Vlaganje

Pozabite na Amazon, ali GameStop res poskuša biti 'najboljši nakup iger?'

Ryan Cohen, predsednik GameStop (NYSE:GME), je nekoč dejal, da želi, da trgovec z video igricami postane 'Amazon iger na srečo'. Poslovni model fizične trgovine je v dobi digitalnega spletnega igranja in naložljivih iger postajal zastarel.

Čeprav to daje širok občutek, da bo GameStop verjetno nosil veliko izbiro iger, opreme in dodatkov, ki jih lahko potrošniki kupijo na spletu, tako kot bi Amazon (NASDAQ: AMZN), najnovejše poteze trgovca kažejo, da ima v mislih veliko več.

Prava tarča, nad katero bi lahko preletel GameStop, je Najboljši nakup (NYSE: BBY).

Vir slike: Getty Images.

Veliko prostora za zapolnitev

Maja je GameStop objavil, da širi svojo severnoameriško mrežo izpolnjevanja z zakupom 700.000 kvadratnih metrov velikega centra za izpolnjevanje v Yorku v Pensilvaniji. Predvideva, da mu bo center, ki bo začel delovati v četrtem četrtletju tega leta, omogočil pospešitev ladijskega prometa vzdolž vzhodne obale zaradi svojih ambicij e-trgovine, hkrati pa mu bo omogočil izdelavo kataloga izdelkov.Ta mesec je napovedal še en najem centra za izpolnitev, tokrat za 530.000 kvadratnih metrov v Renu v Nevadi, ki naj bi zadovoljil enake potrebe kot lokacija v Yorku, vendar tokrat za zahodno obalo. Učinkovito podvoji svoj obstoječi distribucijski prostor v ZDA.

Ali se lahko vsi strinjamo, da je več kot 2,4 milijona kvadratnih metrov skladiščnega prostora res veliko več, kot ga potrebuje GameStop, če le zalaga naslove video iger, igralne konzole in igralne slušalke? Poleg tega je 'razširitev kataloga izdelkov' ključna za to, kam gre GameStop.

Velika priložnost

V izjavi o posredniku podjetja za video igre za leto 2021 je GameStop opozoril, da bo njegova širitev 'povezana z igrami na srečo, zbirateljstvom in drugimi naravnimi sosednjimi deli'. Verjamemo, da bo razširitev naše naslovljive velikosti trga sčasoma pripomogla k zmanjšanju naše odvisnosti od cikličnosti trga iger na konzolah.«Tako vemo, da GameStop ne želi tega izpolnjevalnega prostora za svoj podedovani posel, ampak raje gleda na te 'naravne sosednje povezave' za rast, zato je Best Buy v precepu.

Zabavna elektronika je natanko takšen naravni podaljšek poslovanja GameStop, ki bi izpolnjeval ta merila, in v to smer je že naredila korak.

Vir slike: Getty Images.

Lanskega decembra je vstopil v ekskluzivno partnerstvo s TV izdelovalcem Vizio za začetek prodaje 25 različnih modelov pametnih televizorjev in zvočnih vrstic v trgovinah GameStop in na spletu. Prav tako je začela prodajati računalnike, monitorje, igralne mize ter mobilne igralne naprave in opremo, kar je po njegovih besedah ​​povečalo svoj naslovni trg za petkrat. Zabavna elektronika je lani predstavljala približno eno tretjino letnih prihodkov Best Buy v višini 15,4 milijarde dolarjev.

Medtem ko je prodajalec videoiger do zdaj skrbno spremljal svoje resnične načrte, se zdi to najverjetnejša pot, saj bi zahtevala obsežno izgradnjo svoje mreže izpolnjevanja.

S tem bi GameStop postala igralna destinacija na enem mestu, kjer bi igralci lahko kupili vso opremo, pripomočke in igre, ki so jih potrebovali. In če bi ga trgovec integriral s svojim programom zvestobe za člane PowerUp, bi igralci igralcev le malo potrebovali, da obiščejo Best Buy.

Počakajte na prodajo

Vlagatelji bi morali še vedno pritisniti gumb za premor. Če je to pot, ki jo GameStop zasleduje, je to vznemirljiva z veliko potenciala, vendar prinaša tudi veliko tveganja. GameStop je že na ravni, na kateri se trguje z delnicami cena za popolnost .

Best Buy trguje s 13-kratnim zaslužkom, z delom svoje prodaje in 9-kratnim prostim denarnim tokom, ki ga ustvari; GameStop medtem še vedno ustvarja izgube, dosega več kot dvakrat večjo prodajo in trguje s pretirano 149-kratnim prostim denarnim tokom.

To je veliko premije, v katero bi lahko zrasli na nepreizkušenem načrtu, kar pomeni, da bi bilo vlagateljem GameStop bolje, če bi sedeli ob strani in navijali za strokovnjaka za video igre in počakali, da njegove delnice ponudijo znaten popust, preden rečejo »Igraj naprej!«^