Vlaganje

Kako deluje rudarjenje Bitcoin?

Bitcoin (KRIPTO:BTC)lahko kupite preko menjalnice ali pa ga prejmete kot plačilo za blago ali storitve. Lahko se ustvari tudi s postopkom, znanim kot 'rudarjenje'. V tem Norec v živo video posnetek, posneto 18. marca , višji analitik John Rotonti in vodilni analitik Motley Fool Deutschland Bernd Schmid razpravljata o tem, kaj je rudarjenje Bitcoin in kako deluje.

ena zaloga za samovozečo revolucijo

John Rotonti: Imate Bitcoin rudarje, ki preverjajo transakcijo, tako da moje nadaljnje ukrepanje je, kako rudarite Bitcoin, kaj se dogaja?

Bernd Schmid: To je super. ja. Rudarji so v bistvu sestavni del tega omrežja računalnikov, zato so del tega omrežja. Kako deluje, je rudar, služijo denar, v bistvu zaslužijo Bitcoin tako, da potrdijo transakcije in jih dodajo v blockchain. Toda kako deluje, vi ali jaz, kdor želi ustvariti transakcije, to v bistvu pošiljamo v to omrežje. Rudarji zbirajo vse te nove transakcije in nato poskušajo ustvariti ta nov blok. Ta poskus ustvarjanja novega bloka je pravzaprav precej težka stvar. V bistvu tisto, kar morate storiti, da ustvarite ta nov blok, veljaven blok. Rešiti morate uganko, matematično uganko, rudarji pa so specializirani za reševanje te uganke v bistvu. Ustvarjate vse te nove transakcije, recimo, da gre za 1000 transakcij. Poskušate rešiti to matematično uganko, ki je zelo specifična in ko jo rešite, lahko rečete: 'O, super, tukaj imam rešitev.' Rešitev je, da jo pošljete v omrežje in nato vsem ostalim rudarjem, ki jih lahko potrdijo, kot je rešitev pravilna. Ta postopek potrjevanja je zelo enostaven. Če lahko v trenutku s preprostim izračunom vidite, ali je ta rešitev, za katero trdi rudar, da je našel, pravilna za transakcijo, ki ste jo želeli potrditi ali ne. Če se vsi v bistvu strinjajo, da, to je prava rešitev, potem je ta blok dodan v verigo blokov, razširili ste verigo blokov in rudarja, ki je uspešno rešil to uganko. Dobil bo nagrado, ki ustvarja nove Bitcoine. Trenutno točno 6,25 Bitcoin.

Rotonti: Vprašanje, ki mi je pravkar prišlo na misel. Odgovora na to lahko poznate ali pa tudi ne. Ali obstajajo javna podjetja, ki so rudarji Bitcoin? Ali lahko kupim delnice v Bitcoin rudarju?

Schmid: Teoretično bi to dejansko lahko naredili sami. Lahko kupite kos strojne opreme, lahko ga celo zaženete na prenosnem računalniku. To je dejansko delovalo do nekaj let. Pred desetimi leti je bil Bitcoin še na začetku. Nastal je okoli leta 2009, mislim, da je bil začetek 2009, če se ne motim. To uganko je bilo še vedno zelo enostavno rešiti. Toda kar se v bistvu zgodi, težavnost tega algoritma za reševanje uganke ali težavnost uganke, se prilagodi glede na to, koliko ljudi želi poskusiti rešiti to uganko. Seveda, ker to dobite, sem omenil, da dobite šest bitcoinov ali 6,25 bitcoinov, ki imajo trenutno vrednost več kot 300.000 dolarjev. Lahko si predstavljate, da bi to vsi želeli imeti in rešiti uganko. Seveda ljudje poskušajo razširiti strojno opremo. Kupite toliko strojne opreme, kot si lahko privoščite, in mislite, da je to še vedno ekonomično, in to se v bistvu dogaja. Torej da, dejansko obstajajo javna podjetja, ki kupujejo veliko strojne opreme in sodelujejo v tem rudarskem procesu. Moram priznati, da se ne spomnim imena. Vem, da obstaja kanadsko podjetje. Lahko si ga ogledate, ki je čisto podjetje za rudarjenje Bitcoin. V njem lahko kupite delnice.

^