Vlaganje

Evo, zakaj so delnice AMC danes padle

Kaj se je zgodilo

Delnice od AMC Entertainment (NYSE:AMC)se je v četrtek znižala, potem ko je gledališka veriga objavila novo prodajo delnic. Ob koncu trgovanja se je cena delnice AMC znižala za več kot 20 %, potem ko je padla za kar 40 % v začetku dneva.

Pa kaj

Pred danes AMC-ji delnic se je z 12,08 $ 21. maja povzpel na 62,55 $ 2. junija, deloma zaradi agresivne promocije svojih delnic na Redditu in drugih spletnih mestih družbenih medijev. Vodstvo pa se je odločilo unovčiti priložnost.

AMC je v začetku tega tedna prodal 8,5 milijona delnic investicijskemu podjetju Mudrick Capital Management za 230,5 milijona dolarjev. AMC je dejal, da bo sredstva uporabil za odplačilo dolga in nadgradnjo svojih gledališč ter za morebitne nakupe.

Delniški grafikon navzdol.

Delnice AMC Entertainmenta so v četrtek močno padle. Vir slike: Getty Images.

Danes je AMC dejal, da je vlagateljem prodal še 11,6 milijona delnic za približno 587,4 milijona dolarjev. Izvršni direktor Adam Aron je dejal, da bo novo najdena gotovina pomagala okrepiti bilanco stanja AMC in zagotovila 'dragoceno prilagodljivost za odzivanje na morebitne izzive in izkoriščanje privlačnih priložnosti v prihodnosti.'Kaj pa zdaj

Čeprav bo ta prodaja delnic AMC postavila na trdnejšo finančno podlago, gre za ceno znatnega razvodnjevanja delničarjev. Poslovanje AMC je bilo v težavah že pred pandemijo. Po vrsti ponudb delnic v zadnjih mesecih bo zaradi zdaj veliko večjega števila delnic AMC-ja veriga gledališč še bolj zahtevna ustvariti dovolj dobička na delnico, da bi upravičila njeno trenutno visoko vrednotenje.^