Vlaganje

Equinox IPO: Ali je lahko fitnes zvezda?

S posebnim namenskim prevzemom ( SPAC ) obvladuje več kot 1 bilijon dolarjev kupne moči, bi bilo vsako hitro rastoče podjetje noro da ne bi vrednotila, da bi se zdaj izšlo v javnost.

Glede na to so prejšnji teden poročali, da se Equinox pogovarja z več SPAC. Če fitnes podjetje zadene javne trge, bi lahko šlo za naložbo, ki premaga trg?

Vir slike: Getty Images.

Ekvinocij proti konkurenci

Ni presenetljivo, da bi se vlagatelji zanimali za hitro rastoča zdravstvena podjetja. Po IPO za 29 USD na delnico septembra 2019, vod (NASDAQ:PTON)se je med pandemijo močno povečala. Danes se njene delnice trgujejo za severno od 110 dolarjev.

Equinox je februarja 2020 zbral denar pri podjetju Silver Lake Partners z namenom razširitve svoje digitalne ponudbe in morda celo izzivanje podjetja z izdelki za fitnes za dom. (Njegova hčerinska družba SoulCycle je pred kratkim predstavila svoje kolo At-Home, ki neposredno konkurira Pelotonu.)Vendar pa je jedro Equinoxovega poslovanja njegova dejavnost v telovadnici in klubih za vadbo. Telovadnice so med pandemijo očitno padle v nemilost, saj so omejitve mnoge prisilile, da so se zaprli ali soočili z velikimi izgubami strank. Planet Fitness (NYSE:PLNT), ki se je 21. februarja lani trgovalo za 87,52 dolarja, je v enem mesecu cena delnice padla na 33,93 dolarja.

Ker Združene države cepijo več kot 3 milijone ljudi na dan in številne države odpravljajo omejitve, se cene delnic telovadnic znova dvigujejo. Planet Fitness je zdaj znotraj 13 % svoje najvišje cene delnice vseh časov.

Na IPO ali ne na IPO

Glede na to okolje lahko vidite, zakaj je pametno, da Equinox razišče, da se pridruži javnim trgom. Leta 2021 je prišlo do porasta IPO, združitev SPAC in celo neposrednih kotacij, saj so vlagatelji pobrali hitro rastoča podjetja.Medtem ko se je zanimanje za številne nedavne javne prvence zmanjšalo, bi moral Equinoxov položaj kot 'ponovno odprtje zalog' voditi do večjega zanimanja kot konkurenčne ponudbe v panogah, kot so električna vozila ali programska oprema SaaS, ki so postale nasičene z javnimi prvenci.

Poročila so, da bi Equinox lahko zahteval 9 milijard dolarjev vrednotenja s katerim koli podjetjem, ki prevzema blanko čeke. Zaradi tega bi bil bolj cenjen kot Planet Fitness (6,8 milijarde dolarjev), vendar bistveno nižji od tržne kapitalizacije Pelotona 33,4 milijarde dolarjev.^