Vlaganje

Najslabši K-pokal Green Mountain doslej

Vlagatelji so se nanj odzvali pozitivno Pražilniki kave Green Mountain '(NASDAQ:GMCR.DL)K-Cup dogovor z Unilever' s(NYSE:UL)cenjena znamka čaja Lipton. Edina težava je, da je smešno. Od kdaj je kuhanje skodelice vročega čaja na staromoden način tako težko?

Kava za enkratno serviranje je popolnoma smiselna. Lažje je skuhati eno skodelico kave, namesto da mletite fižol, merite količine in naredite cel lonec, ki bo morda propadl. Kot nalašč je za ljudi, ki zjutraj potrebujejo samo eno skodelico, ali tiste, katerih družinski okus kave se razlikuje; to je odličen način za spopadanje z različnimi mnenji o, recimo, lešniku. Zaradi zadnjega razloga je popolnoma smiselno tudi v pisarni.

kako podvojiti 5000 $

Vendar pa je težava s pogodbo o Liptonu Green Mountain v tem, da je vroč čaj že dolgo napitek za enkratno serviranje, razen če govorite o bolj dolgočasni tradiciji kuhanja lonca z uporabo razsutega čaja.

Čajne vrečke obstajajo že več kot stoletje, patenti pa so se pojavili v zgodnjih 1900-ih. Lipton je nastal zatem in viri pravijo, da je takrat inovativna čajna vrečka Liptona 'Flo-Thru' prišla na trg v 50. letih prejšnjega stoletja.

Resnična resnica je, da je kuhanje čaja v čajnih vrečkah že priročno. Preprosto je sestavljen iz vrele vode in vrečke čaja damo v skodelico vroče vode. (Nekateri celo ponovno uporabijo čajno vrečko, še en atribut za varčevanje denarja, ki ga ne boste dobili s K-Cup ali drugim strokom za enkratno serviranje.)Seveda je čaj nov trg za raziskovanje in širitev v Združenih državah. Prav zato Starbucks (NASDAQ:SBUX)nedavno kupil prestižno prodajalno čaja Teavana s sedežem v nakupovalnem središču, da bi dodal svojo linijo izdelkov za čaj Tazo. Čaj je na voljo v številnih oblikah, veliko obrtnih in celo redkih, in se ponaša z zdravstvenimi koristmi, kot so antioksidanti. Prav tako ni tako vznemirljiva kot njena sestrična, kava.

Nenazadnje K-Cups Green Mountain še vedno ni mogoče enostavno reciklirati. Uporabnik K-Cup bi moral biti trdoživ, da bi ločil dva dela K-Cup, ki ju je mogoče zlahka reciklirati, poleg tega pa to dejanje zmanjšuje udobje, po katerem so znani. (Na srečo se stroki Green Mountain za svoj stroj Vue zlahka reciklirajo na mestih, kjer jemljejo plastiko št. 5.)

lahko imate 2 401k načrtov

Nekako slabo je pomisliti, da bi več K-Cups zamašilo odlagališča, ko je večina čajnih vrečk stare šole večinoma biološko razgradljivih. Študija iz leta 2010 je pokazala, da je večina čajnih vrečk v Združenem kraljestvu samo 70- do 80-odstotno biološko razgradljivih, vendar se potrošnike še vedno spodbuja, da jih kompostirajo, in to je veliko bolje od usode uporabljenih K-Cups.Delnice Green Mountain so se v zadnjem letu ali tako zelo hitro pognale, pri čemer so mnogi dvomili o trdnosti njenega poslovanja na mnogih ravneh. Trenutno vlagatelji gledajo na nove licenčne posle s potrošniškimi velikani zelo pozitivno. Konec koncev, težkokategorniki, kot je Starbucks, vstopajo tudi na trg kave z enojno porcijo, s čimer se Green Mountain močno bori za denar na področju, kjer je dolgo prevladovala.

Še vedno pa v resnično na svetu, nekatera od teh partnerstev preprosto ne bodo naredila veliko za Green Mountain kljub pompam. Navdušiti se nad možnostmi rasti, povezanimi s poslom Lipton, ni nič drugega kot nevihta v čajniku.^