Vlaganje

Kako je Comcast spremenil vse s tem 1 filmom

Kot majhen kamen, ki pade in vodi v plaz, odločitev mimo Comcast 's(NASDAQ:CMCSA)Universal Pictures, da preskočite predvajanje v kinu Svetovna turneja Trolls film lani in pojdite naravnost na pretakanje je za filmsko industrijo pomenilo veliko spremembo.

Obisk gledališč je upadal že pred izbruhom koronavirusa. To je prispevalo k zožitvi okna ekskluzivnosti, med katerim se filmi predvajajo samo v kinematografih, preden se premaknejo na druga prizorišča, kot so pretakanje, plačilo na ogled in DVD. Zdaj je bila svetla črta izbrisana, saj je pandemija COVID-19 prisilila, da se gledališča zapirajo več mesecev.

Svetovna turneja Trolls odprla vrata studiem, da naredijo tisto, kar je bilo nekoč nepredstavljivo: dajo prednost pretakanju videa pred kinodvoranami. Odnos z gledališči morda nikoli ne bo enak.

Modri ​​in roza trol

Vir slike: Universal Pictures.

Trolanje po gledališčih

Čeprav je bila takrat šokantna, odločitev Universala za izpustitev Svetovna turneja Trolls saj je bila izposoja vrhunskega videa verjetno potrebna. Studio je v produkcijo in trženje vložil veliko denarja in je želel povrniti svojo naložbo.Ko so se starši z otroki, ki so obupano potrebovali zabavo med zaporami, zgrinjali na film na zahtevo, so se Svetovna turneja Trolls v uspeh. V prvih treh tednih je ustvaril skoraj 100 milijonov dolarjev najemnin: enakovredno originalu Troli film zaslužil v petih mesecih v kinematografih.

AMC Entertainment (NYSE:AMC)je bil ogorčen in se zaobljubil, da v svojih kinematografih ne bo nikoli več predvajal nobenega filma Universal. Ko se je pandemija nadaljevala, sta obe strani sklenili nov dogovor, ki bi lahko spremenil panogo. Nekateri filmi bi bili ekskluzivni v kinematografih samo 17 dni, potem pa bi AMC zaslužil del prihodkov od pretakanja filma.

Sprva so se kolegi AMC-ja upirali skrajšanju svojih oken ekskluzivnosti. Še vedno so cenili potencial dobička, ki je neločljiv v dolgem repu celotnega predvajanja filma v kinematografih, medtem ko se je AMC strinjal, da bo to žrtvoval v zameno za izrezek življenja filma po kinu. Četudi, Cinemark Holdings (NYSE:CNK)na koncu podpisal podoben dogovor z Universalom. Videti je bilo, kot da bo gledališka industrija preživela z novim modelom ustvarjanja prihodkov, ki bi se lahko na dolgi rok izkazal za donosen.Sanje o malih zaslonih

Kljub temu je dolgotrajen vpliv pandemije povzročil, da so studii odložili večino svojih filmskih izdaj do leta 2021. Posledično so pripravljeni poslati nekaj filmov hkrati v kinodvorane in pretakanje medtem ko za druge popolnoma zaobidejo gledališča.

AT&T 's(NYSE:T)Studio Warner Bros. je bil prvi, ki je napovedal, da bo celoten seznam filmov za leto 2021 imel tako imenovane dnevne in datumske objave, kar pomeni, da se bodo filmi pojavili v kinematografih in na AT&T-jevi storitvi pretakanja HBO Max na isti dan.

Disney (NYSE: DIS)sledila je napoved, da bo od 63 serij in 42 filmov, ki jih je načrtoval za leto 2021, 80 % premierno prikazanih na njegovih storitvah neposredno za potrošnike. Nekaj ​​potencialnih uspešnic, kot je Marvelova Črna vdova bo še vedno šel v kina, ampak drugi filmi kot Ostržek in Peter Pan in Wendy so namenjeni Disney+. Disney načrtuje tudi izdajo Raya in zadnji zmaj kot ponudba s plačilom za 30 USD v okviru Disney+, npr Mulan lansko leto. Le vprašanje časa je, kdaj bodo temu sledili tudi drugi studii.

Spuščanje zavese

Studii uporabljajo celovečerne filme, da povečajo število naročnikov svojih novih storitev pretakanja. Objavljanje visokoproračunskih filmov na malih zaslonih pomaga izboljšati številke v ključnem zagonskem obdobju storitev.

Kljub temu je pretakanje trenutno še posebej priljubljeno, saj so ljudje večinoma še vedno zaprti v svojih domovih. Ko bodo lahko potrošniki spet redno hodili ven, ostajanje doma in gledanje filma na televiziji morda ne bo tako prepričljivo.

COVID-19 je AMC Entertainment pripeljal na rob bankrota, toda cunami sprememb, ki sta ga povzročila Comcast in Svetovna turneja Trolls lahko je tisto, kar ga pošlje čez rob. Pretočno predvajanje je morda za vedno spremenilo kinematografijo, vendar bi lahko bila sprememba na slabše, če bi spodkopala sposobnost preživetja gledališke industrije.^