetja. Začnimo s proizvajalci sončnih panelov, Jason. Kaj je podjetje, ki vam pride na misel vlagateljem?

Hodnik: Pomislite na to poročilo in podatke, to je močno osredotočeno na obseg uporabnosti, večino težkega dela. To je že tako, če pomislite na globalno uporabo sončne energije, je dve tretjini tega ali več obsega uporabnosti. To so velike sončne elektrarne, ki jih vidite. Vozite se skozi Arizono ali celo na jugovzhod, začenjate videti, da so tukaj v južni Kaliforniji povsod, z desetinami hektarjev velikanskih sončnih kolektorjev. Podjetje, ki dosledno ostaja v zelo dobrem položaju na tem področju, je Prvi Solar (NASDAQ:FSLR). First Solar, to je podjetje s sedežem v ZDA, proizvajajo veliko sončnih kolektorjev tukaj v ZDA, veliko proizvajajo tudi v jugovzhodni Aziji, Maleziji, mislim. Nick, smo to...

Sciple: pravilno.

Hodnik: Iz neznanega razloga se nikoli ne spomnim, vendar je zato zelo mednarodno prisoten. Ampak res je dobro prisoten tukaj v ZDA in Severni Ameriki. Tehnologija tankega filma in mislim, da so na svoji peti ali šesti generaciji. Ima nekaj prednosti. Zdaj obstajajo še druge plošče, ki so morda nekoliko bolj učinkovite glede na odstotek sonca, ki ga lahko pretvori v električno energijo. Toda tanek film ima še nekaj prednosti. Ena je, da ekstremne temperature nenehno proizvajajo več električne energije, zato je učinkovitost boljša pri ekstremnih razponih energetskih pogojev. To je zelo pomembno v smislu fleksibilnosti pri uvajanju in dejstva, da se veliko solarnega uvajanja zgodi na mestih, kjer je super-duper vroče, in vedno bolj na mestih, kjer bi lahko postalo hladneje, tako da je tehnologija tankega filma prednost. To je tudi podjetje, ki je vedno imelo najboljšo bilanco stanja v industriji proizvodnje sončnih panelov, vedno je hranilo precejšnjo količino denarja, veliko več denarja kot dolga, ima le nekaj 100 milijonov dolarjev dolgov in približno 1,7 milijona dolarjev denar in naložbe. Če pogledate nazaj, se je ta številka zmanjšala z več kot 3 milijard dolarjev pred nekaj leti, ker ima podjetje denar, ki ga lahko porabi za izboljšanje svoje tehnologije, veliko porabe za raziskave in razvoj, nato pa so ta kapital namenili za prenovo tovarn in za razširitev proizvodnje.

To močno bilanco stanja je konkurenčna prednost, ker, Nick, to je res ciklična panoga, še posebej, če so vaše stranke odjemalci komunalnih storitev. Uvajanje iz enega leta v naslednje se lahko precej dramatično premakne, čeprav je to sekularna rastoča panoga iz leta v leto, lahko vidite velike vzpone in padce, ki temeljijo na regulativnih spremembah, na podlagi kapitalske porabe, na podlagi gospodarskega okolja, ki ga lahko ima nekaj vpliva nanjo, tako da vse te stvari skupaj, da bilanca stanja, bogata z denarjem, pomeni, da temu podjetju ni treba množično spreminjati svoje strategije v smislu razvoja, v smislu uvajanja tehnologije, ki temelji na spremembi cikla.

Sciple: Omenili ste cikle, ki jih poganja ukrepanje vlade, morda je to tisto, kar vidimo tukaj, ko prihaja ta velik politični dokument. Ampak vedno nekaj, kar morate imeti v mislih pri tem poslu, pri vsakem cikličnem poslu je sposobnost preživeti spodnji del cikla veliko pomembnejša od tega, kako velik uspeh lahko dosežete v zgornjem delu cikla, ker to je neizogibno, enkrat ali drugo se bo obrnilo in First Solar je sčasoma dokazal svojo sposobnost preživetja. V industriji sončnih kolektorjev ni veliko podjetij, ki bi jih imela, če pogledate v preteklost.

kako izkoristiti zlom borze

Hodnik: Ja, samo dva ali trije sta bili stalno v formi. Tudi drugi del tega, Nick, mislim, da je pomembno govoriti o tem, da velikokrat delnice v tem prostoru običajno trgujejo po nekaterih svojih najvišjih cenah pozno v ciklu, kar pomeni, da kupujejo veliko ta podjetja, ki se pozno v vsakem od teh ciklov pretirano izpostavljajo, plačate višjo ceno, kar lahko resnično oteži ustvarjanje pomembnih dolgoročnih donosov. Mislim, da želim samo poudariti, da je to pomembno za delnico, kot je First Solar. Če vas zanima, jaz pa imam nekaj, in temu sem sčasoma dodal, je to, da je to odlično podjetje za gradnjo vašega položaja skozi čas, res v več letih. Ker je delnica lahko zelo nestanovitna in se pogosto giblje na podlagi govoric o spremembah regulacije tako ali drugače. Velikokrat se loči od ključnih gonil, kar se dejansko dogaja v industriji. Nato pade prodaja, nato pa se napoved začne spreminjati, nato pa delnice zelo, zelo hitro padejo, tako da moraš biti le previden in razmišljati o tem, da si sčasoma zgradiš položaj.

Sciple: Omenili ste premijsko vrednotenje, podjetja, ki se premikajo na podlagi zakonodajnih sprememb, kar nas pripelje do podjetij z razsmerniki, omenili smo prej, da so napredni razsmerniki pomembni za diplomsko nalogo. Slišali ste v tem vladnem zapisu, o katerem smo govorili v preteklosti Enphase in SolarEdge (NASDAQ:SEDG), dve veliki javni podjetji, ki igrata v tem prostoru. Enphase, 20-kratna cena od prodaje, iščem tukaj. SolarEdge, devetkratna cena glede na prodajo. To je eden od teh, kjer se zdi, da trg ve, da potrebujemo razsmernike prav tako kot DOE.

Hodnik: Ja, tukaj je pravzaprav malo ironije v smislu posebnega poročila, ker Enphase in SolarEdge, nobena v tem trenutku ne igrata veliko v obsegu uporabnosti. Oba imata pobude za razširitev tega, vendar sta res močno osredotočena na porazdeljeno sončno energijo. Razmišljate o strehah, povsod okoli hiš, morda kot Walmart (NYSE:WMT)distribucijski center. To je sončna energija, ki jo proizvaja zasebni subjekt za lastno porabo, potem pa presežek vzamejo in ga pošljejo nazaj v omrežje, ne proizvajajo ga in ga prodajajo podjetju. To je drugačna lestvica. Tukaj je prednost za ti dve podjetji, Enphase in SolarEdge. Bili so vodilni na področju elektronike na ravni plošč tukaj v Severni Ameriki, v ZDA, koda dejansko zahteva uporabo elektronike na ravni plošče, kar pomeni, da na samem solarnem panelu vsak posamezen solarni panel, če imate 30 teh na vaši strehi mora vsaka posamezna plošča imeti lastno upravljanje porabe energije in možnost, da neposredno pri tem prekine napajanje omrežja. Zgodovinsko gledano so to bili razsmerniki z nizi, kar pomeni, da obstaja en pretvornik, ki upravlja vašo hišo, tako da vse plošče potekajo skozi ta en sam pretvornik. Elektronika na ravni plošče naredi nekaj stvari.

Št. 1, z nadzorom na posamezni plošči zmanjša stvari, kot je nevarnost požara, izboljša varnost, izboljša varnost za delavce v omrežju, zagotovitev, da je vsaka plošča odklopljena, lahko izboljša učinkovitost in bolje upravlja moč. To je nekaj, kar sta ti dve podjetji naredili in poveljujeta med obema, mislim da nekje okoli 90 %-plus severnoameriškega trga porazdeljenih solarnih pretvornikov, razsmernikov in optimizatorjev moči, ker nihče drug ni osredotočen na to. To so ugotovili zgodaj in so se znašli v odličnem položaju, vsi ostali pa so se umaknili. Svoje tehnologije so razširili tudi v tujino, obe sta v Evropi precej dobro rasli, pa tudi porazdeljena sončna energija postaja vse bolj razširjena. Toda v smislu tega poročila, iskreno, njihova izpostavljenost ni pomembna. Tega bolj poganjajo vetrovi.

Oba imata tudi nekaj zanimivih možnosti s shranjevanjem energije. Oba uvajata shranjevanje energije, Enphase dejansko že ima precej dobro shrambo za stanovanjsko shranjevanje. SolarEdge si prizadeva, da bi svoje izdelke predstavil na trgih. Mislim, da imajo zgoraj zanimivo prednost. Oba sodelujeta z veliko proizvajalci, kot so proizvajalci solarnih panelov, sodelujeta z veliko velikimi monterji, sodelujeta z regionalnimi monterji. Torej so ravno sredi te distribucijske mešanice. To je nekoliko konkurenčna prednost v smislu shranjevanja energije, ker so znane entitete. So znane količine, imajo obstoječa razmerja in zdi se, da shranjevanje energije na ravni distributerja postaja kot privijačenje. Zgodi se le tam, kjer na mnogih mestih vidimo večino solarnih elektrarn, stanovanjskih solarnih sistemov, prihaja do točke, ko večina vključuje shranjevanje skupaj s sončnimi kolektorji. V celoti se selimo v novo hišo v Massachusettsu in uporabljali bomo solarno energijo s shranjevanjem. Na to niti ne gledamo kot na ločene stvari, le skupaj bosta. Mislim, da je to vedno bolj res.

Druga stvar pri SolarEdgeu je, da se zdi, da ima celo malo več izbirnosti zaradi določenega poudarka, ki ga imajo s pridobitvijo, ki so jo opravili pred nekaj leti za razvoj komponent pogonskega sklopa za električna vozila. To je industrija, za katero vemo, da doživlja samo rast na ravni banan. Vedno več podjetij išče vedno več dobaviteljev. To je v bližini tega, kar že počnejo, tako da se ujema z njihovimi temeljnimi kompetencami, je zdaj dober položaj. Želim ponovno zadeti, tukaj ste spet omenili vrednotenja, 21-kratna prodaja za Enphase, skoraj 9,5-kratna prodaja za SolarEdge. Zelo visoka večkratna tveganja. Da bi pridobila te ocene, morajo ta podjetja še naprej rasti po zelo visokih stopnjah. Prav tako, in mislim, da je to morda še bolj zahtevna stvar, je še naprej poveljevati marže, ki so jim lahko poveljevali, kar odkrito povedano, še nikoli nisem videl, da bi kdo drug dobavljal pretvornike ali kaj drugega vmesne opreme sposoben narediti. Na splošno dobavitelji, ki so srednji dobavitelji, ki niso proizvajalci končnih izdelkov, ne dobijo marž, ki jih dobivajo ta podjetja. Ali lahko še naprej obvladujejo te marže, hkrati pa rastejo? To je treba še videti. Všeč mi je ta podjetja, imam oba, nekako kot First Solar malo. Mislim, da je to dobra zaloga, v katero lahko potopite prste, če vas zanima, in nato sčasoma ustvarite položaj.

Sciple: ja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, ko bo industrija rasla. Če pridemo do 40 % energetskega omrežja, je težko videti industrijo, ki dozoreva s takšno hitrostjo in vzdržuje te vrste nadnaravnih marž. Ampak hej, morda lahko nadoknadimo količino tako, da ne potrebujete tako visokih marž, če se trudite z velikimi količinami večje prepustnosti. Govorili smo o nekaj Kršilec pravil -y podjetja tukaj s First Solar in nato Enphase in SolarEdge. Če želite ustvariti več portfelja za vse vremenske razmere, vas bodo morda manj pretresli nekateri od teh vladnih naslovov ali cikel. Katera podjetja vam, vlagateljem, pridejo na misel?

kolikokrat lahko refinancirate študentska posojila

Hodnik: Ja, to so preizkušene in resnične. Če kdo posluša, če ste me slišali tukaj z Nickom, preden sem govoril o obnovljivih virih energije, to ne bodo neznana imena. To so yieldcos, neodvisni proizvajalci energije. To so podjetja, ki so bodisi razvila bodisi pridobila in zdaj upravljajo objekte obnovljivih virov energije. Ne izdelujejo le sončne energije v uporabnem merilu, temveč tudi za veter. Na splošno imajo v lasti tudi nekaj prenosa, ki povezuje njihove projekte z omrežjem. Nekateri imajo tudi hidroelektrarno, tako da je to kot OG obnovljivih virov energije. Hidroelektrarna obstaja že dolgo časa. Tretjič, zelo hitro želim poudariti, da mi je zelo všeč. Prvi je Clearway Energy (NYSE:CWEN), oznaka CWEN, nato pa so tu še delnice brez glasovalne pravice. CWEN.Ekonomski ekvivalent tistega, kar imate v lasti, plača enako dividendo. Ponavadi kupujem od enega v času, ko namenjam denar, plača višji donos, ker imate v bistvu isto stvar. Clearway Energy je spet neodvisen proizvajalec električne energije in ima precej veliko izpostavljenost zahodnim ZDA. Zaradi bankrota Nicka je šel skozi nekaj izzivov s svojimi denarnimi tokovi, Nick, tukaj mi boš pomagal.

Sciple: PG&E?

Hodnik: PG&E, da. Kratka različica. Stečajni sodnik je zamrznil nekaj denarja, ki je bil v hčerinski družbi, ki je prišel od PG&E. Vodstvo je ves čas govorilo: 'Hej, to bo v redu, izdano bo, naše pogodbe so dobre.' Izkazalo se je za prav, družbi je uspelo ponovno vzpostaviti svoje dividende, je znatno zraslo in si prizadeva za stalno zmanjševanje izpostavljenosti posameznim posameznim odjemalcem komunalnih storitev. To pomaga zmanjšati to tveganje. Toda glavna stvar je, da je to ravno takšno podjetje, ki je sposobno še naprej zagotavljati dolgoročno rast na tem področju. Ne glede na to, ali gre za vladno intervencijo ali ne, se tu giblje plošček prav pri podjetjih, ki to počnejo. Clearway je igra na povečanju njihovega odtisa, pridobivanju in razvoju več teh sredstev, povečanju njihovih denarnih tokov, ki so dolgoročno stabilni, kot so običajno 20-letne pogodbe, in nato povečanju dividend, ki jih izplača vlagateljem. Mislim, da je donos trenutno okoli 4%, morda malo nad tem. Začenši s 4-odstotnim donosom in nato sčasoma povečuje to izplačilo, resnično zniža mejo za rast, ki jo morate videti, da zagotovite pomembne donose.

Dva druga, ki sta mi všeč, ki ju bom izpostavil, ne bom se preveč poglabljal, ena je Brookfield Renewable , ki je največji od teh neodvisnih proizvajalcev električne energije. Še vedno večina svojega poslovanja izhaja iz hidroelektrarn, vendar veliko več kapitala namenja v sončno energijo in veter kot karkoli drugega. Del tega Brookfield Asset Management skupina subjektov, veliko kapitala, ki pride v ta posel. To je mednarodno. Res so dobri pri razporejanju kapitala, ne glede na to, kje v ciklu so stvari. Najbolj mi je všeč, da imajo res dobro možnost, odvisno od tega, kje je trg, geografsko, kateri razred sredstev uporabiti tam, kjer mislijo, da lahko dobijo najboljše donose. NextEra Energy Partners (NYSE:NEP)je podobna različica tega, ker je komanditna družba NextEra Energy , ki je po mojem mnenju največji solarni pripomoček na svetu. Ima veliko premoženje na Floridi s svojim reguliranim poslom. Toda NextEra Energy Partners je velik del razvoja svojega neodvisnega podjetja z energijo. Ker spet, vetrovi potiskajo toliko moči v korist obnovljivih virov energije, da lahko to hčerinsko podjetje izkoristijo za to. To je njihov posel za rast donosa. Ti trije so mi zelo všeč v tem prostoru, ker ne samo, da lahko zajamete dober donos in povečate ta dohodek zaradi nadpovprečne rasti dividend, ampak so to lahko naložbe, ki premagajo trg. Ni vam treba kupiti teh imen rasti, da bi presegli trg. To lahko storite s temi yieldcos.

Sciple: To so podjetja, ki bi v naslednjih nekaj desetletjih pomagala pri izvedbi te velike uvedbe, ki jo zahtevamo. Nič ni narobe, če vzamete podjetja, ki to znajo in znajo iztisniti kri iz kamna, ko gre za obnovljivo energijo.

Hodnik: Poganja jih hrbtni veter. Zaradi velike posvetne rasti v tej industriji imajo koristi od znižanja krivulje stroškov, ker kupujejo in upravljajo opremo. Od vsega tega imajo res koristi. Niso izpostavljeni enakim cikličnim vidikom kot proizvajalci. Imajo koristi, ko se cikel obrne in kar naenkrat imajo vsi ti proizvajalci presežek zalog in se začnejo boriti za tržni delež in zniževati stroške. Če si ti tisti, ki kupuje to opremo, imaš koristi. To je še ena stvar teh yieldcos, ki je zame res vznemirljiva.

Sciple: Jason, skrajni čas je za nas. Pogovarjali smo se o tem Ministrstvu za energetiko, poročali o nekaterih pomembnih dogodkih in delili nekaj podjetij, ki bi jih ljudje morali imeti na radarju. To je First Solar, FSLR, Enphase, ENPH, SolarEdge, SEDG, Clearway Energy, CWEN, delnice A in B. Obstaja CWEN.A in obstaja samo CWEN, Brookfield Renewable, ki je BEP, ali če želite korporativne delnice, ki so nekoliko lažji. Če imate račun brez davka, obstaja BEPC. Potem mislim, da ste omenili NextEra Energy Partners, ki je NEP. Še kaj zadnje misli, Jason, tukaj o solarnih zalogah in samo o tem velikem širokem trendu, preden ga pošljemo domov?

Hodnik: Samo sklepi. O tem smo že govorili, uporabite te vladne podatke. Je zelo informativen, brezplačen. Ne obremenjujte se s partizanskimi vidiki tega. Samo z rezervo jemljite to administracijo, iz katere prihaja. Glede na to je vlak zapustil postajo. Solar je resničen, to se dogaja. Tukaj je nekaj za vsakogar, ne glede na to, kakšen vlagatelj ste, super konzervativen, resnično osredotočen na rast, pripravljen prevzeti to tveganje visoke volatilnosti, vsak vlagatelj lahko od tega pridobi in bi verjetno moral imeti nekaj izpostavljenosti temu, ker je resnično.

Sciple: Jason, vedno te imam rad na podcastu. Veselim se naslednjič.

Hodnik: Jaz tudi. Hvala, Nick.

Sciple: Kot vedno so lahko ljudje v programu lastniki podjetij, o katerih se razpravlja v oddaji, in Motley Fool ima morda uradna priporočila za ali proti ocenjenim delnicam, zato ne kupujte ali prodajajte ničesar samo na podlagi tega, kar slišite. Hvala Timu Sparksu za njegovo delo za virtualnim steklom. Za Jasona Halla sem Nick Sciple, hvala za poslušanje in norca naprej!^