Vlaganje

Tukaj je 1 stvar, ki sta skupni PayPalu in Pinterestu

Vlagatelji bi morali vedno razumeti, kako podjetja, v katera vlagajo, zaslužijo. Morda se to sliši očitno, vendar vir prihodkov podjetja ni vedno očiten. Vzemi PayPal Holdings (NASDAQ: PYPL)in Pinterest (NYSE: PINS)kot primere. V obeh primerih verjetno veste, kaj podjetja počnejo. Ker pa potrošnikom ponujajo svoje storitve brezplačno, kako zaslužijo denar?

PayPal in Pinterest sta dva primera, kjer so potrošniki so izdelek. V tem videu od Motley Fool Backstage Pass , posneto 5. oktobra , Sodelavca Motley Fool Jon Quast in Jason Hall govorita o tem, kaj to pomeni in zakaj sta tako PayPal kot Pinterest močna platforma.

Jason Hall: Jon, vem, da imaš tukaj dobrega in je eden mojih najljubših.

Jon Quast: Pravzaprav imam dva, Jason, če je v redu.

Hodnik: Predstavili se bomo s tremi J -ji in govorili boste o dveh zalogah, ki se začnejo s P.Tassel: Ja, to počnemo tukaj. Prvi je podoben Josejevemu v smislu, da je del poslovanja, ni celoten posel, ampak je podjetje PayPal. PayPal ima več kot 400 milijonov registriranih uporabnikov, ki so stranke, vendar so tudi produkt za naprej, saj ima PayPal na svoji platformi tudi več kot 30 milijonov trgovcev, kar je trenutno eden njegovih glavnih ciljev, poskuša povečati svojo bazo uporabnikov , poskuša pridobiti 750 milijonov uporabnikov do leta 2025. Poskuša pa jih prisiliti, da na platformi vedno bolj opravljajo transakcije, zato uvaja te nove izdelke in storitve, kot je nakup zdaj, plačilo pozneje; kriptovaluta; take stvari. Želi v bistvu poznati vse transakcije, vse finančne posle svojih potrošnikov, ker lahko potem te podatke vzame in jih posreduje trgovcem.

Izvršni direktor PayPal -a je to povedal na dogodku za vlagatelje in citiram: 'Imamo platformo s stotinami milijonov potrošnikov, ki trgovcu v bistvu govorijo:' Tukaj je tisto, kar hočem. 'Torej cilj PayPala je zdaj je razviti orodja, ki bodo trgovcem pomagala bolje prodajati svoje izdelke in storitve tem potrošnikom.

Hodnik: Izvolite. To pove. Ali želite tukaj govoriti o drugem ali mi dovolite, da to storim?Tassel: Ja, Pinterest. S Pinterestom je to moje najljubše podjetje, kjer je uporabnik 100%izdelek. Dovolite mi, da tukaj delim nekaj, za kar mislim, da resnično povzema to, o čemer tukaj govorimo. To se imenuje Pinterest Predicts in temelji na iskalnem prometu znotraj platforme Pinterest. Na podlagi nastajajočih iskalnih trendov napovedujejo, kaj bo v prihodnjem letu veliko.

V zadnjih dveh letih se je 80% trendov na Pinterestu Predict izkazalo za res. Ne bijejo tisoč, vendar je to precej izjemen vpogled v vedenje potrošnikov, ki ga lahko nato prenesejo do svojih dejanskih strank in to so blagovne znamke, ki želijo svoje blago oglaševati na platformi Pinteresta.

Pinterest jim lahko natančno pove, kaj potrošniki iščejo in kaj bi si želeli. Predvidevali smo osem v desetih trendih dve leti zapored, več očesnih jabolk, več rasti, več razsežnosti, to je moč trendov Pinteresta.

To je v tem smislu zelo zanimiva platforma, več ljudi, ki jih na svoji platformi išče, so le neverjetno vpogledni podatki, ki jih lahko prenese do teh blagovnih znamk, in zato lahko zaračuna takšno premijo. Zato število oglasov sčasoma narašča. Podjetja priznavajo, da ima Pinterest v tem smislu res močno platformo.

Hodnik: Ja, in spet mislim, da se ne bi preveč ujemal v Facebook razprava, vendar se zdi kot poslovni model Pinteresta, zdi se, kot da je lažje ostati usklajen s svojimi uporabniki in strankami, ker ljudje hodijo v Pinterest na več načinov, to je del transakcijskega odnosa. Iščejo ideje o stvareh, ki jih želijo narediti, ali morda o stvareh, ki si jih želijo, na primer o sobi, v kateri želijo narediti preobrazbo, zato obstaja transakcija, ki je že povezana z njo. Ustvarja tisto usklajenost, kjer mora biti proces srečen in udoben. Precej težje je besno drsenje na Pinterestu kot besno drsenje na Facebooku oz Twitter ali katero koli od teh platform, kjer lahko preživite 30 sekund in poiščete milijon stvari, na katere ste jezni, in se pomikajte in postajate vedno bolj jezni.^