Zaslužki

Prepis klicev o zaslužkih Honeywell International (HON) za drugo četrtletje 2021

Logotip kape norca z miselnim mehurčkom.

Vir slike: The Motley Fool.

Honeywell International (NASDAQ:HON)
Razpis zaslužka v drugem četrtletju 2021
23. julij 2021, 8.30 ET

Vsebina:

  • Pripravljene pripombe
  • Vprašanja in odgovori
  • Pokličite udeležence

Pripravljene pripombe:


Operater

Dober dan, gospe in gospodje, in dobrodošli v Honeywellovi objavi poslovnega izida za drugo četrtletje. [Navodila za operaterja] Kot opomnik se ta konferenca snema. Zdaj bi rad predstavil vašo gostiteljico današnje konference, Reeno Vaidya, direktorico za odnose z vlagatelji. Prosim, nadaljujte, gospa.

Reena Vaidya - Direktor za odnose z vlagateljiHvala, Jake. Dobro jutro in dobrodošli na Honeywellovem konferenčnem klicu o dobičku v drugem četrtletju 2021. Danes se z mano pogovarjata predsednik in izvršni direktor Darius Adamczyk; in višji podpredsednik in glavni finančni direktor Greg Lewis. Ta klic in spletna oddaja, vključno z morebitnimi uskladitvami, ki niso GAAP, so na voljo na našem spletnem oddajanju – naši spletni strani na naslovu www.honeywell.com/investor.

Upoštevajte, da elementi te predstavitve vsebujejo izjave o prihodnosti, ki temeljijo na našem najboljšem pogledu na svet in naša podjetja, kot jih vidimo danes. Ti elementi se lahko spremenijo na podlagi številnih dejavnikov, vključno s spreminjanjem gospodarskih in poslovnih pogojev, zato vas prosimo, da jih razlagate v tej luči. Opredeljujemo glavna tveganja in negotovosti, ki lahko vplivajo na našo uspešnost v našem letnem poročilu o obrazcu 10-K in drugih vlogah SEC. Danes zjutraj bomo pregledali naše finančne rezultate za drugo četrtletje 2021, delili naše smernice za tretje četrtletje in zagotovili posodobitev naših obetov za celo leto 2021.

Kot vedno, bomo na koncu imeli čas za vaša vprašanja. S tem bom klic preusmeril na predsednika in izvršnega direktorja Dariusa Adamczyka.Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Reena, in dobro jutro vsem. Začnimo na diapozitivu 2. Dosegli smo še eno izjemno četrtletje, ki je preseglo najvišjo raven naše organske rasti prodaje v drugem četrtletju, marže segmenta in prilagojenega razpona napotkov glede dobička na delnico, z najvišjo rastjo in širitvijo marže v vseh štirih segmentih. Dosegli smo 15-odstotno organsko rast prodaje, ki jo vodi dvomestna rast varnostnih in produktivnostnih rešitev, gradbenih tehnologij Honeywell ter naprednih materialov in zmogljivih materialov in tehnologij.

Vrnili smo se tudi k rasti na komercialnem letalskem poprodajnem trgu in UOP ob obetajočih znakih okrevanja na naftnih in plinskih trgih ter letalskih trgih. Marža segmenta se je povečala za 190 bazičnih točk na 20,4 %, kar je posledica vpliva večjega obsega prodaje. Prilagojeni dobiček na delnico je znašal 2,02 USD, kar je 60 % več kot leto prej in 0,06 USD nad najvišjo mejo našega razpona navodil. V prvi polovici leta smo dosegli močno drugo četrtletje.

Zadovoljen sem z našo uspešnostjo in prepričan sem, da se bo še naprej izvajalo in zagotavljalo ob tekočem okrevanju na naših končnih trgih. Spodbujamo kratkoročno rast na več področjih portfelja, vključno z avtomatizacijo skladišč, rešitvami za produktivnost, gradbenimi izdelki in naprednimi materiali, medtem ko se bodo panoge, ki jih je pandemija najbolj prizadela, še naprej izboljševale skozi vse leto in v 2022. Naročila so se povečala. več kot 20 % letno, organsko poganja moč v letalstvu, PMT, HBT in storilnostnih rešitvah, kar ustvarja močno nastavitev za rast. Kot vedno, nadaljujemo z izvajanjem našega strogega in preverjenega operacijskega sistema, ki zagotavlja izjemno vrednost za delničarje. Zdaj pa se obrnimo na diapozitiv 3 in razpravljamo o naših nedavnih napovedih vodstva.

Prejšnji teden smo napovedali spremembe v naši višji vodstveni ekipi, ki se bodo zgodile v prihodnjih tednih in mesecih. Dosleden uspeh Honeywella poganja naša zelo nadarjena in predana delovna sila, ki jo vodi naša vodstvena ekipa svetovnega razreda. Imamo globoko klop visokokakovostnih sposobnih voditeljev, kot kažejo nedavne objave. Prvič, Vimal Kapur bo nasledil Rajeeva Gautama na mestu predsednika in izvršnega direktorja materialov in tehnologij za zmogljivost.

Rajeev se bo upokojil avgusta po 43 letih delovanja Honeywella in bo do konca januarja služil kot zaslužni predsednik Honeywell PMT, da bi zagotovil nemoten prehod. Rajeev je vodil PMT zadnjih pet let in vodil podjetje skozi globok padec industrije leta 2020 z neomajnim poudarkom na skrbi za zaposlene in stranke. Zelo cenimo Rajeevovo vzorno vodenje v zadnjih štirih desetletjih. Vimal bo prešel na PMT iz svoje prejšnje vloge predsednika in izvršnega direktorja gradbenih tehnologij Honeywell.

V Honeywellu je že 32 let in v vlogo izvršnega direktorja PMT prinaša izjemne vodstvene sposobnosti in globoko poznavanje naših končnih trgov. To bo pomenilo vrnitev Vimala v PMT, kjer je bil prej predsednik podjetja za procesne rešitve. Doug Wright bo nasledil Vimala kot predsednik in izvršni direktor HBT. Doug se je Honeywellu pridružil julija 2020 kot predsednik požarnega in varnostnega podjetja HBT.

Z globokimi industrijskimi izkušnjami je hitro naredil pomemben vpliv. Preden se je pridružil Honeywellu, je bil Doug predsednik in izvršni direktor Source photonics, globalnega ponudnika optičnih komunikacijskih izdelkov, ki se uporabljajo v telekomunikacijskih sistemih in podatkovnih komunikacijskih omrežjih. Pred tem je Doug preživel šest let pri United Technologies, ki je bil predsednik Azije za požarno in varnostno podjetje s sedežem v Šanghaju in predsednik podjetja za avtomatizacijo in nadzorne rešitve v vrednosti 2,5 milijarde dolarjev. Končno je bil Ben Driggs imenovan za glavnega operativnega direktorja globalnih visoko rastočih regij in bo nasledil Shanea Tedjaratija kot predsednika, globalno visoko rastočih regij, ko se bo Shane upokojil konec leta 2021, po 17 letih v Honeywellu.

Shane je igral bistveno vlogo pri vzpostavljanju in agresivnem povečevanju prisotnosti Honeywella v regijah z visoko rastjo in cenimo vse, kar je storil, da je Honeywell postal resnično globalno podjetje. Shane bo ostal svetovalec v naslednjih treh letih. Ben je v Honeywellu že več kot 16 let in v svojo novo vlogo glavnega direktorja globalnih regij z visoko rastjo prinaša bogate globalne izkušnje. Nazadnje je bil Ben podpredsednik globalnih strateških računov, kjer je bil odgovoren za vse vidike naših odnosov s ključnimi strankami na globalni ravni.

Pred to vlogo je Ben služil na različnih položajih pri Honeywellu, vključno s predsednikom Americas aerospace, predsednikom Honeywell Latin America in podpredsednikom aerospace, Asia Pacific. Rad bi se zahvalil Rajeevu in Shaneu za številne prispevke, ki sta jih dala Honeywellu v svoji zelo produktivni karieri. Rad bi čestital tudi Vimalu, Dougu in Benu za nove vloge. Obrnimo se na diapozitiv 4 in se pogovorimo o še eni razburljivi nedavni objavi.

Kombinacija kvantnih rešitev Honeywell in kvantnega računalništva Cambridge ali CQC tvori največje, najnaprednejše samostojno podjetje za kvantno računalništvo na svetu. Honeywellov kvantni računalnik H-serije ponuja najvišjo prikazano količino kvantov na svetu 1024, CQC pa ima prvi in ​​najnaprednejši kvantni operacijski sistem. Skupaj ustvarita edinstvenega polnega kvantnega igralca v lastni ligi. Kvantno računalništvo bo zagotovo ostalo ključna prebojna pobuda za Honeywell.

Imeli bomo večinski delež v novem podjetju s sorazmernimi pravicami upravljanja in imeli bomo dolgoročni dogovor za pomoč pri izdelavi kritičnih ionskih pasti, potrebnih za napajanje kvantne strojne opreme podjetja. Honeywellovo poslovanje bo še naprej služilo kot poligon za kvantne ponudbe podjetja. Kombinacija kvantnih rešitev Honeywell in CQC je bistvena za izboljšanje vrednosti, ki jo kvantne rešitve zagotavljajo strankam. Za izboljšanje te vrednosti bo novo podjetje skupaj razvilo integrirane rešitve kvantne strojne in programske opreme, ki bodo omogočile kvantne stranke na enem mestu.

Poleg tega bo poudarek na razvoju strojno-agnostičnih programskih rešitev in edinstvenega kvantnega operacijskega sistema, ki je optimiziran za kvantno strojno opremo, na kateri se uporablja. Te tehnologije bodo podpirale potrebe strank po izboljšanem računanju na različnih področjih, vključno s kibernetsko varnostjo, odkrivanjem in dostavo zdravil, znanostjo o materialih, financami in optimizacijo na vseh večjih industrijskih trgih. Z globalnimi strankami že sodelujemo pri zagotavljanju rešitev za trge z obsežno možnostjo komercializacije, vključno z JPMorgan, BMW, Samsung, Google, DHL in številnimi drugimi. Združeno podjetje ima več kot 150 tehničnih patentov in bo imelo osebje približno 330 ljudi, kar je največja skupina kvantnih talentov na svetu, od katerih jih ima več kot 120 doktorjev in več kot 200 znanstvenikov, vključno z nekaterimi vodilni svetovni strokovnjaki za kvantno računalništvo.

Dolgoročne finančne možnosti novih podjetij so precejšnje. Pričakuje se, da bo kombinacija znatno pospešila pot do komercialnega obsega in ustvarila potencial za približno milijardo dolarjev prodaje v obdobju petih let. Navdušeni smo nad obeti novega podjetja in pričakujemo, da bomo še naprej vodilni v svetu kvantnega računalništva, ki bo oblikoval prihodnost industrije, ki naj bi v naslednjih 30 letih postala industrija vredna 1 bilijon dolarjev. Naj ga zdaj obrnem na Grega na diapozitivu 5, da podrobneje razpravljamo o naših rezultatih v drugem četrtletju in zagotovim posodobitev naših obetov za leto 2021.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Hvala, Darius, in dobro jutro vsem. Kot je poudaril Darius, smo imeli zelo močno drugo četrtletje s prodajo za 15 % organsko na 8,8 milijarde dolarjev, povečanjem marže segmenta za 190 bazičnih točk na 20,4 % in prostim denarnim tokom v višini 1,5 milijarde dolarjev. Spet smo presegli svoje zaveze, pri čemer smo gradili na močnem začetku, ki smo ga imeli v prvem četrtletju. Vzemimo si minuto in razpravljamo o tem, kako je k temu prispeval vsak od segmentov.

Začenši z letalstvom, se je prodaja v drugem četrtletju organsko povečala za 7 %, saj so se ure letenja še naprej izboljševale, kar je povzročilo dvomestno rast komercialnega letalskega in vesoljskega poprodajnega trga. To je bilo delno izravnano z manjšim obsegom komercialne originalne opreme in programske opreme. Poslovno letalstvo je še naprej zelo robustno, saj so se ure letenja že vrnile na raven iz leta 2019, saj je del strank, ki so predhodno potovali komercialno, iz zdravstvenih in varnostnih razlogov prešel na poslovna letala. Še naprej pričakujemo, da bo okrevanje poslovnih potovanj zaostajalo za okrevanjem potovanj v prostem času, vendar pa pričakujemo, da se bo okrepilo z vstopom v drugo polovico leta.

Kot je bilo pričakovano, se ure letenja v zračnem prometu obnavljajo zaradi ur letenja ozkih teles, medtem ko ostajajo širše trupe mehke, saj se domača potovanja okrevajo hitreje kot mednarodna potovanja. Posledica tega je bila, da se je naša prodaja na poprodajnem trgu poslovnega letalstva medletno organsko povečala za 90 %, medtem ko se je naša poprodajna prodaja v letalskem prometu organsko povečala za 32 % v primerjavi z letom. Zaporedoma se je skupna komercialna prodaja na poprodajnem trgu v primerjavi s prvim četrtletjem 21. povečala za 12 %, kar je obetaven znak, da okrevanje postaja vse močnejše. Marža letalskega segmenta se je povečala za 490 bazičnih točk na 25,7 %.

Obrniti se na gradbene tehnologije. Prodaja se je povečala za 13 % organsko zaradi močnega povpraševanja po gradbenih izdelkih in rešitvah. V portfelju gradbenih tehnologij in po vsem svetu opažamo široko zastavljeno moč, ko se ljudje vračajo v šole, pisarne in prometna središča. Prodaja in naročila gradbenih izdelkov so se iz leta v leto povečala dvomestno, kar je posledica povpraševanja po požarnih, varnostnih in električnih izdelkih ter sistemih za upravljanje stavb.

Naročila za projekte in storitve gradbenih rešitev so se medletno povečala za več kot 25 %, zaostanek storitev pa za več kot 30 %, kar pozicionira poslovanje za prihodnjo rast. Poleg tega je naš portfelj rešitev za zdravo gradnjo ohranil močan zagon strank s približno 90 milijoni dolarjev naročil, ki so bila rezervirana v drugem četrtletju za skupno približno 150 milijonov dolarjev v prvi polovici. Marže segmenta HBT so se povečale za 120 bazičnih točk na 22,4 %. Na PMT, kjer se je prodaja organsko povečala za 10 %, poganjana 30 % organska rast naprednih materialov in vrnitev k rasti v UOP.

PMT je imel močno četrtletje s skupnimi naročili, ki so se organsko povečala za 20 % v primerjavi z letom, zaostanki pa so se povečali za srednje enomestno število. To so spodbudni znaki za prihodnost tega posla. 30-odstotna medletna rast pri naprednih materialih je bila široka, zlasti pri avtomobilskih hladilnih sredstvih, penastih izdelkih in posebnih dodatkih. V UOP se je prodaja povečala za 8 % organsko zaradi večjih pošiljk petrokemičnih katalizatorjev, licenc in količine opreme.

Naročila UOP so se povečala za več kot 25 %, kar naj bi spodbudilo rast v drugi polovici leta in v letu 2022. Nazadnje, procesne rešitve so se organsko zmanjšale za 1 %, vendar za 6 % zaporedoma v primerjavi s prvim četrtletjem, saj okrevanje pridobiva vleko v naftni in plinski industriji . Medletni upad je povzročil manj globalnih mega projektov, ki ga je delno izravnala moč kratkega cikla v podjetjih za izdelke in toplotne rešitve ter povpraševanje po naših rešitvah in storitvah življenjskega cikla. Naročila HPS so bila enomestna, kar je zagotovilo zaupanje v prihajajoče okrevanje.

Marže segmenta PMT so se v četrtletju povečale za 190 bazičnih točk na 20,8 %. Nazadnje, pri rešitvah za varnost in produktivnost, kljub temu, da smo se spopadali z nekaterimi pomanjkljivostmi, se je prodaja organsko povečala za 35 %, kar je posledica nenehne moči celotnega portfelja, vključno z drugo četrtino visoke dvomestne organske rasti v rešitvah za skladišče in potek dela ter storitvah in storitvah za produktivnost. podjetij, ki so zrasla za 57 % oziroma 38 %. Osebna zaščitna oprema se je tudi organsko povečala za dvomestno rast, saj smo rešili velik zaostanek. Poleg tega se je povpraševanje pospešilo v podjetjih za odkrivanje plina v kratkem ciklu in napredno zaznavanje, kar je spodbudilo visoko enomestno zaporedno rast prodaje od prvega četrtletja.

Naročila v storitvah in storitvah za produktivnost so se iz leta v leto povečala trimestno, kar kaže na močno stalno povpraševanje, za katerega pričakujemo, da bo spodbudilo rast v drugi polovici tega posla. Marže segmenta SPS so se v četrtletju povečale za 20 bazičnih točk na 14%. Rast v našem portfelju je bila podprta z napredkom v podjetju, povezanem s Honeywell. Ponavljajoča se rast prihodkov v drugem četrtletju je bila dvomestna, naročila povezanih rešitev pa so se medletno povečala za več kot 20 %, saj še naprej spodbujamo rast SaaS.

Naše povezane zgradbe in kibernetske rešitve, ki so bile v preteklem letu zelo močne, so še naprej organsko rasle dvomestno, naše poslovanje s povezanimi industrijskimi rešitvami pa se je iz leta v leto povečalo dvomestno, saj so industrijski trgi začeli okrevati. Skupaj je torej za Honeywell naša močna rast prodaje, skupaj z močnim upravljanjem cen in stroškov, pripeljala do 190 bazičnih točk izboljšanja marž segmenta, 10 bazičnih točk nad najvišjo mejo naših smernic v drugem četrtletju kljub mešanemu vetru zaradi veliko močnejše prodaje v SPS. , naš najnižji segment marže. Za četrtletje smo dosegli prilagojeni dobiček na delnico v višini 2,02 $, kar je 76 % – ali oprostite, 0,76 $ ali 60 % več kot leto prej, 0,06 $ nad najvišjo vrednostjo naših smernic, od tega 0,04 $ zaradi previsoke količine pri prodaji in dobiček segmenta. Večino naše rasti zaslužka v primerjavi z enakim obdobjem lani, 0,43 USD, je povzročilo močno izboljšanje dobička v segmentu.

Pod vrstičnimi postavkami je bil veter 0,25 USD, ki ga je poganjala nižja repozicija in višji dohodek od pokojnine, nižja efektivna davčna stopnja 23 % in nižje tehtano povprečno število delnic v višini 703 milijonov delnic sta prinesla ugodnosti 0,06 USD oziroma 0,02 USD. Prehod od prilagojenega čistega dobička na delnico iz 2. četrtletja 2020 do prilagojenega čistega dobička na delnico za 2. četrtletje 2021 je na voljo v prilogi te predstavitve. S prostim denarnim tokom smo v četrtletju ustvarili 1,5 milijarde dolarjev ali 17 % prodaje, kar je povzročilo 103 % prilagojeno pretvorbo. Prosti denarni tok se je medletno povečal za 17 %.

Prosti denarni tok v tem četrtletju vključuje 375 milijonov dolarjev gotovine, ki smo jih prejeli od Garretta, ko smo rešili svoje pogodbene zahtevke v skladu z načrtom reorganizacije, podpisanim v zadnjem četrtletju. Naj spomnimo, da bomo denarne prejemke Garretta še naprej vključevali v prosti denarni tok, da bi bili primerljivi s prejšnjimi obdobji, v katerih so bili pripoznani denarni prihodki iz pogodbe o odškodnini in povračilu. Nazadnje smo v drugem četrtletju strateško namenili 1,9 milijarde dolarjev za delitev odkupov, dividend in kapitalskih naložb, kar je znatno preseglo denarni tok iz poslovanja. Izplačali smo 664 milijonov dolarjev dividend, namenili 185 milijonov dolarjev kapitalskih izdatkov in odkupili več kot milijardo dolarjev delnic Honeywell, s čimer smo število naših delnic zmanjšali na 703 milijone.

Na splošno je bilo to zelo močno četrtletje in predstavlja uspešno prvo polovico leta 2021. Preudarno upravljamo z večhitrostnim okrevanjem celotnega portfelja, nadaljujemo z discipliniranimi naložbami za prihodnost, hkrati pa izpolnjujemo ali presegamo naše finančne obveznosti. S tem se obrnimo na diapozitiv 6 in razpravljamo o naših pričakovanjih za tretje četrtletje in preostanek leta. V tretje četrtletje smo vstopili v dobrem položaju za obvladovanje večhitrostnega gospodarskega okrevanja, na katerega bosta vplivala edinstvena končna tržna in regionalna dinamika, ko se bo stopnja precepljenosti povečala in se bo svetovna pandemija umirila.

Na visoki ravni pričakujemo stalno moč celotnega portfelja v drugi polovici. Pospeševanje bi morali videti v podjetjih, ki jih je recesija najbolj prizadela, zlasti komercialni poprodajni trg za letalsko in vesoljsko uporabo ter podjetja HPS in UOP, ki so izpostavljena nafti in plinu. Pričakujemo, da se bo nekaj upočasnitve pri rešitvah za dihalne maske, skladišča in delovni proces postopoma zmanjšalo, ko bodo veliki inteligentni projekti dokončani in zmanjšali obseg med letom v ZDA in mednarodni obrambi v zadnji polovici leta, čeprav bo zaporedoma rasel od drugo četrtletje.

Glede na to pričakujemo, da bo prodaja v tretjem četrtletju v razponu od 8,5 do 8,8 milijarde dolarjev, kar je za 7 % do 11 % več na organski osnovi. Zdaj pričakujemo celoletno prodajo v višini 34,6 do 35,2 milijarde USD, kar je 400 milijonov USD več v primerjavi z najvišjo stopnjo naših prejšnjih smernic. To predstavlja splošno organsko rast prodaje v razponu od 4 % do 6 %, kar je povečanje za eno točko na obeh koncih v primerjavi z našimi prejšnjimi smernicami. Več o naših pričakovanjih po segmentih bomo v trenutku spregovorili.

Posodobitev o naših pogledih na končni trg za leto 2021 je na voljo v prilogi te predstavitve. Eno od področij, ki jih je treba upoštevati, je, da se soočamo z omejitvami dobavne verige, saj je bilo okolje za pridobivanje neposrednih materialov in komponent, kot so polprevodniki in smola, zelo tesno. Kot smo že omenili v zadnjem četrtletju, smo proaktivno sodelovali z distributerji in alternativnimi dobavitelji, da bi ublažili te vplive, in bili uspešni, vendar razmere ostajajo zelo spremenljive, saj se globalne dobavne verige krepijo. Še naprej se ukvarjamo s tem vprašanjem, vendar bo to še naprej omejevalo naš potencial rasti, zlasti v SPS in HBT ter v manjši meri v letalstvu.

Zdaj pa si vzemimo trenutek, da se sprehodimo skozi tretje četrtletje in celoletna pričakovanja po segmentih. V letalstvu se bo naše komercialno letalsko in vesoljsko poslovanje skozi vse leto postopoma izboljševalo. Pričakujemo, da bo poprodajni trg poslovnega letalstva še naprej vodil pri okrevanju in sledil ravni iz leta 2019 ali boljši za bilanco leta. Pričakujemo, da se bo število letnih ur v zračnem prometu še naprej izboljševalo v tretjem in četrtem četrtletju, kar bo spodbudilo zaporedno in medletno rast komercialne prodaje na poprodajnem trgu.

Hitrost pospeševanja zračnega prometa se bo v drugi polovici regionalno razlikovala, domača potovanja bodo okrevala hitreje kot mednarodna in je bilo težko napovedati dinamiko po državah, vezano na cepljenja. Pričakujemo, da se bodo ure letenja za ozke in široke trupe v celoti povrnile na ravni iz leta 2019 do leta 2024. Stopnje izdelave komercialne originalne opreme postopoma napredujejo, kot smo pričakovali. Obramba in prodaja v drugi polovici - na prodajo obrambe in vesolja bo pritiskalo manjše povpraševanje iz ZDA.

Programi Ministrstva za obrambo, ki jih poganja zmanjševanje porabe ZDA za obrambo, pa tudi počasnejši obseg mednarodne obrambe, kot je bilo pričakovano. Zaradi te obrambne in vesoljske dinamike zdaj pričakujemo, da bo celoletna organska rast prodaje v letalstvu in vesolju padla na enomestno nizko stopnjo. Pri gradbenih tehnologijah pričakujemo stalno povpraševanje po izdelkih, storitvah in projektih v drugi polovici leta, saj se poslovni pogoji še naprej izboljšujejo, ko se svet znova odpira.

V tretjem in četrtem četrtletju pričakujemo širšo moč naročil, zlasti za projekte gradbenih rešitev, za katere pričakujemo, da se bodo okrepili, ko bodo energetski projekti v vladni in izobraževalni vertikali pridobivali moč. Še naprej bomo izvajali naše močne zaostanke projektov in storitev, s čimer bomo spodbujali moč v zadnji polovici. Poleg tega bomo imeli koristi od nenehnega povpraševanja strank po našem portfelju zdravih gradbenih rešitev. Na splošno zdaj pričakujemo, da bo celoletna organska rast prodaje v celotnem letu enomestno narasla, trend boljši od pričakovanega.

V PMT so nas spodbudili znaki okrevanja procesnih rešitev in UOP v drugem četrtletju, pričakujemo pa, da se bo ta trend nadaljeval tudi v tretjem četrtletju in naprej. Čeprav pričakujemo, da bo hitrost okrevanja postopna, dinamika končnega trga energije ustvarja močne nastavitve za leto 2022 in pozneje. Predvidevamo, da se bo HPS vrnil k rasti v tretjem četrtletju, ki ga poganjajo izdelki in storitve s kratkim ciklom, ki bi morali zagotoviti močna naročila v prvem polletju. Pričakujemo tudi zaporedne izboljšave pri projektih avtomatizacije, ki jih poganja zaostala izvedba.

Naročila za globalne mega projekte so se v drugem četrtletju povečala, kar je spodbuden znak za poslovanje, čeprav bodo ta naročila imela večji vpliv na leto 2022. Na splošno naj bi HPS v preostalem delu leta rasel zaporedoma iz četrtletja v četrtletje. Za UOP smo zadovoljni z izidom v drugem četrtletju, ki je vključeval močne katalizatorje in naročila projektov, ki bi morala spodbuditi rast v drugi polovici. Nazadnje, v tretjem četrtletju pričakujemo nadaljnjo moč pri naprednih materialih, ki jih vodi povpraševanje po široki paleti izdelkov podjetja.

Aprila smo povedali, da se gibljemo proti spodnjemu koncu naših plus ali minus nizkih enomestne celoletne pričakovanje rasti za PMT. Od takrat so se naši obeti izboljšali in zdaj pričakujemo, da bo celoletna ekološka prodaja za leto enomestno narasla. Nazadnje, pričakujemo, da se bo SPS nadaljevala moč, ki jo poganja še ena četrtina močne dvomestne organske rasti v rešitvah za skladiščenje in potek dela ter storitvah in storitvah za produktivnost. Čeprav pričakujemo, da bodo medletne stopnje rasti ostale visoke pri rešitvah za skladiščenje in potek dela, je 2. četrtletje predstavljalo visok vodni žig prodaje v tem poslu v tem letu, kot smo že povedali.

V tretjem in četrtem četrtletju bomo opazili zaporedne padce zaradi običajnega časovnega razporeda projekta, ko bodo stranke vstopile v naporno praznično sezono. Naše rešitve za produktivnost in storitve so se trimestno povečale, kar bo v tretjem četrtletju spodbudilo rast tega podjetja. Povpraševanje distributerjev je še naprej veliko in pričakujemo, da se bo to nadaljevalo v drugi polovici. Kot sem že omenil, bomo obvladovali nekatere omejitve pri dobavi.

V tretjem četrtletju bomo nadaljevali z izvajanjem zaostanka osebne zaščitne opreme. Vendar pa se povpraševanje dihal upočasnjuje, saj si različne regije sveta opomorejo od pandemije. Ta upočasnitev bo delno izravnana z večjim povpraševanjem na drugih področjih našega portfelja osebne zaščitne opreme, vključno z rokavicami ter zaščito za glavo in sluh, za katero pričakujemo, da se bo povečalo v drugi polovici. Nazadnje pričakujemo nadaljnje pospeševanje v kratkem ciklu v naši analizi plina in naprednem zaznavanju.

Na splošno pričakujemo močno dvomestno rast prodaje v SPS za celo leto. Zdaj pa naj se obrnem na naša pričakovanja glede drugih osnovnih vodenih meritev. Za marže segmenta v tretjem četrtletju pričakujemo, da bodo v razponu od 20,3 % do 20,6 %, kar bo povzročilo 40 do 70 bazičnih točk medletne rasti marže. Marže se bodo še naprej močno povečevale kljub oviram zaradi začasnih stroškovnih ukrepov od leta 2020 in naših naložb v rast podjetij.

Neto vpliv v tretjem četrtletju, ki je razlika med dobičkom segmenta in dohodkom pred obdavčitvijo, naj bi bil v razponu od negativnih 5 milijonov dolarjev do pozitivnih 55 milijonov dolarjev z razponom ponovnega pozicioniranja med 50 in 100 milijoni dolarjev, ko bomo še naprej financirati tekoče projekte prestrukturiranja. Pričakujemo, da bo efektivna davčna stopnja v razponu od 22 % do 23 %, povprečno število delnic pa približno 703 milijone delnic. Posledično pričakujemo prilagojeni dobiček na delnico v tretjem četrtletju med 1,97 in 2,02 USD, kar je za 26 % do 29 % več kot leto prej. Glede na ta pričakovanja v tretjem četrtletju, našo močno uspešnost v prvi polovici in naše nadaljnje zaupanje v naša podjetja, poleg dviga celoletnih prodajnih pričakovanj zvišujemo tudi druge celoletne vodene meritve, vključno s prilagojenimi maržami segmentov dobiček na delnico in prosti denarni tok.

Dvigujemo najnižji del naše smernice glede marže segmenta za 10 bazičnih točk za nov razpon od 20,8 % do 21,1 %, kar predstavlja razširitev za 40 na 70 bazičnih točk. Pričakujemo povečanje marže v vseh naših segmentih, saj skrbno vlagamo nazaj v poslovanje, hkrati pa upravljamo večhitrostno okrevanje v celotnem portfelju. Naše upravljanje s fiksnimi stroški ostaja v središču pozornosti in na poti smo k neto povečanju za 500 milijonov dolarjev za leto, kar utrjuje trajno zmanjšanje za 1 milijardo dolarjev fiksnih stroškov iz naših stroškovnih ukrepov za leto 2020. Pričakujemo, da bo naš neto vpliv pod črto v razponu od negativnih 110 milijonov dolarjev do pozitivnih 40 milijonov dolarjev, vključno z zmogljivostjo za 400 do 525 milijonov dolarjev ponovnega pozicioniranja.

Še naprej pričakujemo celoletno efektivno davčno stopnjo v višini približno 21 % do 22 %, zdaj pa pričakujemo tehtano povprečno število delnic v višini približno 703 milijonov za leto, s čimer bomo dosegli naše minimalno 1-odstotno zmanjšanje delnic. Posledično zvišujemo naš celoletni prilagojeni dobiček na delnico. Zdaj pričakujemo razpon od 7,95 do 8,10 USD, kar je za 12 % do 14 % več kot leto prej. To predstavlja povečanje za 0,10 USD na vrhu in 0,15 USD na sredini, kar odraža naše zaupanje v okrevanje celotnega portfelja.

Nazadnje zvišamo naš prosti denarni tok za 100 milijonov dolarjev na obeh koncih v razponu od 5,3 do 5,6 milijarde dolarjev. Skupno smo torej izpeljali odlično drugo četrtletje in pričakujemo močno drugo polovico ter znatno nadgradili naš celoletni pogled na prodajo, maržo segmenta, prilagojen dobiček na delnico in prosti denarni tok, ko nam uspe s tem okrevanjem. Obrnimo se na stran 7, kjer si lahko hitro ogledamo napredek našega usmerjanja skozi leto. Na začetku 21. leta je bilo veliko negotovosti glede stopnje okužb z virusom, hitrosti cepljenja in okrevanja po vsem svetu.

Zavezani smo k zagotavljanju napotkov, ki so sorazmerni z našo stopnjo prepoznavnosti in okoljem, v katerem se trenutno nahajamo. Januarja smo glede na neznano hitrost okrevanja v mislih ubrali pragmatičen pristop k našim obetom. Po prvem četrtletju smo z malo več vpogleda v celotno leto in zaupanjem v naše rezultate v prvem četrtletju dvignili več ključnih meritev smernic. Zdaj, na polovici leta, smo jih ponovno vzgojili.

Naše celoletne prodajne smernice so zdaj za 800 milijonov dolarjev višje od naših prvotnih napotkov na višjih cenah. Prav tako smo zvišali srednjo točko našega napotka glede dobička na delnico za približno 23 % – 0,23 $, naše smernice za prosti denarni tok pa so se zvišale za 100 milijonov $ v najvišji ceni. Kot vedno se lahko zanesete na nas, da vam zagotovimo pogled, ki je skladen z našo stopnjo prepoznavnosti. S tem bom vrnil klic Dariusu, da bi spregovoril o končnem trgu, ki ga ustvarjamo -- oprostite, ki ustvarja močne nastavitve za leto 2022 in pozneje.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala, Greg. Trenutna makrodinamika končnega trga ustvarja najboljše razmere, kar sem jih videl v zadnjih 10-ih letih, ko sem bil pri Honeywellu. Glede na okrevanje komercialnega letalstva, prihajajoče kapitalske naložbe v energetski sektor, porabo nestanovanjske gradnje, ki se vrača na raven iz leta 2019, in eksponentno rast, ki jo še naprej opažamo v e-trgovini, vzpostavljamo neverjetno močno vzletno-pristajalno stezo za srednjeročno rast. . Ta makronastavitev, skupaj s strategijami, ki jih imamo, ki so osredotočene na spodbujanje edinstvenih inovativnih in diferenciranih tehnologij za obravnavo naraščajočega svetovnega povpraševanja po digitalni preobrazbi, procesni tehnologiji in trajnostnih rešitvah, mi daje veliko zaupanje v naše obete za leto 2022 in naprej.

Naj najprej spregovorim o srednjeročni dinamiki nekaterih naših ključnih končnih trgov. V komercialnem letalstvu se pričakuje, da bo zadržano povpraševanje po prostih in poslovnih potovanjih povzročilo približno 20-odstotno rast ur letenja v naslednjih dveh do treh letih. Ure letenja v poslovnem in splošnem letalstvu so se že povrnile na raven iz leta 2019 in pričakujemo, da se bodo ure letenja za ozke in široke trupe letalskega prometa povrnile do leta 2024. Opažamo počasnejši obrambni posel.

To sprejemamo v naših močnih obetih za leto 2021 in naša pot rasti v naslednjih dveh letih bi morala ostati močna. Energetski trgi pridobivajo moč in stabilizirajo cene nafte, podpirajo prihajajoči val reinvestiranja kapitala v tem sektorju, pri čemer se pričakuje, da bodo kapitalski stroški odjemalcev na nižji stopnji rasli s 6,5-odstotno letno stopnjo rasti v naslednjih treh letih. Kot sem že rekel, je naložbeni cikel po upadu stalna tema in v dobrem položaju bomo, da zajamemo svoj nepošteni delež. Pospeševanje obsega rafiniranja in petrokemije bo spodbudilo povpraševanje po naših katalizatorjih z visoko maržo v novih greenfieldih, projekti za degradacijo pa bodo srednjeročno spodbudili povpraševanje po licenciranju, inženiringu in opremi ter naši programski opremi in rešitvah za avtomatizacijo.

Naš portfelj gradbenih tehnologij bo še naprej koristil tekočim globalnim makro trendom trajnosti, digitalizacije in javne varnosti. Lastniki stavb iščejo zdrave gradbene rešitve za ustvarjanje varnih javnih prostorov ob optimizaciji porabe energije in produktivnosti. Pričakuje se, da se bo nestanovanjska gradnja do leta 2024 povečala za 230 milijard dolarjev na 2,5 bilijona dolarjev, obnova za zdrave zgradbe pa raste z visoko enomestno letno stopnjo rasti v naslednjih treh letih. Pričakujemo tudi povratni veter iz velikih ZDA.

spodbujevalne programe, ki so usmerjeni na letališča, izobraževanje in zdravstvo, ter morebitne vladne infrastrukturne načrte, ki bodo zagotovili ugodno ureditev za naše poslovanje s gradbenimi tehnologijami. Ostajamo v zelo dobrem položaju za obravnavanje hitrega razvoja, ki ga vidimo pri nakupnem vedenju potrošnikov »klikni in poberi«, ki ustvarja zapletene potrebe po izpolnjevanju in dostavi. Pravzaprav se pričakuje, da bo e-trgovina do leta 2024 predstavljala približno 30 % celotne maloprodajne prodaje. Da bi zadovoljili to naraščajoče povpraševanje in se pripravili na vse večje pomanjkanje delovne sile, maloprodaja – trgovci na drobno smiselno pospešujejo naložbe in tehnologije poteka dela ter avtomatizacijo, ki krepi našo že tako močno pot na tem trgu, z naraščajočo nameščeno bazo in obsežno vzletno-pristajalno stezo za priložnosti za poprodajne trge z visoko maržo.

Tako vidite, da je naša makronastavitev močna, kot je bila že zelo dolgo. Zdaj pa pojdimo na naslednjo stran. Rad bi poudaril nekaj naših strateških vektorjev in kako bodo vplivali na naš algoritem rasti. Začnimo z urbano zračno mobilnostjo ali UAM, enim prostorom, kjer vidimo pomembno priložnost za rast.

Celoten razpoložljivi trg bo leta 2030 znašal približno 120 milijard dolarjev letno, od tega smo pripravljeni obravnavati 30 milijard dolarjev. Imamo vodilne žične sisteme za zračno mobilnost v mestih, letalsko elektroniko in sisteme za upravljanje vozil, poleg visoko diferenciranih sistemov za odkrivanje in izogibanje z visokim zagotovilom. Pridobili smo že 3,4 milijarde dolarjev vsebine in še 1,8 milijarde dolarjev čakajočih zmag, in imamo 7 milijard dolarjev predvidenega kumulativnega cevovoda v naslednjih petih letih, ki se bo povečal na 55 milijard dolarjev kumulativnega cevovoda do leta 2030. To je torej res razburljiv posel, kjer smo že ustvarjajo znatne zmage s pomembnim potencialom v prihodnosti.

Ustvarjamo tudi rast podjetja Honeywell Connected Enterprise, ki je podprto s Honeywell Forge, našim naborom aplikacij SaaS, ki spodbuja operativno odličnost in je bistvenega pomena za vsakodnevno upravljanje kompleksnih operacij podjetja. Podjetje, povezano s podjetjem Honeywell, je doseglo dvomestno ponavljajočo se rast prihodkov, naročila pa so se v drugem četrtletju povečala za več kot 20 %, kar je odličen dokaz, saj se še naprej osredotočamo na spodbujanje rasti programske opreme. Pred kratkim smo predstavili tudi rešitve za povezane stavbe v oblaku, ki smo jih skupaj razvili v okviru našega partnerstva SAP. Naš portfelj povezanih rešitev kaže velik zagon z 1 milijonom primerkov Tridiumove Niagare, razporejenih po vsem svetu, in izvedenimi več kot 5.000 projekti za kibernetsko varnost Honeywell Forge OT, če naštejemo le nekaj primerov.

Eden najnovejših dodatkov našega portfelja, Sparta Systems, prav tako prispeva k rasti programske opreme Honeywell, saj so se naročila v prvi polovici leta 2021 povečala za več kot 30 %. Spartina baza strank SaaS je od konca leta 2020 narasla dvomestno, Sparta pa je končala drugem četrtletju z zaostankom več kot 100 milijonov dolarjev. Sparta Systems je pred kratkim objavil, da je vodilno evropsko specializirano farmacevtsko podjetje implementiralo paket rešitev TrackWise Digital, ki poleg obravnavanja pritožb, upravljanja kakovosti dobaviteljev, upravljanja z dokumenti in usposabljanja vključuje procese QMS za avtomobile, da brezhibno integrira kakovostne procese in podatke v svoje proizvodne operacije in dobavitelje. Integracija Sparte torej poteka gladko in zadovoljen sem z dosedanjimi rezultati.

Končno, še naprej opažamo veliko povpraševanje po našem portfelju zdravih gradbenih rešitev, ki sem jih omenil prej. V prvi polovici smo rezervirali okoli 150 milijonov dolarjev zdravih naročil gradnje in imamo globalni nabor več kot 2 milijardi dolarjev. Nekaj ​​primerov zmag naših strank v večjih vertikalah vključuje mednarodna letališča Pittsburgh in San Diego, univerzo Syracuse in bolnišnico Wuhan Changfu. Predvidevamo, da bo povpraševanje po zdravih zgradbah ostalo močno v bližnji prihodnosti, saj si upravniki stavb prizadevajo podpreti varnost in udobje stanovalcev za delavce, študente, potnike in obiskovalce, ki se vračajo.

Vse štiri tehnologije na tej strani so dokaz za našo strategijo osredotočanja na raziskave in razvoj ter prebojne pobude okoli motečih trendov, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali svetovno gospodarstvo. Imamo veliko drugih enako vznemirljivih prebojev, vključno s kvantno, trajnostno tehnološko rešitvijo in pametnimi mesti za primer. Ti zagotavljajo številne vektorje rasti, ki bodo prispevali k okrevanju na naših glavnih končnih trgih, kar podpira moje zaupanje v prihodnje. Zdaj pa zaključimo s diapozitivom 10.

Na splošno smo torej navdušeni nad uspešnostjo v prvi polovici leta 2021. Naši rezultati v drugem četrtletju so presegli naša pričakovanja. Glede na naše zaupanje v naša podjetja smo smiselno dvignili našo celoletno maržo v prodajnem segmentu, prilagodili dobiček na delnico in smernice za prosti denarni tok. Okvir za ustvarjanje vrednosti Honeywell nas še naprej ločuje in bo še naprej zagotavljal vse naše delničarje.

S to Reeno, pojdimo na vprašanja in odgovore.

Reena Vaidya - Direktor za odnose z vlagatelji

Hvala, Darius. Darius in Greg sta zdaj na voljo za odgovore na vaša vprašanja. Prosimo, da bodite pozorni na druge v čakalni vrsti tako, da postavite samo eno vprašanje. Jake, prosim odpri linijo za vprašanja in odgovore.

Vprašanja in odgovori:


Operater

da. [Navodila za operaterja] Začeli bomo z Jeffom Spragueom z Vertical Research.

Jeff Sprague - Vertikalni raziskovalni partnerji – analitik

Hvala vam. Dobro jutro vsem.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Jeff Sprague - Vertikalni raziskovalni partnerji – analitik

Dobro jutro. Veliko je treba vprašati. Pravzaprav bom šel na kvantno. Ena stvar, ki me je zanimala v tvojih komentarjih, Darius, očitno so tehnološke stvari zanimive.

Toda prihodki od komercializacije v višini 1 milijarde dolarjev že po dveh letih, se sprašujem, ali bi lahko malo spregovorili o razliki med obema in petletnim okvirom. Je kaj v smislu tehničnega preboja, nadaljnjega tehničnega preboja, kar je potrebno? Ali pa gre bolj za to, da samo razvijete poslovni model in na neki način pridobite stranko, ki se vključi v to, kar počnete tukaj?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. No, mislim, Jeff, še pomembneje je, da gre za preklapljanje med osredotočanjem na napredek te tehnologije in osredotočanjem na komercializacijo. Ta posel danes ustvarja prihodke za CQC in danes ustvarja prihodke za kvantne sisteme Honeywell. Lahko bi se osredotočili na energijo, svojo energijo na nadaljnje spodbujanje komercializacije, vendar poskušamo biti uravnoteženi med, da, spodbujanjem komercializacije, zagotavljanjem nekaterih odjemalcev modrih čipov, a tudi nadaljevanjem napredka tehnologije.

Mislim, to ni nujno posel za takojšnje zadovoljstvo. Ker če bi le prestopili k komercializaciji, čeprav imamo leto ali dve prednosti pred skoraj vsemi drugimi v panogi, bi to lahko izgubilo, če ne bomo še naprej napredovali. Ampak mislim, da je to več kot karkoli. Številka od dveh do štirih let torej temelji na tem, kako vidimo, da se tehnologija razvija ali – od dveh do petih, in tudi na tem, kako vidimo, da se v resnici osredotočamo na tehnološki napredek in komercializacijo.

In mislim, da želimo ohraniti oboje, in ne nujno samo popolno preklop na komercializacijo, ker mislim, da bi to lahko žrtvovalo napredek tehnologije.

Jeff Sprague - Vertikalni raziskovalni partnerji – analitik

Razumel. Najlepša hvala.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

Zdaj se bomo preselili k Scottu Davisu z Melius Research.

Scott Davis - Melius Research – analitik

Zdravo. Dobro jutro fantje.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

koliko ljudi dela za davčne

Hej, Scott.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Scott Davis - Melius Research – analitik

Dobro jutro. V tem četrtletju se niste toliko osredotočali na dobavno verigo in logistiko kot nekateri drugi ljudje. Vendar ste namigovali na to, da bi lahko zaviralo rast v prihodnosti. Ali je v tem četrtletju dejansko zadržalo nekaj rasti? Ali obstaja kaj, o čemer lahko poročate in merite?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

No, Scott, če sem iskren, je odgovor pritrdilen. Mislim, mislim, da bi bili naši rezultati za tretje četrtletje zlahka 100 do 200 milijonov dolarjev težji – višji od tistega, kar pravimo zaradi omejitev dobavne verige. Tako je - imamo opravka z obema. To je vsakodnevna bitka.

Nekatera področja, ki so nam še posebej izpostavljena, so polprevodniki, smole. To sta verjetno naša najboljša dva, vendar nekako opažamo pritisk v dobavni verigi. In naša naročila so zelo močna, zlasti v SPS, in v tem četrtletju v tretjem četrtletju bi zlahka ustvarili 100 do 200 milijonov dolarjev prihodkov, če ne bi imeli teh izzivov. Torej, kar smo predvideli, je nekako razumna najboljša ocena dobave, ki jo bomo dobili na podlagi tega, kar se zavežejo naši dobavitelji.

Toda to je vsakodnevna bitka in mi smo -- postavili smo ekipo na strani ponudbe. Zbrali smo ekipo na strani cen, da bi res nekako obvladali obe stvari, ker še naprej opažamo inflacijo. In aktivno upravljamo s ceno, kar je bila pravzaprav dobra zgodba, saj lahko večino tega prenesemo skozi.

Scott Davis - Melius Research – analitik

V REDU. ostal bom pri enem vprašanju. Srečno, Darius in Greg.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

Zdaj se bomo slišali s Stevom Tuso z J.P. Morganom.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Hej fantje. Dobro jutro.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Lahko samo govorite o – že ste omenili nekakšen potencial marže iz sredine 20-ih let, fantje pa še naprej zelo dobro delate na področju operativne marže. Očitno zvenite precej bikovsko, čeprav vaši trgi še ne delujejo na vse jeklenke. Ali obstaja trenutek, ko boste nekako uradno posodobili in na neki način postavili takšno številko - kot vmesni cilj? In podobno, na strani rasti so vaše trenutne smernice za organsko rast dolgoročno OK. Ampak, če ste glede teh vektorjev rasti samo naklonjeni, ali ne bi smelo biti malo bolje od tega? In spet, ali obstaja čas, ko bi nekako posodobili te srednjeročne cilje?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. No, Steve, mislim, da je to pošteno vprašanje. Mislim, da v novembru okvirno načrtujemo dan vlagatelja. Verjetno je pravi čas, da resnično pogledamo svoje cilje.

Toda, kot ste slišali, smo zelo, zelo optimistični glede naših trgov, kratkoročno in srednjeročno. Mislim, da bomo imeli močan hrbtni veter. Šele zdaj začenjate videti nekaj naših podjetij z višjo maržo in z dolgim ​​ciklom. Prvi dokaz o tem prevzemu ste videli v PMT.

Aero se bo še naprej izboljševal. Promet širokega in ozkega telesa se bo še naprej izboljševal. Letos smo sprejeli nekaj obrambnih in vesoljskih izzivov, tako da je to že vgrajeno. In pričakujemo, da se bo normaliziralo.

Torej, ko preučujemo naslednje leto in leto za njim in leto pozneje, mislim, da bomo ponovno pogledali naš algoritem rasti in povečanja marže, pa tudi – ne pozabite, imamo še vedno veliko ognjene moči. bilanca stanja, ki jo nameravamo uvesti. In cevovod je dober in nameravamo ga uporabljati nekoliko bolj agresivno, ko bomo napredovali. Zato mislim, da je nastavitev za Honeywell, in mislim to, nisem videl, da bi bilo bolje, odkar sem v Honeywellu, in to je 13 let. Zato mislim, da ne bi mogel biti bolj navdušen nad tem, kaj prinaša prihodnost.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

da. Mislim -- kar naprej. Oprosti, Greg.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Hotel sem samo reči, Steve, strinjam se z vsem tem. Mislim, kot veste, smo že precej blizu našim ciljem v HBT. Na področju letalstva smo dosegli res stalen napredek. SPS ima veliko prostora za uvedbo celotnega projektnega poslovanja in Intelligated ter vseh storitev in programske opreme, za katere pričakujemo, da bodo še prihajali.

Torej da, mislim, da se bomo o tem pogovarjali z vami v zadnji polovici letošnjega leta, ko se bližamo koncu leta in našemu vodniku za leto 2022.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

da. Predvidevam, da se samo poskušam uskladiti, kot so dolgoročni obeti za 3- do 5-odstotno rast, to se res ne ujema s tem, kako bikovsko zvenite glede nekaterih najboljših priložnosti, vključno s kvantnimi in temi drugimi stvarmi, ki so tam zunaj . Torej je to nekakšna geneza vprašanja.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. Veselite se, da bomo z vami delili več na našem dnevu vlagateljev in tako naprej.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Mislim, da smo ...

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Oprosti.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Glede na to, kar smo videli danes ...

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Razumem. Še zadnja na hitro -

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Glede na to, kar smo videli danes - kar naprej.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Še zadnja hitra samo o maskah. Ali obstaja kakšna razlika v dobičkonosnosti na strani PP&E s tistimi maskami, ki se pri nas začenjajo valjati? So še posebej donosni? Ali kakšen je prispevek k zaslužku? Ker mislim, da si jih na hitro postavil pred enim letom. Zanima me samo kakšen je učinek na dobiček.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Torej, kot ste morda slišali v četrtletju, mislim, da smo nekaj naše proizvodnje v bistvu ustavili, ker ko smo jo vzpostavili v naglici, dobesedno 30 dni, ko je pandemija udarila aprila 2020, nismo optimizirali stroškov , smo optimizirali za hitrost. In odkrito povedano, to za nas ni bil zelo visok dobiček. To smo storili, ker nas je država za to potrebovala.

Tega nismo storili, da bi povečali dobiček. Zdaj, ko zmanjšamo proizvodnjo, zmanjšamo proizvodnjo v zelo neučinkovitih, zelo ročnih celicah, ki smo jih bili – ki bi jih lahko hitro dvignili. Toda to proizvodnjo smo nadomestili z visoko avtomatiziranimi celicami, kar bo znižalo našo ceno na masko za 50%. Tako bo pozicioniranje podjetja za prihodnost še vedno zelo, zelo močno.

In naše IRR - in to ob predpostavki, da v prihodnosti maske ne bodo več na voljo. In ko vedno več beremo o variantah Delta, da ne vemo, kaj se bo zgodilo, a je tudi ta IRR večji od 20%. Torej bolje kot katera koli druga naložba. In kot sem rekel, to ni bilo storjeno, da bi nekako optimizirali dobičkonosnost, da bi dobili nekaj prihodka.

Ni nujno, da smo s tem dobili veliko marže. In zdaj smo v boljšem položaju, ker smo dobili proizvodnjo, ki poteka z avtomatizacijo, kar bo znižalo naš stroškovni profil za približno 50 % na masko.

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Prav. Torej ste dejansko povečani za inkrementalne, ko se ta vrsta kota navzdol in vaše druge stvari kotirajo naprej? ja. Super. Najlepša hvala.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

To je prav.

Operater

Zdaj bomo prevzeli vprašanje Sheile Kahyaoglu z Jefferiesom.

Sheila Kahyaoglu - Jefferies - analitik

Najlepša hvala in dobro jutro, Darius in Greg.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Sheila Kahyaoglu - Jefferies - analitik

Ker sem letalski človek, bom verjetno vprašal za obrambo. Zvezdna rast v zadnjih treh letih. Mogoče lahko govorite o upadu, ki ste ga opazili v četrtletju? Kaj ga je spodbudilo v proračunu ZDA in na mednarodni ravni? Kako pričakujete, da se bo ta pot od tu naprej izboljšala in vpliv na morda dobičkonosnost?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Seveda. Torej, mogoče bom začel. Eden je očitno obrambni in vesoljski segment, ki je bil letos nekoliko slabši, kot smo pričakovali. To je slaba novica.

Slaba novica -- dobra novica je, da pričakujemo, da se bo to normaliziralo v letih 2022 in 2023. Tako da letos nekako vzamemo delček, kar bi rekel, neke vrste uspešnic. Ure letenja ozkih, širokih trupov, to vidite v krovu, pričakujemo, da bo še naprej napredoval. Nadaljeval bo tudi posel ATR OEF.

V tretjem, četrtem četrtletju in tako naprej vidimo stalen napredek. Poslovno letalstvo je bilo močno, tako na poprodajnem trgu kot tudi na strani originalne opreme. To bo še naprej napredovalo. Na splošno imamo veliko optimizma glede tega, kar bomo videli v vesolju.

In uspešnost marže bo zelo sorazmerna s tem, ker nekateri prihodki od poprodajnega trga širokega in ozkega telesa še vedno ne delujejo, kar bo, kot veste, eden od naših najvišjih profilov marže. Tako smo -- zdi se, kot da letos na neki način posegamo po obrambi in vesolju. Naslednje leto bo to precej bolj normalizirano. In potem prihodnje leto pričakujemo tudi visoko stopnjo rasti v komercialnem letalstvu.

Sheila Kahyaoglu - Jefferies - analitik

V REDU. Najlepša hvala.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

Naslednje vprašanje bo Andrew Obin iz Bank of America.

Andrej Obin - Bank of America / Merrill Lynch – analitik

da. Dobro jutro.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Dobro jutro, Andrew.

Andrej Obin - Bank of America / Merrill Lynch – analitik

Ali lahko govorite o tem, kaj vidite na PMT? Zelo dobro je videti, da se vaš pogled izboljša. Kateri so veliki trendi, zaradi katerih je vaša baza strank bolj pozitivna? In katere so velike vrste podatkovnih točk ali trendov, na katere bi morali biti pozorni, da jih ocenimo? In kaj poskušate pogledati, da bi ocenili nekakšno smer industrije v '22 in '23?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Hvala, Andrew, za vprašanje. Mislim, mislim, da je prva stvar, na katero vedno gledamo, UOP. UOP je vodilni kazalnik tega poslovanja.

HPS sledi naročilom UOP od 12 do 18 mesecev. In naročila UOP za četrtletje so se zvišala za skoraj 30 %, samo zato, da vam dam perspektivo. Torej je to verjetno najboljša podatkovna točka. Na splošno se je vsako podjetje povečalo za približno dvomestno število naročil v PMT.

Naš zaostanek je bil v PMT. Torej vsi dobri znaki. Drugi del je, da začenjamo videti močno raven prisotnosti, tako za naš posel procesnih rešitev Honeywell, kot tudi za UOP v nekaterih projektih obnovljivih virov energije. Verjetno ste videli objavo Wabash Valley o zajemanju ogljika, tisto UOP.

Procesne rešitve zmagujejo pri številnih projektih vetrnih elektrarn, projektih sončnih elektrarn. Zato se osredotočamo na prihodnost, hkrati pa ohranjamo svojo prisotnost na nekaterih naših tradicionalnih trgih. In kot vemo in smo ta film že videli v časovnem okviru '15 in '16, lahko to naložbo na nižji stopnji tako dolgo zmanjšate. In videli smo, da se je to močno vrnilo v letih '17 in '18.

Predvidevamo, da se bo isto zgodilo v letih 22 in 23. In oh, mimogrede, veliko teh obratov za petrokemično rafiniranje bo treba preoblikovati za prihodnost energije, ki bo postopna rast, ki je še ni videti. Torej smo na tem trgu pravzaprav zelo, zelo naklonjeni, in to se danes odraža v nekaterih naših stopnjah naročil.

Andrej Obin - Bank of America / Merrill Lynch – analitik

Najlepša hvala.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Hvala vam.

Operater

Prehajamo na Joeja Ritchieja z Goldman Sachsom.

Joe Ritchie - Goldman Sachs – analitik

Hej, dobro jutro, fantje. Ko razmišljam o vašem portfelju in nato tudi o vaši kapitalski strukturi, se zdi, da je eden največjih vzvodov, ki jih imate za premikanje igle, da vaš kapital deluje prek združitev in prevzemov. Vem, da smo veliko govorili o možnostih organske rasti. Ampak sem samo radoveden, na primer, ko razmišljate o prednostnem kapitalu na področjih, ki jih želite vlagati z anorganskega stališča, na primer, kako razmišljate o prednostni nalogi? Vem, da ste omenili, da cevovod izgleda dobro.

In vsaka dodatna barva, Darius, bi bila super.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. Naj vzamem tega, Joe. Očitno je naša bilanca, o kateri smo govorili vse lansko leto, neverjetno močna. To je bilanca stanja svetovnega razreda, ne glede na to, ali pogledate naše pokojninsko financiranje, naš denarni položaj in tako naprej.

In M&A je za nas prioriteta. Kot smo vedno govorili, ne bomo preplačali in porabili neumnih večkratnikov za stvari. Vsekakor pa dajemo prednost M&A. To ste videli v prvi polovici leta z nekaj, kar smo naredili s Sparto in Fiplexom.

In lahko si predstavljate, kvant je v bistvu posel združevanja in prevzema, če hočete, v smislu 200, 300 milijonov dolarjev, ki jih bomo v to namenili tukaj, in to se bo zgodilo, ko bomo zaključili to kombinacijo. Zato smo zelo navdušeni nad uporabo naše bilance stanja za spodbujanje združitev in prevzemov in dodajanje povečanega poslovanja v naš portfelj.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. In da morda dodam še eno točko k temu, je naša bilanca stanja bolj neokrnjena, kot je bila kdaj koli prej, ker če pogledate naše pokojninsko financiranje, je zdaj okoli 120-odstotno mejo. Če pogledate naše obveznosti, ki bodisi padajo ali pa so zavarovane z drugimi instrumenti, imamo torej zelo, zelo drugačno bilanco, kot smo jo imeli celo pred petimi leti. In nam bo nekoliko bolj udobno glede na višjo raven finančnega vzvoda glede na varnost bilance stanja, ki dejansko zagotavlja še več možnosti za razporeditev kapitala.

In se strinjam s tabo. Mislim, da je razporeditev kapitala velik vzvod. Tako se to nekako vrača k moji prejšnji točki, ki sem jo navedel v predstavitvi, ki pravi, da so naši trgi v vetru v hrbet in imamo v svoji bilanci stanja ogromno zmogljivosti. To je nekakšna redka točka v zgodovini Honeywella, kjer imate dober veter s trgov.

Govoril sem o tem, da naše strategije delujejo in da imamo v bilanci stanja veliko zmogljivosti za uvajanje. Mislim, da ni bil boljši čas za res - za naš položaj takrat, kot zdaj.

Joe Ritchie - Goldman Sachs – analitik

V REDU. To je zelo koristno. Mogoče samo eno hitro nadaljevanje, ker je bilo to nekajkrat omenjeno v bilanci stanja. Pred kratkim ste bili omenjeni v poravnavi s 3M glede PFOA, in to je zaskrbljujoče v smislu njihove sposobnosti razporejanja kapitala in njihove bilance stanja.

Mislim, da ljudje običajno ne mislijo, da ste povezani s temi obveznostmi. In tako, morebitne pripombe samo glede te poravnave ali morebitnih obveznosti PFAS ali PFOA.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. Edina pripomba, ki bi jo podal, Joe, je, da naše okoljske rezerve pokrivajo vse, kar delamo. V zadnjih, bog, verjetno 15 letih smo opravili veliko dela glede na vse okoljske obveznosti, ki jih je imelo podjetje. Naredili smo ogromno stvari za čiščenje območij, v katera smo sodelovali.

Mislim, da so bili to nekateri od naših največjih dosežkov z vidika ESG. In tako, ta objava, na katero se sklicujete, ni velika novica za Honeywell in je zajeta v našem finančnem položaju, kot smo še naprej poročali in navajali.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Vsekakor tega ne bi bral kot kakršno koli novo novico ali postopno ali kakšno novo obveznost, ki se pojavlja. Mislim, da je -- pravzaprav mislim, da je bila to podskupina poročanja in pravzaprav oddaja, ki je bila do konca napačna stvar. Tako da ne bi bral ničesar več o tem.

Joe Ritchie - Goldman Sachs – analitik

Super. Hvala obema.

Operater

Nato bomo slišali Johna Walsha s Credit Suisse.

John Walsh - Credit Suisse - analitik

Živjo Dobro jutro. Želel sem postaviti nekakšno vprašanje, kombinirano vprašanje o cenah in tudi o vrsti marže, ki jo rezervirate v zaostanku tukaj v nekaj vaših podjetjih z daljšim ciklom, Intelligated, HPT, PMT. Jasno, močno povpraševanje.

Na te trge pritekajo spodbujevalni dolarji. Ne slišimo, da je res veliko presežnih zmogljivosti. Torej, kako naj razmišljamo o vrsti maržnega profila projektov, ki so zdaj v zaostanku, in prepoznavnosti, ki vam omogoča, da nadaljujete?

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. Torej morda najprej na strani cen, kot je Darius omenil v nekaterih svojih komentarjih, je to nekaj, na kar smo vedno in še naprej zelo močno okorili. In tako, povsod v naših poslovnih knjigah, kjer lahko, še naprej prenašamo inflacijo, ki se vidi, in materiale ter tudi delo, ker je pri projektnih podjetjih pomembna tudi delovna sila. Tako bi rekel, ko gledamo na našo maržo in zaostanek, zanje ne vidimo nobenih materialnih izzivov.

To ne pomeni, da ker lahko te stvari ocenimo, zato tega ne bi označil kot veliko spremembo v našem profilu. Ampak to je nekaj, na kar budno pazimo. Govorili smo o Intelligated, projektnem poslovanju. To je nižje od linijskega povprečja za celotno podjetje, in to je del hipoteze za podjetje na splošno, zajemite obseg in nato sledite temu s storitvami in programsko opremo, tako kot smo to storili pri procesnih rešitvah.

Zato mislim, da to, kar počnemo, je, da uspevamo pri določanju cen z inflacijskim okoljem, ki ga vidimo, in to bomo še naprej obvladovali, mislim, da v vseh naših projekti podjetja. Ampak to je nekaj, na kar morate biti pozorni.

John Walsh - Credit Suisse - analitik

da. Pravzaprav sem razmišljal o tem, ali bi lahko šlo za nepričakovan veter, samo glede na to, kako tesni so nekateri od teh trgov, kajne? Mislim, obstaja le peščica igralcev, ki lahko stojijo v avtomatiziranem skladišču ali izvajajo nekaj teh res velikih zmogljivih, pogodbenih projektov. Sliši se, kot da vidite, da se to razvija. Ampak cenite barvo.

Hvala vam.

Operater

Naše naslednje vprašanje bo poslal Nigel Coe z Wolfe Research.

Nigel Coe - Wolfe Research – analitik

Hvala. Dobro jutro. Hvala za vprašanje. Rad bi se vrnil k Steveovemu vprašanju o srednjeročnih mejah.

Greg, ali si podprl 25-odstotno srednjeročno maržo? Naj samo to razjasnim. Moje pravo vprašanje je glede kadence od tu naprej, številka ena, ali lahko ponovno potrdite, Greg, če je stroškovna osnova zdaj v celoti obremenjena z začasnimi stroški? Mislim, da se bodo vsi vrnili v 2Q. Toda ali so na obzorju kakšna velika naložbena poraba? Ne zdi se, da ima vesoljsko letalstvo pred seboj velik naložbeni cikel, vendar bi nekatere od teh prebojnih pobud morda kvantne. Zato se morda samo o tem pogovorite.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. da. Torej začasni strošek, imamo še tretje četrtletje do konca, ker če pomislite na lansko leto kot primer, smo dali dopust v drugem četrtletju in v tretjem četrtletju 2020. In če pomislite na vrnitev k stvarem, kot so potovanja in stroški, ki prihajajo skupaj s T&E, mislim, da smo šele v drugem četrtletju, ki začenjamo spravljati organizacijo nazaj na ulico, da vidi stranke in gre obiskati naša podjetja.

Zato bi rekel, da boste v tretjem četrtletju še vedno videli še en korak naprej v smislu povračila teh začasnih stroškov. In potem bo večina teh izginila. V 4. četrtletju bo še malo priteka, a tretja četrtina še prihaja. Vendar vlagamo v podjetja.

In to je spet del razloga, ko govorimo o zmanjšanju neto stroškov za 1 milijardo dolarjev in tistem povečanju za 0,5 milijarde dolarjev, ki tudi absorbira nekaj povečanja raziskav in razvoja, ki se dogaja na mestih, kot je Quantum. To se dogaja na mestih, kot je vesoljska. To se dogaja v našem povezanem podjetju Honeywell, če naštejemo le nekaj. In nadaljujemo – ko se okolje komercialno krepi, bomo vlagali nazaj v posel v smislu prodajnih virov in nog na ulici in tako naprej.

Zato imamo veliko zaupanja, da bomo lahko leto izpeljali z neto povečanjem za 0,5 milijarde dolarjev, o katerem smo govorili, in to bo vključevalo tako začasno povračilo stroškov kot nekatere dodatne naložbe.

Nigel Coe - Wolfe Research – analitik

V REDU. Najlepša hvala.

Operater

Nato bomo slišali Josha Pokrzywinskega z Morgan Stanleyjem.

Josh Pokrzywinski - Morgan Stanley - analitik

Dobro jutro. Mogoče samo nadaljevanje Nigelovih vprašanj. Na aero strani glede robov je očitno, če se ozremo nazaj na zadnjih, tako rekoč, 18 mesecev, je nekaj precej visokih in nizkih vodnih žigov. Kje vidite ta trend v naslednjih nekaj četrtletjih? Razumem morda mešane posledice tega, kar se dogaja, na obrambni in vesoljski strani.

Morda pa je časovni okvir ob koncu koledarskega leta nekako nevezan na to, kako bo to napredovanje morda videti, ko se posel normalizira.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. Rekel bi, Josh, kaj boš videl -- mislim, govorili smo o dejstvu, da je bil 1Q nenormalno visok. Imeli smo 30 milijonov dolarjev enkratne ugodnosti, ki je letela skozi P&L. Še vedno smo imeli koristi od nekaterih velikih stroškov, ki smo jih sprejeli lani.

V drugem četrtletju smo prišli približno tam, kjer smo pričakovali, in to, tako rekoč, visoko 25 vrsto razpona. Mislim, da smo natisnili približno 25,7%. In pričakujem, da boste videli, da se bo to le nekako približevalo v tretjem in četrtem četrtletju, ko gremo naprej v prihodnosti in spet se bo več poprodajnih poslov začelo prebijati skozi P&L.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. Mislim, da je segment, za katerega se dejansko veselimo, da bomo bolj uživali v prednostih z vidika marže, le vrnitev ur letenja, zlasti za široke in nekoliko do ozke trupe. In predvidevamo, da se bo to počasi izboljšalo. In to bo povezano s stopnjami cepljenja po vsem svetu.

Vidimo, da se promet povečuje. Potrošniški promet je pravzaprav močan. Obstaja veliko povpraševanja po prometu za mednarodna potovanja. In to je tisto, kar sem rekel, da bo, ko gledamo v naslednjih dveh do treh letih, postopoma postajalo vse boljše in boljše.

In verjetno, če je bila pomanjkljivost, smo jo letos absorbirali v obrambnem in prostorskem smislu. In pričakujemo, da se bo naslednje leto to normaliziralo. To je verjetno edini segment, zaradi katerega smo imeli nekaj pomislekov, vendar se to že odraža v našem vodniku za leto 2021. In kot sem rekel, leto 2022 in naprej izgleda bolje.

Josh Pokrzywinski - Morgan Stanley - analitik

Razumem. To je koristno. Cenim vprašanje, fantje.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Veš da.

Operater

In naše zadnje vprašanje danes bo poslala Nicole DeBlase iz Deutsche Bank.

Nicole DeBlase - Deutsche Bank - analitik

da. hvala, ker ste me stisnili k sebi.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Živjo, Nicole.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Dobro jutro.

Nicole DeBlase - Deutsche Bank - analitik

Zdravo. Predvidevam torej, da je morda nadaljevanje Joshovega spremljanja Nigelovega vprašanja. Če razmišljamo o maržah za SPS in PMT v drugi polovici, so marže v obeh segmentih običajno precej pod vplivom mešanice in veliko je gibljivih delov. Torej, ali lahko le malo spregovorite o tem, o čemer ste razpravljali za vesoljsko letalstvo, kaj mislite o SPS in PMT v drugi polovici?

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

da. To bo precej podobna tema. Še enkrat, ko razmišljamo o mešanici zlasti za SPS, se bo to dejansko izboljšalo. Govoril sem o tem, da smo letos dosegli vrhunec v smislu uvajanja projektov in inteligentnega.

Tako se bo to nekoliko zmanjšalo, kar bo zagotovilo malo prednosti mešanice na celotnem profilu. Zato pričakujem, da bom spet videl zaporedno izboljšanje marž v zadnji polovici leta v SPS. In spet, enako velja, ko razmišljamo o povečanju PMT in da začnemo videti, kaj smo naredili tukaj v tem četrtletju v smislu pošiljk katalizatorjev. Kot je poudaril Darius, je naš zaostanek UOP zelo močan.

In tako, ko se to začne zagotavljati, zlasti na strani katalizatorja, to prinese s seboj nekaj lepega povečanja marže. In vedno smo govorili o dejstvu, da marže PMT v nobenem četrtletju ne morete gledati kot okvirne. To se nekoliko premika z mešanico okoli katalizatorja. Pričakujem pa, da se bo to izboljšalo tudi v zadnji polovici leta, saj še naprej opažamo krepitev stopnje rasti.

Zato se spet počutimo zelo dobro glede tega, kje smo trenutno, ko zapuščamo prvo polovico, in se veselimo zelo dobre druge polovice leta in lepega konca. Zato smo naš razpon marže na najnižji ravni nadgradili za 10 bazičnih točk, kot smo to storili. Zato menim, da se stvari v vseh segmentih lepo razvijajo.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

da. In mislim, da bi morda le še kaj dodal, kar morda ostane neopaženo. Ampak mislim, če pogledate tako globoko, kot smo bili leta 2020 zadeti z nekaterimi našimi končnimi trgi, zdaj predvidevamo obseg EPS, bomo v bistvu takoj nazaj tam, kjer smo bili leta 2019. Torej pomislite na to kot na enoletno pavzo s podjetjem, ki je bolje pozicionirano z več vetrovi, kot jih je kdajkoli imel, in močno bilanco stanja.

Torej mislim, da -- mislim, da so stvari videti precej, precej močne.

Nicole DeBlase - Deutsche Bank - analitik

Razumem. Hvala, Darius in Greg.

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Veš da.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Hvala vam.

Operater

S tem bomo zaključili današnjo sejo vprašanj in odgovorov. Zdaj bom klic vrnil Dariusu Adamczyku za zaključne besede.

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Rad bi se zahvalil našim delničarjem za vašo stalno podporo. V prvi polovici negotovega leta smo dosegli močne rezultate in v dobrem položaju smo, da izkoristimo izboljšanje razmer na ključnih končnih trgih, hkrati pa spodbujamo kratkoročne priložnosti za rast v našem portfelju. Še nikoli nisem bil tako navdušen nad prihodnostjo Honeywella kot danes. Hvala za poslušanje.

Prosimo, ostanite varni in zdravi.

Operater

[Odjava operaterja]

Trajanje: 68 minut

Pokličite udeležence:

Reena Vaidya - Direktor za odnose z vlagatelji

Darius Adamczyk - Predsednik in glavni izvršni direktor

Greg Lewis - Glavni finančni direktor in višji podpredsednik

Jeff Sprague - Vertikalni raziskovalni partnerji – analitik

Scott Davis - Melius Research – analitik

Steve Tusa - J.P. Morgan - analitik

Sheila Kahyaoglu - Jefferies - analitik

Andrej Obin - Bank of America / Merrill Lynch – analitik

Joe Ritchie - Goldman Sachs – analitik

John Walsh - Credit Suisse - analitik

Nigel Coe - Wolfe Research – analitik

Josh Pokrzywinski - Morgan Stanley - analitik

Nicole DeBlase - Deutsche Bank - analitik

Več HON analize

Vsi zaslužki so prepisi^