Vlaganje

Dun & Bradstreet ponovno javno objavlja v Fresh IPO

Po kratkem času v zasebnih rokah se na borzo vrača znano ime v korporativni finančni analitiki. Dun & Bradstreet je začela začetno javno ponudbo (IPO) in je tik pred vnovično kotacijo na trgu.

Vse skupaj je podjetje prodalo nekaj več kot 78,3 milijona delnic svojih navadnih delnic po ceni 22 dolarjev za vsako, da bi zbralo približno 1,7 milijarde dolarjev. To daje podjetju začetno tržno kapitalizacijo okoli 8,8 milijarde dolarjev. Z delnicami naj bi se trgovalo na newyorški borzi (NYSE) od srede pod starim simbolom Dun & Bradstreet DNB.

koliko podatkov povprečna oseba porabi na mesec
IPO je napisan v lesenih blokih.

Vir slike: Getty Images.

Poleg tega ima velik zavarovalni sindikat podjetja 30-dnevno možnost skupnega nakupa do skoraj 11,75 milijona dodatnih delnic. Sindikat vodi Goldman Sachs (NYSE: GS), Bank of America vrednostni papirji, JPMorgan Chase je J.P. Morgan in Barclays .

Izdaja se je povečala, tako po obsegu kot po ceni. Pred tem je družba načrtovala prodajo 65,75 milijona delnic po ceni od 19 do 21 dolarjev na delnico.najboljša podjetja za naložbe v letu 2020

Dun & Bradstreet bo čisti izkupiček izdaje uporabil za odkup nekaterih ali vseh prednostnih delnic serije A. Ti vrednostni papirji so bili izdani v začetku leta 2019 za financiranje zasebnega prevzema podjetja. Vse skupaj je s to izdajo zaslužilo nekaj manj kot 1,03 milijarde dolarjev.

Izdaja Dun & Bradstreet omejuje naporen mesec za IPO; junija je skoraj 150 podjetij šlo na borzo in skupaj zbralo skoraj 18 milijard dolarjev, kažejo statistični podatki, ki jih navaja Bloomberg.

Goldman Sachs, veteran številnih sindikatov IPO, je bil vpleten v več kot nekaj teh vprašanj. Delnice častitljive investicijske banke so v torek nekoliko presegle širši delniški trg in se podražile za skoraj 2,2 %.

^