Vlaganje

General Mills je dokazal, da so dvomi narobe glede hrane za hišne živali; Zdaj se kupuje več

Izdelovalec pakirane hrane General Mills (NYSE:GIS)je verjetno najbolj znan po ikoničnih blagovnih znamkah, kot sta Cheerios in Betty Crocker. Vendar pa ima v lasti tudi vodilno blagovno znamko naravne hrane za hišne živali v državi, Blue Buffalo. To je odličen posel, ki bo zaradi nedavne pridobitve postal še večji.

Wall Streetu ni bil všeč prehod General Millsa na trg hišnih ljubljenčkov. Tukaj je pogled na ta posel in zakaj bo kmalu postal še boljši.

Pes, ki jedo iz sklede poleg otroka.

Vir slike: Getty Images.

Prvi korak za General Mills

Hišni ljubljenčki so postajali vse pomembnejši posel za številna podjetja in velikan potrošniških izdelkov General Mills je želel sodelovati v akciji. Podjetje, ki je v svojem jedru v resnici vodja blagovnih znamk, se je leta 2018 odločilo kupiti Blue Buffalo v 8 milijard dolarjev vrednem poslu. To je bila zelo velika transakcija za General Mills in nekateri opazovalci industrije so namigovali, da je preplačalo.

Glede na to, da je moral proizvajalec hrane ohraniti svoje dividende, medtem ko je delal del dolga, ki bi ga prevzel za sklenitev posla, je obstajal upravičen strah. Toda prava privlačnost je bila, da je imel Blue Buffalo vodilni položaj v industriji v najhitreje rastočem segmentu niše hrane za hišne živali – zdrava, naravna hrana. Podjetje je dejansko trdilo, da bi raje plačalo za odličen posel, kot da bi sklenilo dogovor o igralcu druge stopnje. In obstajala je jasna pot za rast, saj je Blue Buffalo šele začel segati v prostor množičnega trga, ki ga General Mills precej dobro pozna.Do zdaj so bili rezultati močni. Za začetek je podjetje zmanjšalo svoj dolg do točke, ko je bilo dovolj udobno, da je ob koncu leta 2020 povečalo dividende - nekoliko pred prvotnimi pričakovanji. Kar zadeva Blue Buffalo, je imela dvoletno sestavljeno stopnjo rasti prodaje 10-odstotno, glede na rezultate celotnega proračunskega leta 2021 (z uporabo dvoletnega podatka se zgladi enkratni vpliv na prodajo, povezan s pandemijo). Podjetje verjame, da je tudi v letu 2021 pridobilo tržni delež.

Kaj pa zdaj?

Velik gonilnik podjetja Blue Buffalo je širil svoj distribucijski doseg. To je močna točka za General Mills, ki ima dobre odnose s množičnimi trgovci na drobno. Vendar pa je le tako daleč, da lahko ta prizadevanja prevzamejo blagovno znamko in večina koristi je bila verjetno dosežena. To pomeni, da mora podjetje za pakirano hrano najti nov način za ohranjanje rasti poslovanja. Ena od poti, o kateri se govori že od začetka, se širi v nove segmente prostora za hišne ljubljenčke.

General Mills je pravkar zaključil nakup Tyson Foods '(NYSE:TSN)hišni ljubljenčki zdravi podjetja za 1,2 milijarde dolarjev. To je veliko manjša stvar, zato bi morala biti lažje prebavljiva. In zdaj, ko se je General Mills izkazal z Blue Buffalo, to ne predstavlja večjega premika portfelja. Pomembno je, da so blagovne znamke, ki jih podjetje dodaja, vodilne na področju naravnih priboljškov, ki jih ohranjajo blizu svojega jedra hrane za hišne živali. V ceno je bil vključen tudi proizvodni obrat.GIS grafikon

GIS podatki YCharts

Novo podjetje ima prodajo v višini okoli 240 milijonov dolarjev na leto, kar je razmeroma malo v primerjavi s prodajo, ki jo je General Mills prodal na področju hrane za hišne živali v poslovnem letu 2021. Vendar pa omogoča General Millsu, da pridobi vpliv pri trgovcih na drobno in mu daje prednost bolj opredeljena pot za razširitev blagovne znamke Blue Buffalo v nov segment. Dejansko bo resnično korist verjetno čutiti sčasoma, saj podjetje uporablja znanje, ki ga pridobi tukaj (vključno z novim proizvodnim obratom), za podporo nenehne rasti Blue Buffala.

Bodite pozorni na hrano za hišne ljubljenčke

Ker je posel priboljškov za hišne ljubljenčke toliko manjši od nakupa Blue Buffalo, je lestvica za uspeh tukaj nižja. Če pa se ta posel obnese tako dobro kot Blue Buffalo, bi morali biti delničarji General Millsa zelo zadovoljni. Kljub temu bi morali vlagatelji paziti, kaj proizvajalec hrane počne s svojimi novimi blagovnimi znamkami in kako jih integrira s tem, kar že ima v lasti. Če bo dobro opravljeno, bi ta posel lahko pripomogel, da bo posel s hrano za hišne živali zelo lepo rasel še nekaj let.^