Vlaganje

Tukaj je razlog, zakaj so se zaloge zaponke danes dvignile

Kaj se je zgodilo

Delnice Sponka (NYSE: BKE)se je v petek zjutraj dvignila, potem ko je družba objavila rezultate o dobičku za drugo četrtletje 2020. Neto prodaja se je kljub pandemiji COVID-19 iz leta v leto presenetljivo povečala, kar je privedlo do lepega dobička.

Vlagateljem so bili rezultati všeč. Od 10.45 po EDT so se delnice Buckle povečale za 23%.

Roka nariše puščico višje na grafu.

Vir slike: Getty Images.

Pa kaj

Buckle, tako kot večina navadnih trgovcev na drobno, je moral zaradi koronavirusa zapreti svojih 446 trgovin. Te so se začele znova odpirati konec aprila. Trenutno so odprti vsi razen 15.

Po podatkih ameriškega urada za popis prebivalstva je bila maloprodaja oblačil ena izmed najbolj prizadetih industrij med potrošniškim blagom. V prvih sedmih mesecih leta 2020 se je prodaja zmanjšala za 36,5 % medletno. Toda prodaja je pokazala opazno izboljšanje junija in julija, in sicer le za 21 % oziroma 18 %.To bi lahko pomagalo razložiti premoč The Buckle. Medtem ko je veliko njegovih podobnih podjetij končalo svoja fiskalna četrtletja junija, se je drugo fiskalno četrtletje družbe The Buckle končalo 1. avgusta. Zato so četrtletni rezultati zajemali več širšega gospodarskega okrevanja.

Ampak zaponki oddajte dolžnost. Čista prodaja v drugem četrtletju se je povečala za 6 % v primerjavi z enakim obdobjem lani na 216 milijonov dolarjev, zaradi 99-odstotne rasti prodaje e-trgovine. Ker je bilo povpraševanje močno, se je povprečna cena podjetja dvignila kot lani – manj se je zanašalo na popuste. In ker je e-trgovina obsegala skoraj četrtino prodaje, je pridobila nekaj operativnega vzvoda. Ta dva dejavnika sta prispevala k temu, da se je The Buckle več kot podvojil neto dohodek na 34,7 milijona dolarjev.

Kaj pa zdaj

Buckle ne daje navodil in v razpisu o zaslužku ne bi komentiral možnega vpliva zamud pri prodaji v šoli ali avgustovskih prodajnih trendov. Vendar je ena stvar, ki jo je omenila, odlog najemnine. Številni najemodajalci so dovolili zamudo pri plačilih v najhujši krizi COVID-19, vendar vodstvo pričakuje, da bo plačila ujela pred koncem leta 2020. To bi lahko imelo majhen vpliv na končne rezultate v prihodnosti.

^