Vlaganje

Imate 5000 dolarjev? Kupite te 3 delnice in podvojite svoj denar

Vlagatelji imajo različna časovna obdobja. Nekateri so osredotočeni na iztiskanje majhnih dobičkov vsak dan. Drugi preprosto kupi in drži delnic, da bi podjetjem omogočili, da opravijo delo. Čeprav raziskave kažejo, da je poskus določanja časa trga običajno slaba ideja, je lahko težko obdržati delnice podjetja zaradi neizogibnih vzponov in padcev borznega trga. Zato je izbira podjetij z dobrimi dolgoročnimi obeti tako pomembna.

Poravnajte Tehnologija (NASDAQ: ALGN), Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU), in EPAM sistemi (NYSE:EPAM)izpolnjujejo ta merila, nato pa še nekaj. Vsak od njih ima v svojem podjetju nesporni zagon in dolge steze za prihodnjo rast. Sčasoma bi morali relativno enostavno podvojiti svojo velikost. Za delničarje morate le počakati.

Račun za 100 dolarjev z vgrajeno uro.

Vir slike: Getty Images.

1. Poravnajte tehnologijo

Align je znan po svojih čistih zravnavalcih zob Invisalign. Je alternativa tradicionalnim kovinskim opornikom, ki koristi tako pacientom kot ortodontom. Zdravljenje traja manj časa in je estetsko prednostno. To vodi k srečnejšim pacientom in večji prepustnosti ponudnikov. Mnogi se morda ne zavedajo, da je boljši rezultat rezultat naložb podjetja v usposabljanje in tehnologijo. Alignova ponudba sicer stane več, vendar je že dve desetletji zmagovalna formula.

Podjetje je imelo eno grozno četrtletje med pandemijo - drugo četrtletje je pravkar minilo. Toda primerjava nedavnih rezultatov z letom 2019 kaže, kako velik zagon ima podjetje. Tako prihodki kot dobiček iz poslovanja se močno povečata.Metrična Prvih šest mesecev 2021 Prvih šest mesecev leta 2019 Spremenite
Prihodki 1,44 milijarde dolarjev 1,15 milijarde dolarjev 25,9 %
Dobiček iz poslovanja 494,4 milijona dolarjev 264,2 milijona dolarjev 87,1 %
Operativna marža 34,4% 23% 1140 bps

Vir podatkov: Align Technology. bps = bazične točke.

Vodstvo načrtuje, da bo letošnji prihodek na sredini 3,9 milijarde dolarjev, kar je 58 % več kot lani. Ta rast ni presenečenje. Že pred pandemijo so se letni prihodki v preteklih petih letih več kot potrojili. Od kod je prišlo, je še veliko več. Vodstvo meni, da lahko doseže 500 milijonov strank po vsem svetu. Aprila je podjetje praznovalo 10 -milijonskega kupca Invisalign. To je vrsta priložnosti, ki bi morala umiriti roke vsakega delničarja, ko pride do nestanovitnosti.

2. Lululemon

Lululemon je nekoč veljal za nišno kanadsko podjetje, ki je prodajalo drage hlače za jogo ženskam višjega srednjega razreda. Mnogi vlagatelji se morda ne zavedajo, kako daleč je podjetje prišlo. Zdaj ima uspešen posel za moške in zahvaljujoč delu na daljavo hitro napreduje v oblačila za prosti čas. To dokazuje rast kategorije v zadnjih dveh letih.Kategorija Prihodki v prvem četrtletju 2021 Prihodki v prvem četrtletju 2019 Spremenite
Ženski izdelek 849,7 milijona dolarjev 563,0 milijona dolarjev 51%
Moški izdelek 274,3 milijona dolarjev 170,2 milijona dolarjev 61%
Drugo 102,5 milijona dolarjev 49,1 milijona dolarjev 109 %
Skupaj 1,23 milijarde dolarjev 782,3 milijona dolarjev 57%

Vir podatkov: Lululemon.

Je tudi vodilna v e-trgovini. Medtem ko večina izvršnih direktorjev govori o internetu kot prodajnem kanalu, jih je le malo izvajalo, kot je Lululemon. Zaradi pandemije je neposredna prodaja potrošnikom predstavljala 52 % prihodkov v poslovnem letu, ki se je končalo 31. januarja 2021. Kljub ponovnemu odprtju je bila v prvem četrtletju, ki se je končalo maja, še vedno 44 %. To je več kot 29 % v letu 2019.

Medtem podjetje nadaljuje z dodajanjem trgovin na zaželenih nakupovalnih območjih. V začetku maja je bilo v podjetju 523 trgovin, v primerjavi s 489 lani. Ta rast števila trgovin se je zgodila med pandemijo. Očitno je povpraševanja po izdelkih veliko. Ko Lululemon prehaja v običajna oblačila – trg, vreden 368 milijard dolarjev samo v ZDA – so meje rasti še daleč za obzorjem. To je tisto, na kar bi se morali delničarji osredotočiti, če se trg pokvari.

3. Sistemi EPAM

Le malo vlagateljev je slišalo za EPAM Systems, ponudnika razvoja programske opreme in inženirskih storitev, ki ga je leta 1993 soustanovil Arkadiy Dobkin. Tega ne moremo reči za vodstvene delavce podjetij, ki želijo ostati konkurenčni v nenehno spreminjajočem se digitalnem svetu. Podjetje se ponaša s povezavami s petimi od 10 največjih investicijskih bank, osmimi od 10 največjih farmacevtskih podjetij, vsemi štirimi najboljšimi oddajnimi omrežji in štirimi od petih najboljših zdravstvenih načrtov v ZDA. po vsem svetu.

Prav tako ima partnerstva s podjetji, vključno z Amazon , Abeceda je Google, Adobe , in Microsoft . Vsaj od leta 2007 (najzgodnejši razpoložljivi podatki) beleži dosledno in dobičkonosno rast. Obe meritvi sta bili impresivni. Pred pandemijo so prihodki v zadnjem desetletju narasli za vsaj 25 % vsako leto. Prosti denarni tok je bolj nestanoviten, vendar se je v tem obdobju povečal na 25 % letno.

kaj države je rekreacijski plevel legalen

Morda se zdi, da bo takšno rast težko vzdržati, vendar vodstvo za letos napoveduje vsaj 37-odstotno rast prihodkov. To pomeni, da bi podjetje lahko prvič v svoji zgodovini doseglo milijardo dolarjev prodaje. S tržno kapitalizacijo le 35 milijard dolarjev-približno šestino konkurenta Poudarjanje - delničarje bi lahko čakalo še eno fenomenalno desetletje.^