Vlaganje

Imate 5000 dolarjev? 5 popolnih delnic, ki lahko podvojijo vaš denar v 5 letih (ali manj)

V petek, 27. avg S&P 500 naredil nekaj, kar je postalo vse preveč znano leta 2021: končalo se je na najvišji vrednosti vseh časov. To je bilo 52. rekordno zaprtje za referenčni indeks letos, do spremembe koledarja na leto 2022 pa so še štirje meseci.

Toda če je trg vlagatelje naučil karkoli, je to, da ni slabega časa, da bi svoj denar porabili za delo, dokler se vaš časovni okvir naložbe meri v letih.

Če imate pripravljenih 5000 $ v gotovini, ki ne bo potrebna za nujne primere ali za plačilo računov, naslednjih pet popolnih delnic ponuja možnost, da podvojite vaš denar v naslednjih petih letih ali morda celo manj.

Neurejen kup sto dolarjev.

Vir slike: Getty Images.

Berkshire Hathaway

V času, ko so delnice rasti v modi, je bila ena najbolj doslednih priložnosti za donos že desetletja konglomerat Warrena Buffetta, Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A)(NYSE: BRK.B). Delnice razreda A (BRK.A) družbe imajo povprečna letna donosnost 20 % od začetka leta 1965. Skupno govorimo o več kot 2.800.000 % donosnosti z Buffettom kot izvršnim direktorjem (do 31. decembra 2020) in podvojitvi vrednosti približno enkrat na 3,6 leta.Čeprav se delnice ne držijo povprečja, je naložbeni portfelj Berkshire Hathaway pripravljen za dolgoročni uspeh. To je zato, ker je velika večina Buffettovega investicijskega kapitala je vezan na ciklične industrije , kot so finance, tehnologija in potrošniški izdelki. Oracle of Omaha ve, da so recesije neizogiben del gospodarskega cikla. Vendar se tudi močno zaveda, da obdobja gospodarske ekspanzije trajajo precej dlje kot recesije. Tako je s tem, ko je svoj naložbeni portfelj usmeril in izkoristil te širitve, postavil Berkshire Hathaway za trajnosten uspeh.

donosnost s&p 500

Berkshire Hathaway ima tudi noro količino dividend. Vključno z prednostno dividendo družbe od Occidental Petroleum , moj zadnji izračun je, da bo Berkshire letos zbral približno 5,1 milijarde dolarjev prihodka od dividend. To je skoraj 5-odstotni donos na stroške. Dovolj je reči, da je dolgoročno razmišljanje prineslo Buffettu in tistim, ki ga vozijo, veliko denarja.

kako zgraditi naložbeni portfelj
Vrsta prozornih označenih kozarcev, polnih edinstvenih posušenih brsti konoplje.

Vir slike: Getty Images.Jushi Holdings

Peščica ameriških zalog marihuane ponuja tudi odlično priložnost za vlagatelje, da podvojijo svoj denar v petih letih ali manj. Na vrhu seznama je, vsaj po mojem mnenju, največja kupčija na področju konoplje, Jushi Holdings (OTC: JUSHF).

Kot večina večdržavnih operaterjev (MSO) si tudi Jushi Holdings prizadeva vzpostaviti hitro rastočo maloprodajno prisotnost. Danes (31. avgusta) naj bi odprl svojo 21. ambulanto, do konca leta pa namerava odpreti dodatnih pol ducata ekoloških trgovin. Vključno z obstoječimi maloprodajnimi licencami bo podjetje verjetno imelo severno od treh ducatov ambulant, ko bo v celoti delovalo.

Toda tisto, zaradi česar je Jushi tako zanimiva zaloga, je njena osredotočenost tri jedrna stanja : Virginia, Pennsylvania in Illinois. Poleg tega, da ima vsak trg milijardo dolarjev letni prodajni potencial (Illinois je leta 2020 dosegel 1 milijardo dolarjev prodaje plevela), so vsi omejeni trgi licenc. Virginia svoje maloprodajne licence dodeljuje na podlagi jurisdikcije, medtem ko Illinois in Pennsylvania namerno omejujeta skupno število izdanih licenc za ambulante in koliko licenc lahko ima posamezno podjetje. S tem se spodbudi konkurenca in zagotovi, da MSO z globljimi žepi ne bo udaril Jushija z buldožerji.

Med zalogami konoplje bo Jushi verjetno eden najhitreje rastočih v naslednjih petih letih. Ker se pričakuje, da bo podjetje leta 2022 zavilo v smeri ponavljajoče se dobičkonosnosti, je dobra stava, da vlagateljem pokažemo zeleno.

Hiša s prikolico, postavljena na leseno palubo, z osvetljenim nadstreškom, ki pokriva prikolico.

Vir slike: Airbnb.

Airbnb

Druga popolna delnica, ki lahko podvoji denar vlagateljev v petih letih, je inovator gostovanja in potovanj Airbnb (NASDAQ: ABNB).

Ni skrivnost, da je pandemija vsaj začasno onemogočila hitro rast Airbnb. Toda s cepivi in ​​taktikami za ublažitev koronavirusa, ki ponujajo nekaj svetlobe na koncu predora, Airbnb znova uspeva. Tržnica gostovanja podjetja ima več kot 4 milijone globalnih gostiteljev, rezervacije pa so se v treh letih pred pandemijo več kot petkrat povečale.

Kar je verjetno najbolj vznemirljivo pri Airbnbju, je lepljivost njegove blagovne znamke in platforme. Čeprav podjetje oglašuje, da bi pritegnilo več popotnikov in gostiteljev, velika večina uporabnikov, ki rezervirajo na Airbnb, to najde organsko ali prek napotitve. Z dolgotrajnim bivanjem 28 dni (ali dlje), ki predstavlja najhitreje rastočo kategorijo Airbnb, je jasno, da je gostovanje trend, ki ostaja tukaj.

Poleg tega ne prezrite segmenta Airbnbovih izkušenj. S sodelovanjem z lokalnimi strokovnjaki za vodenje pustolovščin se Airbnb infiltrira v več vidikov potovalne izkušnje. smo priča motilcem z trilijoni dolarjev naslovljivih priložnosti v zelo zgodnjih fazah svoje rasti.

Ženska tipka na prenosnem računalniku z majhnim psom, ki sedi v njenem naročju.

Vir slike: Getty Images.

ali študentska posojila ugasnejo po 7 letih

Podjetje Original Bark

Industrija hišnih ljubljenčkov morda ne ponuja neverjetnega potenciala rasti potovanj in gostovanja, vendar verjetno na planetu ni industrije, ki je bolj odporna na recesijo. Zato Podjetje Original Bark (NYSE: BARK), ki ga ljudje morda najbolje poznajo kot BarkBox, je popolna zaloga za podvojitev denarja.

Kako stabilni so izdatki za hišne ljubljenčke v ZDA? Po podatkih ameriškega združenja izdelkov za hišne ljubljenčke je minilo že več kot četrt stoletja, odkar se je poraba za ameriške spremljevalke iz leta v leto zmanjšala. Letos bo skoraj 110 milijard dolarjev porabljenih za naše kosmate prijatelje v ZDA, pri čemer bo obilen del te porabe namenjen človekovemu najboljšemu prijatelju.

Bark skrbi za pse in njihove lastnike. Čeprav je njegove izdelke mogoče najti na več kot 23.000 maloprodajnih mestih po vsej ZDA, približno 90 % njegove prodaje izhaja iz naročniških storitev e-trgovine. Delovanje po naročniškem modelu na splošno vodi do nižjih režijskih stroškov, bolj predvidljivega denarnega toka in višjih marž. V Barkovem primeru se je bruto marža nenehno gibala okoli 60 %.

Vendar pa so inovacije ključno gonilo za Bark. Uvedba Bark Home in Bark Eats leta 2020 bi morala popolnoma dopolnjevati njeno vodilno ponudbo BarkBox (tj. mesečne dostave igrač in priboljškov). Bark Home skrbi za osnovne potrebe, kot so postelje in povodci, medtem ko Bark Eats sodeluje z lastniki pri izdelavi prilagojenih diet s suho hrano. Na trenutni poti bi se Barkova prodaja lahko do sredine desetletja potrojila.

plačaj s paypalom v domačem skladišču
Moški pod roko drži paket Amazonke, medtem ko mu hči drži odprta vrata.

Vir slike: Amazon.

Amazon

Končno velikan e-trgovine Amazon (NASDAQ: AMZN)je navidez vedno dober način za potrpežljive vlagatelje, da podvojijo svoj denar. Kljub veliki tržni kapitalizaciji bi morala rast denarnega toka iz poslovanja podjetja prinesti veliko navzgor.

Amazonove temeljni segment že dolgo njena spletna tržnica. Letos bo približno 0,40 dolarja od vsakega 1 dolarja, porabljenega na spletu, šlo prek Amazona, glede na poročilo eMarketerja. V nekaterih okoliščinah je to več kot 33 odstotnih točk višje od naslednjega najbližjega konkurenta v ZDA, glede na delež spletne maloprodaje.

Res je, da so maloprodajne marže običajno nizke. Da bi temu preprečil, je Amazon uporabil svoj prevladujoči status na trgu, da je v članstvo Prime prijavil 200 milijonov ljudi po vsem svetu. Pristojbine, zbrane od Prime, pomagajo povečati marže in zagotavljajo, da lahko Amazon še naprej nelojalno znižuje cene navadnih trgovcev na drobno. Prav tako ne škodi, da imajo člani Prime dodatno spodbudo, da porabijo več, da bi kar najbolje izkoristili svoje članstvo.

Enako impresiven je Amazonov hitro rastoči segment infrastrukture v oblaku, Amazon Web Services (AWS). Ker AWS ustvarja bistveno višje marže kot spletna maloprodaja, ostaja v lasti podjetja vstopnica za hitro povečanje denarnega toka .^