Vlaganje

Tukaj je, kdaj pričakovati vaš drugi stimulativni ček v vrednosti 600 $

Kot del pravkar sprejetega paketa pomoči za COVID-19 v vrednosti 900 milijard dolarjev – uradno znan kot Zakon o odzivu na koronavirus in o dodatnih odobritvah pomoči – je kongres odobril drugi krog plačil za gospodarske posledice.

Bolj splošno znan kot spodbujevalni čeki, bo drugi krog plačil manjši od prvega. Posamezni davkoplačevalci so upravičeni do 600 dolarjev, poročeni pari pa 1200 dolarjev. Za vsakega vzdrževanega otroka je na voljo tudi dodatno plačilo v višini 600 $.

Marca je za uvedbo prvega kroga stimulativnih preverjanj, ki jih dovoljuje zakon CARES, potrebnih nekaj tednov. Trajalo je nekaj mesecev, preden so vsi prejeli svoje čeke. A pravkar smo ugotovili, da se bodo stvari tokrat odvijale precej hitreje.

Zakladniški ček Združenih držav na vrhu bankovcev za 100 dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

Spodbujevalna plačila prihajajo hitro

V torek, 29. decembra, je minister za finance Steven Mnuchin sporočil, da je ministrstvo za finance posredovalo plačilno datoteko Federal Reserve in da se spodbujevalna plačila že začenjajo obdelovati. To ni prvi krog preverjanj spodbud, zato je že vzpostavljen postopek, za katerega se zdi, da je skrajšal čas uvajanja. Pravzaprav je Mnuchin dejal, da bi nekateri ljudje morda začeli prejemati plačila tisto noč. Ko to preberete, je vaše stimulativno plačilo morda že na vašem bančnem računu.Tudi čeki na papirju ne bodo trajali tako dolgo kot zadnjič. Mnuchin je tudi povedal, da bodo papirnate čeke pošiljali po pošti od srede, 30. decembra.

Upravičenim posameznikom ni treba ukrepati, da bi prejeli plačilo. Plačila bodo samodejno uvedena v skoraj vseh primerih. Če ima IRS podatke o vašem neposrednem depozitu in izpolnjujete zahteve glede primernosti, boste prejeli neposredno nakazilo na svoj bančni račun . Če ste prejeli prvo stimulativno preverjanje v obliki dejanskega papirnatega čeka, boste verjetno tokrat prejeli to. Če ste prvo plačilo prejeli z debetno kartico ali ste upravičenec do socialne varnosti, ki ste prvo plačilo prejeli prek Direct Expressa, se bo to zgodilo tudi tokrat.

stvari, ki jih o Disneyju niste vedeli

Ne bodo vsi plačani takoj

Večinoma bodo druga preverjanja dražljajev uvedena veliko hitreje kot prva. IRS in zakladnica predvidevata, da bodo vsa samodejna plačila, vključno s čeki, izvedla pred koncem januarja.Vendar se to morda ne zgodi v vseh primerih. Če ste upravičeni do drugega spodbujevalnega preverjanja in ga iz enega ali drugega razloga ne dobite (na primer, ste nedavno diplomirali na fakulteti, vaš dohodek za leto 2020 izpolnjuje pogoje, vaš dohodek za leto 2019 pa ne, itd.), jo lahko zahtevate, ko vložite svojo davčno napoved za leto 2020 v začetku leta 2021. Tehnično gledano, so stimulativna plačila predujem v dobropisu za povračilo, ki bo vključen v obrazec 1040 za leto 2020.

psvue com namerava začeti

Za razliko od prvega kroga plačil se ne zdi, da bi se davkoplačevalci lahko prijavili za drugo spodbujevalno preverjanje, če niso vložili davčne napovedi za leto 2019 in niso prejeli prvega spodbujevalnega plačila od IRS. Ker pa je davčna sezona tik za vogalom, ne bo dolgo, preden bo IRS začela obdelovati davčne napovedi in na ta način bo mogoče pridobiti plačila.

Kaj pa, če kongres namesto tega odobri plačila 2000 $?

Ena izmed najpomembnejših novic trenutno je prizadevanje za povečanje stimulativnih plačil s 600 USD na 2000 USD na osebo. Predsednik Trump je pozval k takšnemu povečanju in predstavniški dom je sprejel zakon, ki ga dovoljuje. Ni jasno, ali bo šlo skozi senat. Kaj se zgodi, če se zgodi?

V skladu z e-poštnim sporočilom, ki ga je davčna uprava poslala v torek zvečer, 'če bo sprejeta dodatna zakonodaja, ki bo zagotavljala dodaten znesek, bodo izdana plačila z gospodarskim vplivom dopolnjena v najkrajšem možnem času.' Z drugimi besedami, če ste upravičeni samostojni davčni zavezanec in ta teden prejmete plačilo v višini 600 $, kongres pa namesto tega odobri plačila v višini 2000 $, lahko pričakujete, da boste čez nekaj časa videli dodatno plačilo v višini 1400 $.

Kako preveriti svoje plačilo

Davčni zavezanci lahko prek istega preverijo stanje svojega drugega stimulativnega preverjanja Pridobite moje plačilo prej uporabljen portal. Spletno mesto je trenutno brez povezave, medtem ko ministrstvo za finance in IRS posodabljata podatke sistema za nova plačila, vendar IRS pravi, da bi morala delovati pozneje v tednu.

Bistvo je, da se zdi, da se drugo preverjanje spodbude uvaja hitro in učinkoviteje kot prvo, zahvaljujoč mehanizmom, ki so že vzpostavljeni v prvem krogu preverjanj. Če ste upravičeni, boste verjetno zelo kmalu imeli svoj denar.^