Študentska Posojila

Tukaj je povprečno plačilo študentskega posojila – in kako ga znižati

The povprečni posojilojemalec študentskega posojila po podatkih Federal Reserve plača 393 $ na mesec. To vključuje posojilojemalce v vseh načrtih odplačevanja, vendar ne šteje tistih, katerih posojila so v odlogu ali odplačevanju.

kako hitro zaslužiti z delnicami

Vendar pa je pri tej številki veliko opozorilo. Prvič, to je povprečje vseh posojilojemalcev študentskih posojil, od nedavnih diplomantov do tistih, ki še vedno plačujejo študentska posojila izpred desetletij. Dolg študentskega posojila povprečnega diplomanta se je povečalbistvenov zadnjih nekaj desetletjih in zdaj znaša več kot 30.000 $. Torej je pošteno reči, da je povprečno plačilo študentskega posojila za a nedavno diplomant je verjetno višji od splošnega povprečja.

Mlada ženska s prenosnikom in zmečkanimi papirji na mizi.

Vir slike: Getty Images

Pomembno je tudi vedeti, da je to le povprečje. Vključuje ljudi, ki so diplomirali z le nekaj tisoč dolarji študentskih posojil, in tudi ljudi s strokovnimi in podiplomskimi diplomami, ki imajo zavihke študentskih posojil, ki so precej v šestmestnem razponu.

Glede na to, če so vaša plačila študentskega posojila nekoliko previsoka za udobje, obstaja več načinov, kako lahko zmanjšate svojo mesečno obveznost.Možnosti za znižanje plačil študentskega posojila

Če so vaša plačila študentskega posojila nekoliko previsoka in imate zvezna študentska posojila, obstajajo trije glavni načini, kako jih lahko znižate – podaljšani, postopni in dohodkovni načrti odplačevanja.

    Podaljšani načrti odplačevanja:Podaljšani načrti odplačevanja so na voljo posojilojemalcem z več kot 30.000 $ v zveznih študentskih posojilih, in kot pove že ime, podaljšajo vašo odplačilno dolžino z 10 let na kar 25 let in s tem znižajo znesek, ki ga boste plačevali vsak mesec. To je podobno razliki med 15- in 30-letno hipoteko - daljša ima nižje mesečno plačilo, vendar boste sčasoma plačali več obresti. Postopni plačilni načrti:To je 10-letni načrt odplačevanja, vendar je na voljo tudi s podaljšanim rokom odplačevanja, o katerem sem pravkar govoril. Ta načrt ima plačilo, ki se začne nizko, vendar se poveča vsaki dve leti. Ideja je, da bo to ohranilo vaša plačila nizka, medtem ko šele začenjate svojo kariero, in se bo povečala, ko bo vaša plača (upajmo) sčasoma naraščala. Načrti odplačevanja, ki temeljijo na dohodku:Nenazadnje so načrti odplačevanja, ki temeljijo na dohodkih. Na voljo so v nekaj različnih različicah (glejte našo vodnik po štirih vrstah dohodkovnih načrtov ), vendar je osnovna ideja, da ti načrti omejijo plačilo študentskega posojila na določen odstotek vašega diskrecijskega dohodka. Druga ključna točka je, da so za razliko od razširjenih in stopenjskih načrtov odplačilni načrti, ki temeljijo na dohodku, upravičeni do Odpust javnega posojila (PSLF) Program in vsi imajo določbe, po katerih se morebitno preostalo stanje odpusti po 20 ali 25 letih.

Prav tako je treba omeniti, da če imate zasebna študentska posojila, imate morda tudi načine za znižanje plačil, vendar se ti lahko med posojilodajalci močno razlikujejo. Nekateri na primer ponujajo različne dolžine odplačilnih rokov, med katerimi lahko izbirate, vendar se boste morali posvetovati s svojim posojilodajalcem, da ugotovite, katere posebne možnosti so vam na voljo.

Če so vaša plačila študentskega posojila preveliko breme, preučite svoje možnosti

Bistvo je, da če vam plačila študentskega posojila povzročajo prevelik finančni obremenitev, je pametno preučiti svoje možnosti. Več kot 211 milijard dolarjev zveznih neposrednih posojil je trenutno v standardnih načrtih odplačevanja in ti posojilojemalci bi skoraj zagotovo znižali svoja plačila, če bi izbrali eno od drugih možnosti odplačila, ki sem jih omenil. Tudi če že uporabljate enega od alternativnih načinov plačila, je vredno primerjati, koliko bi bilo vaše mesečno plačilo pod drugimi možnostmi.Da bo jasno, če si lahko udobno privoščite plačilo študentskega posojila, ni nujno dobra ideja, da spremenite načrt odplačevanja samo zato, da zmanjšate svoje mesečne obveznosti. Manj ko plačate vsak mesec, več obresti boste verjetno plačali na dolgi rok. Če pa vaša plačila študentskega posojila porabijo preveč vaše plače, obstajajo alternative.^