Vlaganje

Imate 300 dolarjev? 2 Smešno poceni delnice za nakup zdaj

Če iščete ugodne zaloge za nakup ta teden, niste sami. Na trgu, kjer visoke vrednosti vse bolj postajajo norma, iskanje delnic po razumnih cenah ni vedno enostavno.

Odlična stvar pri dolgoročnih naložbah je, da vam za ustvarjanje trdnega portfelja ni treba imeti veliko denarja. Manjši znesek, ki ga dosledno vlagajo v prave delnice, lahko prinese veliko večje koristi kot poskus pospeševanja trga ali nakup delnic na podlagi najnovejšega hypa.

V zvezi s tem si oglejmo dve fantastični podjetji, ki jih lahko kupite zdaj, če imate samo 300 USD za vlaganje.

navdušen mlad par gleda na zaslon prenosnika

Vir slike: Getty Images.

Pinterest

Pinterest (NYSE: PINS)je v času pandemije doživel izjemno rast prihodkov in cene delnic. Delnice družbenih medijev se trgujejo za približno 50% višje kot pred letom dni, vendar so še vedno pod 60 USD.Pinterest-ov poslovni model za iskanje in deljenje slik je postal priljubljena izbira pri vse širšem občinstvu, od vsakdanjih potrošnikov, ki iščejo navdih, do svetovnih blagovnih znamk, ki želijo razširiti svojo bazo strank s ciljanimi oglasi.

Leto 2020 je bilo eno od rekordnih rasti uporabnikov za Pinterest, v katerem je preseglo mejnik 450 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov na svoji platformi. V 12-mesečnem obdobju je Pinterest prav tako opazno povečal prihodke za 48% v primerjavi z letom 2019. Poleg tega so njegovi skupni mesečni aktivni uporabniki skočili za 37%, povprečni prihodek na uporabnika pa se je medletno povečal za 12%.

Pinterest je še naprej dosegel svoj impresivni niz rasti leta 2021. V zadnjem četrtletnem poročilu je družba povedala, da so se njeni prihodki medletno povečali za 125%. Skupni mesečni povprečni uporabniki Pinteresta so v drugem četrtletju predstavljali spoštljivih 9-odstotno rast v primerjavi z lanskim četrtletjem, medtem ko so se njihovi povprečni prihodki na uporabnika v primerjavi z letom lani povečali za 89%. Ena izmed najbolj opaznih točk v drugem četrtletju je bilo dejstvo, da je poročalo o neto dobičku v višini 69 milijonov dolarjev, medtem ko je v lanskem četrtletju imelo neto izgubo okoli 101 milijon dolarjev.Ker se gospodarsko okrevanje po pandemiji nadaljuje in blagovne znamke povečujejo porabo za oglase, ima Pinterest poleg tega, da izkorišča hitro rastočo bazo uporabnikov, tudi veliko širitev te strani svojega poslovanja. Ker se z rastjo delnic, ki se trenutno trgujejo s popustom približno 16%, je videti, da je zdaj pravi čas, da vlagatelji kupijo Pinterest zaradi njegovega dolgoročnega potenciala-in po ugodni ceni.

Jushi Holdings

Trgovati za manj kot 5 USD na delnico, Jushi Holdings (OTC: JUSHF)je ena najbolj dostopnih delnic marihuane, ki jo dolgoročni vlagatelji lahko kupijo zdaj. Tudi z izjemno nizko ceno so delnice še vedno zrasle za približno 118% v primerjavi s tistimi, na katerih so trgovale pred 12 meseci.

Jushi upravlja hitro rastočo hlev z nekaj manj kot dvema ducatoma maloprodajnih trgovin, skupaj s predelovalnimi in pridelovalnimi obrati, na lokacijah od Kalifornije do Pensilvanije. Prav tako ima v lasti več blagovnih znamk užitnih izdelkov, predhodnih zvitkov, zdravil in drugo.

Medtem ko so nekatere zaloge loncev v času vrhunca pandemije trpele zaradi zaprtja maloprodaje, je Jushi Holdings še naprej širil svojo maloprodajo, pridobival nove zmogljivosti in ustvarjal močno rast. Njeni prihodki so se v 12-mesečnem obdobju povečali za skoraj 700% v primerjavi s prejšnjim letom, bruto dobiček pa se je od leta 2019 povečal za skoraj 800%.

Zagon se je nadaljeval v zadnjem četrtletju, v katerem so se prihodki medletno povečali za 220%. Njen bruto dobiček v drugem četrtletju se je glede na lansko obdobje povečal za približno 194%. Poleg tega je družba poročala o neto dobičku v višini 4,8 milijona dolarjev, kar je občutno izboljšanje v primerjavi s 26,8 milijona dolarjev čiste izgube v prvem četrtletju.

Jushi Holdings bo kmalu odprl svojo 21. maloprodajno lokacijo v ZDA, letos pa je že zaprl več nakupov, tudi v Virginiji, Ohiu in Kaliforniji. Čeprav je morda manj znana zaloga, ima v svoji razcvetujoči industriji trdno dolgoročno pot rasti, v naslednjih letih pa se bodo nedvomno zvišale. Vlagatelji ne bi smeli oklevati, ko se še vedno trguje po ugodni ceni.^