Vlaganje

Evo, zakaj se je zaloga GameStop danes povečala za več kot 100% - in zakaj bi lahko bila tik pred propadom

Kaj se je zgodilo

Delnice GameStop (NYSE: GME)so v sredo podaljšali svoje hude dobičke, ko je množica trgovcev hitela kupiti delnice podjetja za video igre, da bi zrušila prodajalce na drobno in zvišala njihovo ceno na astronomsko raven.

Od 13:25 ure EST, cena delnice GameStopa se je podražila šokantno za 125%.

Kljub temu bi se lahko neverjetno rast delnic bližalo koncu.

Pa kaj

Delnice GameStopa so se do leta 2021 zvišale za skoraj 1700% - in še vedno je januar. Epski kratek Scenarij naj bi spodbudil rally - enega, ki ga vodi vojska posameznih trgovcev, ki uporabljajo družbena omrežja, kot sta Reddit in Twitter usklajevati stavke proti prodajalcem na drobno.

Z množičnim nakupom močno skrajšanih zalog ti lovci na medvede dvigujejo svojo ceno. Prodajalci na kratko pa trpijo osupljive izgube.Da bi preprečili krvavitev, so bili številni prodajalci na kratko-vključno z večmilijardnim hedge skladom Melvin Capital-prisiljeni zapustiti svoje položaje. To zahteva, da odkupijo delnice, ki so jih prodali na kratko, kar je verjetno pripomoglo k še višji ceni GameStopa.

Kratek stisk je celo pritegnil pozornost Tesla Izvršni direktor Elon Musk in tvegani kapitalist Chamath Palihapitiya. V torek je Musk svojim 43 milijonom privržencem na Twitterju poslal povezavo do priljubljene oglasne deske Reddit, ki so jo številni trgovci uporabili za omahovanje delnic GameStopa. Palihapitiya je medtem šel tako daleč, da je na Twitterju dejal, da je kupil klicne možnosti GameStop, kar je v bistvu stavek na finančni vzvod, da se bo njegova cena delnic še naprej povečevala.

Številka z oznako tveganja kaže na besedo visoko.

Ker cena delnic GameStopa narašča, se tveganje za vlagatelje povečuje. Vir slike: Getty Images.Kaj pa zdaj

Čeprav so Musk, Palihapitiya in legija bikov GameStop, ki so uživali v neverjetnem vzponu delnic, brez dvoma zabavni, strmo rast njihove cene delnic morda ne bo trajala dlje.

V sredo, Bank of America analitik Curtis Nagle je ponovil svojo slabšo oceno na delnicah GameStopa. Pričakuje, da bo prihodnje poročilo o zaslužku GameStopa vlagatelje spomnilo na velike izzive podjetja, vključno s prehodom na prenos digitalnih iger in ogromen pritisk, ki ga bo imel na svoja lastniška in zbirateljska podjetja. Tako Nagle trdi, da bi se lahko cena delnice prodajalca iger znižala za toliko 97% do 10 USD.

S tako veliko potencialno slabostjo bodo tisti, ki so imeli koristi od vzpona GameStop, morda želeli razmisliti o pridobivanju dobička. Vlagatelji, ki še niso kupili delnic, bodo verjetno najbolje postregli z izogibanjem delnicam GameStopa.^