Vlaganje

Zaslužek Etsy: številke, ki jih morajo vlagatelji vedeti

Etsy (NASDAQ:ETSY)je med pandemijo zaslovela, saj so njeni prodajalci postali ključni dobavitelj obraznih mask in drugih potrošniških potrebščin. Ta prilagodljivost je pokazala vrednost na svojem trgu za ročno izdelano blago in širše je pokazala sposobnost Etsyja, da deluje skupaj z veliko večjimi igralci v industriji e-trgovine. Posledično so delničarji od začetka leta 2020 videli nepričakovane dobičke - cena delnice je narasla za 385%.

Vendar se je rast Etsyja letos upočasnila, predvsem zaradi težkih primerjav med letom. Se bo ta trend nadaljeval? V tem Prepustnica iz zakulisja video, ki je bil predvajan 1. oktober , sodelavca Motley Fool Jon Quast in Jason Hall razpravljata o številkah, ki jih morajo vlagatelji vedeti, ko Etsy 27. oktobra poroča o dobičku v tretjem četrtletju.

je čista prodaja enaka bruto dobičku

Jon Quast: Ja, Etsy. To je spletna tržnica za večinoma ročno izdelane izdelke, prilagojene stvari, in pričakujejo, da bodo v začetku novembra poročali o zaslužku v tretjem četrtletju. S tem še ni uradnega datuma, a poglejmo, kaj se je zgodilo v zadnjem četrtletju.

Etsy je dal smernice na treh glavnih področjih. Prvič, bruto prodaja blaga. To je znesek denarja, ki se porabi za njihovo platformo. Mislim, da je to najlažje reči, ne nujno njihove prihodke, ker ne prodajajo svojih stvari, prodajajo stvari drugih ljudi ali dovolijo drugim ljudem, da prodajajo svoje stvari na njihovi platformi. Prihodki od bruto prodaje blaga so različni. Podali so smernice glede prihodkov in dali so prilagojene smernice EBITDA. To je vaš prilagojeni zaslužek, preden upoštevate kup različnih stvari.

Dali so smernice za drugo četrtletje in vse, kar so dosegli v drugem četrtletju, je bilo v okviru teh smernic. In za začetek je bilo to na vrhu teh navodil. Tako je seveda delnica padla. Zakaj delnice padajo? Ker se stopnja rasti za Etsy upočasnjuje v primerjavi s tisto, kar so storili v prejšnjem letu.Leta 2020 je bil posel za Etsy med pandemijo pravzaprav zelo dober, presenetljivo. Zakaj? Ker so ljudje kupovali obrazne maske. Ko smo začeli, so mnogi od nas, ki so prvič v življenju nosili obrazne maske, so rekli: 'Hej, če bom to pogosto nosil, hočem takšno, ki dejansko predstavlja mene, mojo osebnost, moje zanimanje , kaj me zanima.' Tako so ljudje na Etsyju kupovali obrazne maske.

Ko gremo v to novo četrtletje, naj to omenimo, dajejo enake smernice. Spet dajejo smernice za bruto trgovsko blago od 2,9 do 3 milijarde dolarjev v prihodnjem četrtletju; to bi bilo za 12,5 % več kot v enakem lanskem obdobju na sredini teh smernic. Vendar ne pozabite, da to vključuje dve nedavni pridobitvi. Kupili so podjetje Depop, ki je spletno modno podjetje. Kupili so tudi podjetje Elo7, ki je v bistvu brazilski Etsy.

Organska rast tega podjetja je pravzaprav precej počasna napoved v prihodnjem četrtletju. Prihodki, pričakujejo 513 milijonov dolarjev na sredini. To bi bila 13,5-odstotna medletna rast in prilagojena marža EBITDA v višini približno 25%. To je približno enako, kot so naredili v drugi četrtini.Kar gledam, bruto prodaja blaga. Spet v smernice ni bilo vključeno veliko organske rasti. Vendar ne pozabimo, da je bila lani številka ena prodajalec na Etsyju res maska ​​za obraz, ki se ne prodaja več. Kljub temu brez tega prodajalca številka ena še vedno ohranjajo zelo podobno bruto prodajo blaga. To pomeni, da ljudje na platformi kupujejo druge stvari, in to je pravzaprav precej spodbudno, ko se ustavite in razmislite o tem. Odvisno od tega, kako želite to razlagati, vendar želim videti nadaljnjo rast.

Jason Hall: Mislim, da je rast zelo pozitivna stvar. Mislim, da imaš 100% prav.

Jon Quast: ja. Želite videti stalno rast bruto prodaje blaga za vse njihove blagovne znamke. Toda dva, ki se mi zdita najpomembnejša, sta aktivni kupci in aktivni prodajalci. Zakaj je to pomembno? Ker spodbuja rast podjetja. Če lahko na platformo pritegnete kupce, bo to pritegnilo prodajalce. Če lahko pritegnete prodajalce na platformo, bo to pritegnilo več kupcev, ob predpostavki, da prodajalci dajejo vedno bolj diferenciranega blaga. V zadnji četrtini je dejansko prišlo do rahlega padca. V obdobju od prvega do drugega četrtletja se je število aktivnih kupcev rahlo zmanjšalo. Trenutno so na 90,5 milijona. To je bilo zelo malo navzdol.

Aktivnih prodajalcev pa je bilo 5,2 milijona, kar je za pol milijona več kot v četrtletju. Želim si nadaljevati rast na strani prodajalcev poslovanja. Ljudje gredo v Etsyjev portfelj blagovnih znamk, da bi prodali svoje izdelke. Če bodo na to platformo prinašali vse bolj diferencirane izdelke, res mislim, da bo to dolgoročno gonilo rasti za kupce Etsyja.

ena zaloga za samovozečo revolucijo


^