Vlaganje

Je Amazon našel naslednjo 'Igro prestolov'?

Vsaka medijska družba, vredna svoje soli, želi producirati naslednjo Igra prestolov . Fantazijska elektrarna po motivih Georgea R.R. Martina Pesem ledu in ognja knjige so HBO prinesle več kot 2 milijardi dolarjev dobička v osmih sezonah, leta prevladovale na podelitvi nagrad emmy in pomagale HBO-ju povečati svoj svetovni seznam naročnikov z 92 milijonov na več kot 142 milijonov. Oddaja je HBO utrdila kot vrhunski kabelski kanal premium, ki temelji na zapuščini Sopranovi .

Izgleda kot velikan e-trgovine Amazon.com (NASDAQ:AMZN)je našel naslednjo visokoproračunsko fantazijsko predstavo, ki se ji ujema Igra prestolov . Amazon Prime je pravkar končal snemanje prve sezone Kolo časa , podjetje pa je že naročilo drugo sezono.

Tri knjige Roberta Jordana

Vir slike: Anders Bylund.

Kaj se dogaja?

Nimamo še datuma premiere prve sezone WoT vendar je Amazon že zaklenil ustvarjalni talent šova za drugi izlet. Uradna beseda je prišla v tvitu z uradnega računa na družbenih omrežjih oddaje, ki vsebuje scenarij za prvo epizodo druge sezone. Ta epizoda je poimenovana po poglavju iz 6. knjige v seriji 15 zvezkov, kar kaže, da bi Amazon lahko preskočil časovni okvir zapleta. Odmikanje od izvornega materiala bo znano ozemlje Igra prestola oboževalci.

Kot HBO-jeva fantazijska saga, Kolo časa prihaja tudi z mešanico svežih talentov in uveljavljenih zvezd. Rosamund Pike skoči v osrednjo vlogo Moiraine, takoj ko je prejela zlati globus za svoje delo v Netflix (NASDAQ:NFLX)drama Veliko mi je mar .Zgodnje obnovitve so na področju serijskih TV-oddaj redke. AMC Networks (NASDAQ:AMCX)potegnila sprožilec druge sezone The Walking Dead preden se je Rick Grimes zbudil v bolnišnici, ki je polna zombija. To je bil začetek še ene rekordne serije. Vsak prihodnji zmagovalec ni deležen posebne obravnave. HBO si ni upal podaljšati Igra prestolov dokler ni bila prva epizoda deležna žarečih kritik. AMC naj Breaking Bad preberite celotno prvo sezono s 7 epizodami, preden prosite za drugo pomoč.

Kaj je naslednje?

Zdaj zgodnja obnova ne pomeni samodejno zanesljivega zadetka Kolo časa . To niti ni edini potencialni dedič Amazon Prime Igra prestolov . Podjetje pripravlja tudi oddajo v J.R.R. Tolkienova gospodar prstanov fantazijski svet, ta pa je bil ves čas večletni red. Zdi se, da imata obe sagi podoben proračun in obe imata na milijone navdušenih bralcev.

Biti omenjen v isti sapi kot zgornja polica gospodar prstanov serija bi morala biti seveda dobra stvar. Če se bosta obe oddaji izkazali za priljubljeni, bi lahko Amazon Prime v prihodnjih letih postal najboljša storitev za epske fantazijske jedi. HBO ni nikoli potegnil te niti, da bi spremljal uspeh Igra prestolov , vendar AMC poskuša nekaj podobnega z obilico Walking Dead odcepitve.Kombinacija izdatnega proračuna, dobro znanih imen pred in za kamero ter nepogrešljivega izvirnega materiala zgodbe bi lahko povzročila Igra prestolov fantazijski hit v slogu in šotorski drog za začetek franšize.

Trije ljudje sedijo na kavču in si delijo skledo pokovke in se smejijo.

Vir slike: Getty Images.

Vpliv na poslovanje

Kot dolgoletna Kolo časa oboževalec in tudi delničar Amazona, upam, da bo ta oddaja priznala fantastične knjige Roberta Jordana. Potencialni izkupiček od dosežka, ki opredeljuje kulturo zdaj, bi moral biti veliko večji od donosa HBO-ja Igra prestolov .

Platforme za pretakanje medijev so deset centov, ko se novi standard oddajanja širi po vsem svetu, Amazon pa bi rad okrepil svoj ugled kot ustvarjalec visokokakovostnih vsebin, medtem ko ljudje izbirajo svoje najljubše dolgoročne storitve. Netflix potrebuje globalnega izzivalca. Amazon lahko ustreza računu, odvisno od tega, kako deluje prvotna produkcija vsebine Prime.

Tukaj upam, da Kolo časa lahko potegne svojo težo za Amazon, čeprav ne bomo vedeli, dokler oddaja ne pride na zaslon. Kolo se plete, kakor hoče kolo.^