Vlaganje

Tukaj je razlog, zakaj so zaloge energetskih virov Torchlight danes narasle

Kaj se je zgodilo

Delnice od Viri energije bakle (NASDAQ:TRCH)v ponedeljek poskočil za 58 %, potem ko je družba za vrtanje nafte in plina podaljšala rok za združitev s proizvajalcem naprednih materialov Metamaterial .

Pa kaj

Torchlight in Metamaterial sta se dogovorila, da bosta datum transakcije prestavili na 30. junij. To bo dalo Torchlightu dovolj časa, da svojim delničarjem izplača posebno dividendo, ki jo je objavila 14. junija.

Navzgor nagnjen delniški grafikon.

Cena delnice Torchlight Energy Resources se je v zadnjih dneh dvignila. Vir slike: Getty Images.

Navadni delničarji Torchlighta, ki imajo v lasti delnice ob zaključku registrskega datuma 24. junija, bodo prejeli eno delnico prednostnih delnic serije A za vsako delnico navadnih delnic, ki jo imajo v lasti. Prednostna delnica bo vlagateljem dala pravico do dela prihodkov, ki jih združena družba prejme od načrtovane prodaje svojih naftnih in plinskih sredstev.

Torchlight namerava posebne dividende izplačati 25. junija.Kaj pa zdaj

Torchlight je pritegnil pozornost trgovcev na Redditu in drugih platformah družbenih medijev. Nekateri od teh trgovcev upajo, da bodo sprožili kratek pritisk z dvigom cene delnice in prisilili prodajalce na kratko, da zapustijo svoje pozicije. Njihov cilj je povzročiti toliko bolečine prodajalcem na kratko, da hitijo z odkupom delnic, ki so jih sklenili, kar bi lahko pripomoglo k hitrejšemu strmemu dvigu cene delnice.

Kljub temu, da lahko kratki stiski povzročijo ostre premike navzgor, so ponavadi tudi kratkotrajni. In ko se stiskanje konča, lahko vlagatelji, ki so kupili pozno na rallyju, pogosto utrpijo precejšnje izgube.

^