Vlaganje

Imaš 1000 dolarjev? 3 Buffettove delnice za nakup in zadrževanje za vedno

Skoraj težko je verjeti, kako uspešen je Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A)(NYSE: BRK.B)odkar je Warren Buffett leta 1965. prevzel mesto generalnega direktorja družbe. Takrat je bila cena delnice družbe 19 dolarjev na delnico. Danes je ena sama delnica razreda A družbe vredna približno 418.000 USD. To pomeni, da bi bil 1.000 USD delež v družbi na začetku Buffettovega mandata zdaj vreden približno 22 milijonov USD. Ne preveč zanič.

Najbolj eksplozivni dnevi rasti podjetja Berkshire so morda v vzvratnem ogledalu, vendar ima podjetje že eno najbolj impresivnih naložbenih zapuščin v zgodovini, skupina sodelavcev Motley Fool pa je identificirala tri podjetja, ki podpirajo Buffett in bodo še naprej zmagovala. Berite naprej in preverite, zakaj menijo, da vam bodo te delnice pomagale premagati trg.

5 najboljših kriptovalut za naložbe v letu 2021
Warren Buffett.

Vir slike: Motley Fool.

Ena izmed Buffettovih najljubših delnic vseh časov

Keith Noonan: S svojo vodilno vlogo v revoluciji mobilnega računalništva, Apple (NASDAQ: AAPL)velja za eno najvplivnejših podjetij v zadnjem pol stoletja. Je tudi ena največjih zgodb o uspehu na borzi in je ustvarila generacijsko bogastvo za vlagatelje, ki so kupovali ob primernem času in se držali svojih položajev.

Appleovo močno blagovno znamko in oblikovalsko znanje sta mu omogočila, da je zgradil eno izmed najbolj zvestih baz strank na svetu in ustvaril dobiček, ki popolnoma moti konkurente na trgu mobilnih računalnikov. Družba je svoj prevladujoč položaj v mobilnih napravah uporabila tudi za izgradnjo izjemno donosnega ekosistema programske opreme, uvedbo lastnih naročniških storitev in zaračunavanje provizije za aplikacije, prodane v App Store.Moči podjetja so tako utrjene in številne, da se je Buffett preselil v edino največjo delnico Apple Berkshire Hathaway, Oracle iz Omahe pa je hvalil tehnološkega velikana. Leta 2020 je dejal, da je to verjetno najboljši posel, ki ga pozna, letos pa je generalnega direktorja Tima Cooka označil za 'enega najboljših menedžerjev na svetu'. To je omembe vredna pohvala človeka, ki je slavno briljanten pri prepoznavanju kakovostnih podjetij, ki imajo vse, kar potrebujejo, da postanejo veliki dolgoročni zmagovalci.

Poleg mobilnih podjetij in programske opreme ter zgodnjih uspehov na trgu nosljivih naprav se zdi, da bo Apple na robu izkoriščanja potencialno revolucionarnih tehnoloških premikov, vključno s 5G in razširjeno resničnostjo. Obstaja velika verjetnost, da bo še naprej vodil nova tehnološka in storitvena gibanja, ki imajo daljnosežne učinke.

Še bolje, Apple izplačuje tudi dividende, delničarji pa se lahko dolgoročno veselijo velike rasti izplačil. Družba je vsako leto od uvedbe dividende leta 2012 vsako leto povečevala letno izplačilo, njen delež izplačil pa ostaja na relativno nizki ravni, kar odpira vrata za nadaljnje zvišanje dividend.To je eden vodilnih v industriji, ki je pripravljen iti na daljavo.

'Obvladovanje' prihodnosti elektronskih plačil

Jason Hall : Fintech je vroč prostor za vlagatelje, saj si toliko podjetij prizadeva prekiniti status quo v industriji finančnih storitev. In dejstvo je, da nikoli ni bilo boljšega časa, da bi bil uporabnik finančnih produktov. Toda ob tem je napaka zanemariti takšnega trdnega Mastercard (NYSE: MA)pri iskanju načinov za pridobivanje koristi od spreminjanja načinov prehajanja denarja v roke.

Kot izhodišče je Mastercard inovator v tem prostoru. V zadnjih nekaj letih je veliko vlagal v tehnologijo, da bi ljudem in trgovcem po vsem svetu olajšal transakcije, vključno z velikimi možnostmi na trgu plačil med podjetji ali B2B. Poenostavljeno povedano, Mastercard se ne igra v obrambi, medtem ko si svetovni začetniki pri tem zaslužijo: Družba je popolnoma v napadu, dodaja več funkcij in vstopa na nove trge, da bi na svoj ogromen, varen in dobro znan pritegnila več uporabnikov. plačilne platforme.

MA Dividendni grafikon

ob kateri uri lahko začnem trgovati z robinhoodom

Dividenda MA podatke avtorja YCharts

kaj je dobro razmerje med dolgom in kreditom

Nazadnje, omrežni učinek Mastercard, podkrepljen s triom trgovcev, potrošnikov in ponudnikov finančnih storitev, si vsi želijo dostopa drug do drugega. Bolj kot je vsaka skupina v družini Mastercard, bolj privlačna je za druge kohorte.

Ker je globalni srednji razred v naslednjem desetletju dodal približno 1 milijardo novih članov, tehnologija, ki še več ljudem omogoča dostop do elektronskih plačil, pa je postala običajna, bi moral ta dolgoročni zmagovalec zmagovati še vrsto let.

Ni vam treba izbrati samo ene zaloge Buffetta - evo, kako jih vse imeti v lasti

Jamal Carnette: Namesto da bi izbrali eno 'Buffettovo delnico', imenovano delnica iz portfelja podjetij Berkshire Hathaway, zakaj ne bi imeli vseh v lasti? Najlažji način za to je, da kupite delnice same družbe Berkshire Hathaway. Do konca leta 2020 je več kot polovica vrednosti Berkshirea posledica njegovega manjšinskega položaja v podjetjih, kot je Apple, Bank of America , in The Coca Cola Podjetje .

Ampak počakajte, še je nekaj ... Poleg lastništva teh podjetij imate v lasti tudi operativna podjetja Berkshire Hathaway - podjetja, v katerih ima v lasti obvladujoči delež - vključno z GEICO, BNSF Railroad in Berkshire Hathaway Energy (BHE). Dejansko bi lahko podjetja, ki poslujejo v Berkshireu, bolje izkoristila nedavne gospodarske razmere.

Vsi vemo, da je dobavna veriga prekinljiva. Posledično stroški prevoza naraščajo in BNSF omogoča zaračunavanje premijskih tarif za tovorni promet. Federal Reserve končno razpravlja o zvišanju obrestnih mer, kar bo GEICO-ju omogočilo boljši dobiček od skoraj 150 milijard dolarjev gibanja. BHE je prav tako pripravljen na močno rast, saj se zdijo prejšnje naložbe v omrežje in čisto energijo predsodne glede na nedavne napake v omrežju in povečano željo Američanov po znižanju emisij ogljika.

Ampak počakaj ... še več je. Končno dobite dva največja razdeljevalca kapitala v zgodovini sodobnega kapitalizma, ki se odločita, kako zaposliti prihodnji denarni tok z diskontom pri vrednotenju na celotnem trgu. Lani je bilo to na ogled, ko je Berkshire odkupil skoraj 25 milijard dolarjev lastnih delnic, kar je potem enako 5,2% njegove tržne kapitalizacije.

Warren Buffett ima v lasti veliko močnih portfeljskih podjetij, vendar vam ni treba izbrati samo enega, če ste lastnik delnic Berkshire Hathaway.^