Vlaganje

Fordov Mustang Mach-E je prejšnji mesec na Norveškem premagal Teslo

Ford Motor Company 's(NYSE: F)Mustang Mach-E je bil maja najbolj prodajano vozilo na Norveškem, prvi polni mesec prodaje električnega Forda v državi, ki kupuje več električnih vozil (EV) na prebivalca kot katera koli druga.

Norveška je po svetovnih standardih majhen trg za vozila, vendar je država postala žrtev prodaje električnih vozil zaradi politike, ki popolnoma električna vozila oprošča strogih davkov, ki veljajo za tiste z motorji z notranjim zgorevanjem.

Akumulatorska električna vozila predstavljajo nekaj več kot 60% vseh novih avtomobilov, prodanih maja na Norveškem, v primerjavi s 43% pred letom dni, kažejo novi podatki Norveške cestne zveze. Mustang Mach-E je bil vodilni s 1.384 prodanimi izdelki, kar predstavlja približno 10% delež na celotnem trgu.

kako pogosto naj preverjam svoje zaloge
Rdeči Ford Mustang Mach-E, športni električni crossover, z norveško registrsko tablico.

Fordov električni Mustang Mach-E je bil maja najbolje prodajano vozilo na Norveškem. Tesla Model 3 je bil šesti. Vir slike: Ford Motor Company.

The Tesla (NASDAQ: TSLA)Model 3 je bil šesti na prodajnem seznamu, med njimi so bili tudi zadnji modeli Toyota 's(NYSE: TM)Hibrid RAV4 in električni Enyaq iz Volkswagen (OTC: VWAGY)blagovne znamke Skoda.'Čeprav je to za nas očitno veliko, je naš realni cilj, da bi moral biti tudi v prihodnjih mesecih jasno viden v statistiki,' je v izjavi dejal izvršni direktor Forda Norveška Per Gunnar Berg.

'V zadnjem mesecu smo na Norveško prejeli več ladij z avtomobili in pričakujemo, da se bodo [stalne zaloge] nadaljevale v prihodnjih mesecih,' je dejal Berg in poudaril, da je za Mach-E v drugih evropskih državah 'veliko zanimanje', Ford za zdaj daje prednost dobavam na Norveško.^