Vlaganje

Kako veste, kdaj prenehati z nakupom?

Mastercard (NYSE: MA)vstopi v svet 'kupi zdaj, plačaj kasneje.' Spotify (NYSE:SPOT)začenja svojo prvo globalno kampanjo za pridobitev oglaševalcev. V tej epizodi od Market Foolery , analitik Motley Fool Jason Moser analizira te zgodbe in odgovori na vprašanje poslušalcev o nakupu več delnic po padcu delnice.

Če želite ujeti celotne epizode vseh brezplačnih podcastov The Motley Fool, si oglejte naš center za podcaste. Če želite začeti vlagati, si oglejte naš vodnik za hitri začetek vlaganja v delnice. Celoten prepis sledi videoposnetku.

Ta video je bil posnet 28. septembra 2021.

Chris Hill: Torek je, 28. september. Dobrodošli v Market Foolery , jaz sem Chris Hill. Danes z mano, g. Jason Moser. Lepo te je videti.

Jason Moser: Lepo te je videti.hrib: Imamo posel zabave. Imamo res dobro različico vprašanja, kdaj kupiti, vendar bomo začeli z najnovejšim iz vojne z gotovino. MasterCard vstopa v industrijo »kupi zdaj, plačaj pozneje«. Obroki MasterCard je program, ki ga bomo začeli naslednje četrtletje v ZDA, Avstraliji in Združenem kraljestvu. Nismo presenečeni, kajne? Glede na to, koliko pozornosti je pridobila ta nastajajoča industrija in vsa različna podjetja, ki se ukvarjajo z njo, ali ni bilo le vprašanje časa, kdaj bo vskočil MasterCard?

katere države imajo zakonito rekreacijsko travo

Moser: Ja, absolutno. V prejšnjih razpisih o zaslužku je bilo namigovano, da nekaj vlagajo v ta prostor. Veš, Chris, oče Rickyja Bobbyja ga enkrat drži, če nisi prvi si zadnji. Kar mislim, da vidimo tukaj v prostoru »kupi zdaj, plačaj pozneje«, ni nujno tako, pravzaprav ni pomembno, kdo je prvi v tem prostoru, ker zdaj vidimo samo ta priliv vseh vrst podjetja, ki želijo sodelovati, in mislim, da v primeru MasterCard to kaže na moč tako velikega omrežja in kako težko ga je motiti. Vse, kar morajo storiti, je videti, kam gre plošček, in nato začeti vlagati te naložbe, nato pa ga priključijo v to ogromno omrežje in boom, imaš popolnoma novo funkcijo in to je na koncu tisto, kar je BNPL, 'kupi zdaj, plačaj kasneje ' je značilnost. Ne mislim vzeti ničesar takemu podjetju, kot je Potrdi ker mislim, da je Affirm dober posel, vendar me je pri razmišljanju o Affirmu presenetilo.

Če se vrnem nazaj, mislim, da je bilo morda prejšnji teden Motley Fool Money ko smo se pogovarjali z Emily o Stitch Fix in opazili ste, se mi je zdelo, da je to dober pogled na to. Obstaja tla in strop. To ni posel, ki bi šel na nič, Affirm bo dobil posel, vendar mislim, da glede na to, kje je Affirm danes, morda obstaja zgornja meja, če boste samo podjetje 'kupi zdaj, plačaj kasneje'. Za nekaj, kot je Affirm, želite videti, da se razvejajo in počnejo druge stvari, medtem ko se je MasterCard že razširil in naredil kup drugih stvari in to bo samo še ena stvar, ki jo bodo počeli. Mislim, da je popolnoma smiselno. To je zelo majhna stava z njihove strani. Ker se spomnite MasterCard, ne posojajo, to ni nekaj, kjer dejansko dajejo denar, v bistvu samo ustvarjajo orodje, tehnologijo, da jo lahko drugi udeleženci priključijo v svoje sisteme. Imaš Barclays, potrošniške banke ZDA, SoFi , Sinhronost , marqeta . To so vsa podjetja, ki bodo uporabljala to tehnologijo MasterCard za vključitev 'kupi zdaj, plačaj pozneje' v svoje modele. Mislim, da je popolnoma smiselno. To ni presenečenje, vesel sem, da jih vidim, da to počnejo. Hej, veš kaj? Ni jim bilo treba pridobiti Naknadno plačilo za 29 milijard dolarjev za to, Chris.hrib: Rada bi se vrnila k nečemu, česar ste se dotaknili zgodaj v svojem odgovoru, to je ideja prednosti prvega.

kako skrajšam delnico

Moser: ja.

hrib: Ne omalovažujem prednosti prvega, vendar bi to namesto tega uporabil kot priložnost, da opozorim vlagatelje, če sestavljate seznam razlogov, zakaj kupujete podjetje, in nekje na tem seznamu ima to podjetje prvostopenjskega prednost, se morate samo za minuto ustaviti in se vprašati: 'Kako trajnostna je ta prednost?' Ker je v zgodovini nekaj časov, ko je prednost prvega koraka resnična in smiselna.

Moser: ja.

hrib: Zdi se, da je to ena tistih industrij, kjer rok uporabnosti prednosti prvega uporabnika ni tako dolg.

Moser: ja. Mislim, da se v resnici spušča le v to, kako ponovljiva je prednost. Z nečim takim je BNPL 100% ponovljiv. Zato ste videli, da je toliko podjetij skočilo v vesolje, ker jim je to v bistvu dovolj enostavno. Težje ko postane, več IP ​​je vključenih, pogosto postane nekoliko težje replicirati in tu lahko prednost prvega uporabnika zagotovo igra večjo vlogo. Ampak ja, mislim, da je to odlična poanta. Prvi korak, radi ga vidite, to ni vedno nekaj, kar pomeni, da imate takoj odlično naložbo. Mislim, da je tako zanimivo pogledati, kako se razvija ta prostor »kupi zdaj, plačaj pozneje« in videti, kako lahko različni udeleženci zmagujejo na različne načine, ker če samo za trenutek domnevamo, da MasterCard tega sploh ni storil, če samo rečemo pri MasterCard's, 'Veš kaj? Sploh se ne želimo obremenjevati, mislimo, da ni tako velika stvar, bomo mimo.' No, če pogledate Affirmovo spletno stran in pogledate načine, kako lahko plačate svoje obroke, je to čist citat s spletnega mesta Affirm. Vse nakupe v podjetju na farm.com lahko plačate s svojo debetno kartico ali tekočim računom, lahko tudi preverite nekatere nakupe, plačate lahko tudi s kreditno kartico za polog in obroke.

No, veš kaj? MasterCard se ukvarja s kreditnimi in debetnimi karticami in to je del ideje, ki stoji za tem, saj so videli veliko podatkov, ki so jim govorili, da ljudje že uporabljajo svojo MasterCard za predplačila ali plačila na obroke. Do neke mere so že imeli korist od te industrije. To jim zagotovo razširi to priložnost, vendar le dokazuje, da čeprav niso v resnici sodelovali, so bili in so imeli koristi od vseh teh podatkov iz tega ogromnega omrežja, jim pomaga, da so zelo informirani in izobraženi odločitve, kar je eden od razlogov, zakaj ostajam delničar MasterCard in dolgoročno izjemno naklonjen delnicam.

hrib: Spotify je začel svojo prvo globalno kampanjo blagovnih znamk, da bi pridobil oglaševalce. Del prizadevanj je sprememba imena svojega oglaševalskega podjetja iz oglaševanja Spotify v Spotify za blagovne znamke. Vem, da je Jasonova poraba za trženje vzvod, ki ga podjetja lahko nadzorujejo, in videli smo primere v preteklih letih, ko so podjetja umaknila svojo porabo za trženje, da bi prihranila denar, da bi njihovo četrtletno poročilo izgledalo nekoliko bolj dobičkonosno. Mislim, da če ste delničar Spotifyja, se morate v tem prizadevanju dobro počutiti. To prizadevanje vam mora biti všeč, ker je to delnica, ki je v bistvu ostala nespremenjena v zadnjih 12 mesecih, ko se je S&P 500 dvignil za približno 25 % ali 30 %. To je zame, Spotify gleda na njihov posel in pravi: 'Tu lahko in bi morali opraviti boljše delo.'

kako hitro podvojiti svoj denar

Moser: Ja, se popolnoma strinjam. Mislim, da mnogi verjetno vidijo Spotify predvsem kot storitev za pretakanje glasbe, in vem, da se na koncu poskušajo predstaviti kot avdio podjetje. Ne gre samo za glasbo, ampak tudi za podcaste. Če se vrnemo k tisti velikosti omrežja, o katerem smo govorili z MasterCard, Spotify pride do točke, ko je njihovo omrežje tako veliko, da bodo lahko preizkusili veliko novih stvari in resnično uvedli nove funkcije. za veliko ljudi. Imajo pomembno občinstvo, zato je to povsem smiselno. Mislim, da je to, kar na koncu vidimo, razvoj Spotifyja.

Zame je to naravno podjetje za zabavo. Mislim, da presega samo glasbo in podcaste. V aplikacijo vključujejo več videa, veliko različnih stvari bodo lahko naredili, veliko potencialnih poti, ki jih bodo lahko sledili s to bazo uporabnikov. Sama baza uporabnikov je izjemna. Če pogledate, kako se te številke razčlenijo, tako da je skupno število uporabnikov zdaj 365 milijonov, je to v primerjavi z 299 milijoni pred letom dni in če to razčlenite, je premium naročnikov približno 165 milijonov, in to je naraslo za 138 milijonov le pred enim letom. , vendar mesečno aktivnih uporabnikov, podprtih z oglasi, zdaj znaša 210 milijonov. Imajo več uporabnikov, podprtih z oglasi, kot premium naročnikov. Nasprotna stran tega je, da premium naročniki predstavljajo 88 % skupnih prihodkov podjetja, poslovanja. Še vedno so zelo odvisni od te baze naročnikov. Opažamo pa trend, da se njihov oglaševalski posel nekoliko uveljavlja, oglaševanje jim še vedno predstavlja zelo majhen odstotek celotnega prihodka, vendar je zdaj 12 %, kar je bilo v primerjavi s 7 % pred letom dni. Vidijo, da pridobivajo nekaj oprijema v tem oglasnem prostoru in veliko tega je bilo s temi velikimi blagovnimi znamkami, ki si lahko privoščijo skok na platformo, včasih jih je lahko nekoliko težje izmeriti. Če imate Twitter ali Facebook ali kaj podobnega, kjer merite klike, Google, so ti kliki nekoliko bolj oprijemljivi, tako rekoč, je nekoliko bolj očitno merjenje tam v primerjavi z nečim, kot je poslušanje in ne morete povsem v celoti razumeti donos, ki ga morda dobite od naložb.

Mislim, da bo treba odpraviti eno od ovir, to je priprava orodij, s katerimi bodo ti tržniki resnično sposobni meriti. Vendar je popolnoma smiselno slediti tej veliki tržni priložnosti. Ker če pogledate celotno količino denarja, ki se pretaka v podcaste, je na primer prihodek od oglasov v ZDA leta 2020 narasel na 842 milijonov dolarjev, bo letos dosegel največ 1 milijardo dolarjev, do leta 2023 pa naj bi dosegel 2 milijardi dolarjev. veliko priložnosti, in to ne samo za Spotify, ampak za vse tiste podcaste na Spotifyju. To je priložnost, da svojo oddajo ali svojo vsebino ovrednotite na smiseln način. Če producirate dobre stvari, morate to občinstvo razširiti, da to storite, in zdi se, kot da se bodo s tem poskušali spopasti.

koliko je vredna varčevalna obveznica 100 $ po 30 letih

hrib: Naš ročnik Twitterja, ko govorimo o Twitterju, je @MarketFoolery. Lahko nam tvitate, kot je Colin, ko je vprašal: 'Kako veš, kdaj prenehati kupovati? kupil sem AppHarvest po 14 $ na delnico. Mislim, za dolgo igro in kupil sem več, ko je padel na 8 $. Moja želena velikost položaja je polna. Trenutno sem pocenil za več kot 40 %, vendar želim več po nižji ceni. Kako ste se odločili zapustiti monitor in kdaj ga ponovno kupiti?' Hvala za to, Colin. Sprašuje o AppHarvestu. Lahko bi vprašal o kateri koli delnici. V preteklih letih smo dobili različico tega vprašanja o toliko različnih podjetjih in mislim, da se ti in jaz tako poistovetimo s to situacijo. Oba sva bila v tem položaju, preden si kupil delnico, je padla. Potem je tako, zdaj lahko znižam svoje stroške, vendar se s poslom ni nič spremenilo. Vsi razlogi, zakaj sem kupil to podjetje, so zame še vedno tam. V tem sem na dolgi rok. Zakaj ne bi kupil po nižji ceni, čeprav bom samo rekel, preden vam ga izročim, razmišljal sem o tistem tretjem ugrizu jabolka. Tega še nikoli nisem storil. Zame je tako, kot da sem ga kupil po nižji ceni. To bom storil samo enkrat, ampak to sem samo jaz.

Moser: No, torej ste uporabili nekaj moči volje, kot pravite?

hrib: No, v smislu nakupa tretjič, ja, imam.

Moser: Ne želim poenostavljati odgovora, ker mislim, da je to res dobro vprašanje, Colin. Na srečo se lahko s tem vsaj pogovarjam z natančnimi neposrednimi izkušnjami, ker sem v bistvu storil isto stvar. Kupil sem AppHarvest za približno 14 dolarjev in po objavi zaslužka je to prestrukturiranje ali razvoj podjetja in delnic močno prizadel. Dodal sem še malo, da izpolnim svoje mesto, tako da sem tam z vami. Zdaj čutim tvojo bolečino, ker si padel za 40%. Ampak naj se vrnem k vprašanju, da vem, kdaj nehati. Zahteva moč volje. Morate se osredotočiti na svoj proces in ne na rezultat. Kot investitorji je zelo enostavno prehiteti, da vidimo to ciljno črto in okusimo skoraj bogastvo teh odličnih idej. Vendar morate ostati osredotočeni na proces in razumeti, da potrebuje čas. Nekaj ​​podobnega AppHarvest, na primer, ker ste na to ciljali v tamkajšnjem vprašanju. AppHarvest je, da bi to postavil tam z eno od bolj tveganih idej danes. Samo v tem, da je povsem novo podjetje na javnih trgih. Dobesedno šele zdaj začenja ustvarjati prihodke. Poskuša motiti industrijo, ki zelo potrebuje motnje pri uporabi tehnologije za izboljšanje naše verige preskrbe s hrano.

Morate biti sposobni pogledati nekaj, kot je AppHarvest, saj sem to že povedal našim članom, sem rekel, da se morate samo zavezati, da boste lahko imeli v lasti delnice pet let. Če ignorirate tiste 20-odstotne padce, ki so 40-odstotni, morate biti sposobni iti naprej in razumeti, da se bo to zgodilo. Mislim, da diverzifikacija pomaga. Mislim, da ko veste, da imate v svojem portfelju druga podjetja, na katera ste lahko pozorni in jim sledite, in vidite nekaj zmagovalcev, ki morda pomagajo nadomestiti nekatere od teh poražencev. Mislim, da to lahko pomaga pri stavki. Lahko si pomagate, da se um usmerite drugam. Ampak mislim, da gre tudi za vzpostavitev pričakovanj že od samega začetka. Vnaprej določite ustrezna pričakovanja, ko vlagate v dano podjetje. Razumeti, za kakšno vrsto posla gre, kje spada v spekter tveganja, koliko ste pripravljeni vložiti vanj in potem lahko poveste, da veste kaj? Tam potegnem črto. Vedite, kdaj reči kdaj. Ni lahko. Ne pravim, da je. Mislim, da postane lažje, bolj ko to počneš. Vedno je mamljivo, da bi želeli dodati padec, vendar se morate zavedati tudi, da je to posel, ki spada na višji del tega spektra tveganj, zato morate to upoštevati in ustrezno velikost pozicije.

hrib: Nočete, da je to način, na katerega ves čas vlagate. To je zame ena tistih situacij za vlagatelje, za katere želite biti redki. Če ste vlagatelj, ne želite biti običajno v tej situaciji.

Moser: Če pogledate nekaj takega, kot je AppHarvest, se lotite tega, ko rečem, da postavite ta ustrezna pričakovanja, investirate v takšno podjetje in pričakujete, da bo čez pet let videti kot precej drugačno podjetje. Samo drugače bo od tega, kar vidimo danes. Mislim, da na dober način in videli smo znake tega najnovejšega poročila o zaslužku, kjer reorganizirajo posel na tak način, da menim, da odpirajo več oken priložnosti. Ampak ja, preprosto se ne želite postaviti v položaj, ko se vam zdi, da morate še naprej zniževati povprečje, samo da se vrnete na izenačenje. Vem, da nekateri to radi počnejo in potem to res ni bistvo. Lažje postane, bolj ko to počnete. Ampak res verjamem, da diverzifikacija k temu zelo pomaga. Mislim, da če imate v svojem portfelju več podjetij in se lahko osredotočite na druge zmagovalce, vam to lahko pomaga odvrniti pozornost od nekaterih drugih podjetij, kratkoročno morda ne bo tako dobro. Potem razumeti, da bo to res vsaj petletna zgodba, upajmo, da veliko dlje, a to razumeti od samega začetka in potem moraš imeti le malo volje, da si lahko rečeš, da tega ne klikneš. gumb za nakup ponovno.

kako lahko ohranite ravnovesje med visoko tveganimi in nizko tveganimi naložbami?

hrib: Naj prihajajo tviti, e-poštna sporočila naj prihajajo na marketfoolery@fool.com, preden zaključimo, ena opomba o programiranju, vendar ne našega programa. Nocoj ob 19.00 na ESPN. Ob 20-letnici bo posnet enourni dokumentarni film E60. Oprostite za prekinitev . Vem, da bom sedel pred televizijo in gledal to ob 7.00. Želel sem na hitro pozdraviti Erica Rydholma, Matta Kellerja, celotno ekipo pri PTI, 20 let, več kot 5000 epizod. V začetku tega leta nas je bilo v tej oddaji naših 2000. Osredotočenost na industrijo ravno če bi jih bilo 2000, vemo, kaj je potrebno za 2000 epizod, 5000+. Samo neverjetno.

Moser: Je, res je. Na tej poti smo lahko izkoristili tudi veliko Ericovih napotkov. Kakšen prijazen in izjemnega fanta imeti v svojem kotu.

hrib: Jason Moser, lepo sem se pogovarjal z vami in hvala, ker ste tukaj.

Moser: Ja, hvala.

hrib: Kot vedno se lahko ljudje v programu zanimajo za delnice, o katerih govorijo, in Motley Fool ima lahko uradna priporočila za ali proti, zato ne kupujte ali prodajajte delnic samo na podlagi tega, kar slišite. To bo dovolj za to izdajo Market Foolery . Oddajo meša Dan Boyd. Jaz sem Chris Hill. Hvala za poslušanje. Se vidimo jutri.^