Vlaganje

Dobra novica za AMC: Disney bo preostale filme leta 2021 izdal izključno v kinematografih

AMC Entertainment Group (NYSE:AMC)je bil uničen ob začetku pandemije, ko je moral zapreti svoja vrata za gledalce filmov. Ker skoraj ves prihodek podjetja izvira s privabljanjem ljudi v kinodvorane, da si ogledajo filme in kupijo vedra pokovke in kozarce sode, je bila zaustavitev katastrofalna.

Filmski studii, vključno z Walt Disney (NYSE: DIS), so morali sprejeti težke odločitve glede filmov, ki so jih nameravali predvajati v kinematografih med pandemijo. Rezultat teh razprav je bil raznolik urnik predvajanja, pri čemer so nekateri filmi prinesli ekskluzivne kinematografske izdaje, drugi pa so bili deležni mešanega lansiranja v storitvah pretakanja in v kinematografih. Na srečo za AMC je Disney za zdaj končal eksperiment z mešanimi izdajami z napovedjo, da bodo ostali njegovi filmi iz leta 2021 prvotno predvajani izključno v kinematografih.

Par v gledališču se smeji in jedo kokice.

Vir slike: Getty Images.

Prihaja v gledališče v vaši bližini

Novica je glasba za ušesa AMC. Podjetje se trudi, da bi se opomoglo od pandemije, hkratne objave na storitvah pretakanja pa niso pomagale vzroku. Vendar pa niste mogli ugotoviti, ali ste gledali samo delnice podjetja, ki so se letos povečale za več kot 2000 %. Napoved prihaja ob uspehu Disneyjeve najnovejše gledališke izdaje Marvelove Shang-Chi in Legenda desetih prstanov . Do konca prvega tedna v kinematografih ima film skupne prihodke v višini 166 milijonov dolarjev po vsem svetu.

kako vlagati v etfs na robinhood

Na splošno ima Disney šest filmov, ki naj bi prišli v kinematografe do konca leta 2021:  • Zadnji dvoboj dne 15. okt
  • Ron je šel narobe dne 22. okt
  • Večni 5. nov
  • Šarm dne 24. nov
  • West Side Zgodba dne 10. decembra
  • Kraljev mož dne 22. decembra

'Po izjemnem uspehu naših poletnih filmov, ki je vključeval pet od osmih najboljših domačih izdaj leta, smo veseli, da bomo posodobili svoje gledališke načrte za preostanek leta 2021,' je povedal Kareem Daniel, predsednik Disney Media & Entertainment Distribution. .

Seveda je Disney le en igralec, drugi pa niso sprejeli podobnih zavez. Vendar pa je Disney s petimi od osmih najboljših domačih izdanj v letošnjem letu največji na blagajni. Odločitev odpravlja tveganje, da bi pretočne izdaje zasedle osrednje mesto za velike uspešnice. Za AMC bi se lahko izšlo veliko slabše, če bi pretočne izdaje pridobile neverjeten oprijem in dale studiem več razlogov za pošiljanje uspešnih filmov naravnost na svoje platforme.

vas lahko delnice penijev obogatijo

Kaj bi to lahko pomenilo za vlagatelje AMC

Čeprav je ta poteza za AMC izjemno pozitivna, obstaja še veliko dela s strani pretepenega razstavljavca. Prihodki še vedno niso blizu ravni pred pandemijo in ne vemo, ali bo kdaj. To še dodatno zmanjša najslabši scenarij za AMC in še naprej pridobiva zagon. Kljub temu je AMC v svojem drugem in zadnjem četrtletju izgubil 234 milijonov dolarjev gotovine iz poslovanja.Za zdaj je podjetje naredilo še en korak naprej. Še vedno je treba videti, koliko korakov bo potrebnih za vrnitev k dobičkonosnosti na koncu. Dobra novica je dobra novica in obstaja razlog, da se vodstvo AMC in delničarji razveselijo.^