Vlaganje

Kako kupiti Square za ceno delnice penija

Podjetje za mobilno plačevanje Kvadrat (NYSE:SQ)je bila ena najbolj vročih delnic na trgu v zadnjih nekaj letih. Podjetje za finančno tehnologijo, ki ima v lasti aplikacijo Cash App, je leta 2020 zabeležilo 248-odstotno rast cene delnic in odkar je konec leta 2015 postalo javno, je doseglo letno donosnost približno 64-odstotnega letno.

Letos se je trg Square od 29. septembra podražil za približno 8 % in se trguje po približno 236 $ na delnico. Imelo je a nekaj negativnih dni v zadnjem času predvsem zaradi hitre rasti med delnicami z visoko rastjo nasploh in nekaterih makro trendov. Na splošno je njen potencial rasti izjemno visok zaradi različnih dejavnikov, vključno z rastjo mobilnega bančništva in plačil. Če bi v Square vlagali pred nekaj leti, ko se je trgovalo pod 50 $ na delnico, bi bili zdaj zelo zadovoljni, glede na njegovo hitro rast.

koliko denarja potrebujete, da začnete vlagati
Ženska zloži kos oblačila v trgovini, ki je opremljena s prodajno opremo Square.

Vir slike: kvadrat.

Za nekatere vlagatelje, ki nimajo veliko denarja za vlaganje, je morda celo ceno izven njihovega obsega. Toda z vlaganjem v delne delnice lahko investirate v Square za ceno delnice penija.

kako zaprositi za delno invalidnost

Trg je bil v meteornem porastu

Square je bil lansiran leta 2009 in je bil večinoma znan po svojem kvadratnem bralniku kreditnih kartic, ki so ga trgovci pritrdili na svoje telefone za sprejemanje plačil s karticami. V samo 12 letih se je prelevila v podjetje s 100 milijardami dolarjev in ima vrsto storitev za svoj trgovski ekosistem, kot so storitve izplačevanja plač in financiranje za stranke prek Square Capitala. V začetku tega leta se je preselila v bančništvo, pri čemer si je zagotovila bančno listino za industrijsko posojilo, ki ji omogoča dajanje posojil malim podjetjem.V zadnjih nekaj letih je Square širil svoj ekosistem kupcev, predvsem s svojo aplikacijo Cash App, ki je aplikacija, ki ljudem omogoča pošiljanje in prejemanje denarja, kot njegov konkurent PayPal Holding je Venmo. Aplikacija Cash, ki ima trenutno več kot 70 milijonov uporabnikov, je v drugem četrtletju v primerjavi z letom prej zabeležila 94-odstotni skok bruto dobička na 546 milijonov dolarjev. Medtem so izdelki ekosistema prodajalcev zabeležili letni bruto dobiček povečal za 85 % na 585 milijonov dolarjev. Na splošno je Square ustvaril 1,1 milijarde dolarjev bruto dobička, kar je 91 % več kot leto prej, s čistim dobičkom v višini 204 milijone dolarjev, kar je več kot 11 milijonov dolarjev izgube v drugem četrtletju 2020.

Square tudi širi oba ekosistema z nedavno pridobitvijo Naknadno plačilo , platforma kupi zdaj, plačaj pozneje (BNPL), ki jo bodo trgovci uporabljali za ponujanje teh storitev na blagajni in potrošnikom omogočili upravljanje svojih obročnih plačil prek aplikacije Cash. To bi moralo voditi do enakomernosti večja rast prodaje za podjetje v naslednjih nekaj letih. Konsenz analitikov je, da se bo delnica v naslednjih 12 mesecih povečala za nadaljnjih 31 odstotkov.

kje lahko kupim zvezdne lumene

Nakup delnih delnic Square

Tudi če je cena delnice Square, pri približno 236 $, nekoliko izven vašega cenovnega razpona, vedite, da vam večina borznoposredniških družb zdaj poleg nakupa delnic delnic omogoča vlaganje v dolarskem znesku. To se imenuje vlaganje z delnimi deleži. Torej, če si šel naprej Robinhood Markets oz Charles Schwab , na primer, lahko vložite poljuben znesek v dolarjih v delnico, kot je Square.Na primer, s delni deleži , bi lahko vložili 150 $ v Square in bi vam kupil približno 63 % ene delnice po trenutni ceni. Potem bi lahko še naprej vlagali v to delnico, recimo 50 $ vsak mesec, kolikor dolgo želite, in to vam bo povedalo, kateri delež delnice in na koncu koliko delnic imate, vsakič, ko vložite.

Ena od odličnih stvari pri naložbah z delnimi deleži je, da se dobički, ki jih dobite, ujemajo z donosi celotnega deleža. Torej, če se cena delnice letos dvigne za 20 %, se tudi vrednost vaših delnih delnic poveča za 20 %.

Lahko bi vzeli teh 150 $ in kupili 50 delnic delnice, ki stane 3 $ na delnico, vendar so možnosti, da bi našli delnico po tej ceni s potencialom rasti Squarea, precej nizke. Nakup delnih delnic velike delnice, kot je Square, bi moral biti vsekakor možnost, o kateri bi morali razmisliti.^