Vlaganje

Avtomobili brez voznika prihajajo v Vegas, z dovoljenjem... T-Mobile?

Prvo podjetje, ki bi doseglo popolnoma avtonomno omrežje za električna vozila, bi imelo potencial, da prevrne 2,5 bilijona vreden svetovni trg prevoza in velika podjetja, od Abeceda 's(NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL)Waymo to Tesla (NASDAQ: TSLA), nameravajo narediti prav to.

Vendar se zdi, da je še dolga pot, preden se to zgodi. Čeprav so ljubitelji industrije nedolgo nazaj napovedovali, da se bomo zdaj vsi vozili naokoli v samovozečih avtomobilih, je bil napredek velik, velik počasneje, kot smo pričakovali . Prav tako ne bo pomagala nedavna tožba proti Tesli, ki domneva, da je delna odgovornost za nedavno smrtno žrtev, medtem ko je bil Tesla verjetno na avtopilotu.

Pa vendar nov 'avtonomni' start-up, imenovan Halo, v kombinaciji z vodilnim v 5G T Mobile (NASDAQ: TMUS)bo v Las Vegasu lansiral svojo edinstveno storitev pozneje letos. Bolj postopen pristop Halo k samovožnji se močno razlikuje od vseh zmogljivosti 5. stopnje, ki jih lovijo ti avtomobilski behemoti – in morda je ravno tisti, ki je najbolj primeren za prehod voznikov iz tradicionalne vožnje v prihodnost samostojne vožnje.

ali lahko še prispevam k roth ira 2020
Halo samovozeči električni avto, gledano od zadaj.

Vir slike: T-Mobile.

Kako deluje Halo

Halo je omrežje električnih vozil, ki jih potrošniki lahko prikličejo prek aplikacije Halo. Pripelje vozilo Halo brez voznika, ki ga upravlja oddaljeni voznik prek omrežja 5G T-Mobile, da pobere voznika. Kolesar skoči, nato se sam odpelje, kamor želi, in lahko zapusti avto, ne da bi mu bilo treba skrbeti za parkiranje. Ko jih ne vozijo stranke, vozila Halo upravljajo usposobljeni tehniki za oddaljene voznike z uporabo lastniške Haloove kamere, Tehnologija RemotePilot .Medtem, ko se vozila Halo vozijo, se algoritem AI podjetja 'uči', ko nabira kilometre. Predvsem Halo ne uporablja LiDAR, kot Waymo, temveč zbirko kamer, radarjev in ultrazvoka. Pravzaprav gre za podoben pristop kot pri Tesli, ki uporablja video kamere v svoji obstoječi floti za zbiranje podatkov, ki obveščajo svoj popolnoma samovozeči motor AI.

To je čudovita majhna mešanica platforme za vožnjo, ki strankam omogoča tudi vožnjo lastnih avtomobilov, in je pameten model, ki strankam omogoča, da se udobno počutijo z avtonomijo, ne da bi jim bilo treba sesti v avto brez voznika, z vsemi zaznanimi tveganja.

kako odpreti račun za obračunane obresti

Halo je izšel iz laboratorija za odprte inovacije 5G, ki ga sponzorira T-Mobile

Laboratorij za odprte inovacije 5G se je začel lani kot odprto sodelovanje med T-Mobileom, Intel in NASA. Poleg teh ustanovnih partnerjev so ostala podjetja, kot npr Microsoft in Dell Tehnologije so se tudi pridružili.Laboratorij deluje kot platforma za sodelovanje med vodilnimi podjetji 5G, akademskimi krogi in vladnimi institucijami, da mentorira naslednjo generacijo novoustanovljenih podjetij, povezanih s 5G, v 12-tedenskem izobraževalnem programu. Program je že šel skozi tri sklope po 15-17 zagonov, vključno lansko pomlad in jesen ter letošnjo pomlad.

Zdi se, da je cilj laboratorija pospešiti prevzem tehnologije 5G in ne nujno za lastniške naložbe zgoraj navedenih velikih javnih podjetij, čeprav laboratorij za inovacije omogoča dostop vlagateljem tveganega kapitala. Po navedbah TechCrunch , ustanovitelj Halo Anand Nandakumar ni želel odgovoriti, ali je bil T-Mobile vlagatelj v Halo.

srebrni certifikati v vrednosti enega dolarja

Bodite pozorni na pospešeno sprejetje 5G v letu 2021

Če bo Halo uspešen pri lansiranju v Las Vegasu pozneje letos, bi lahko bil Halo zanimiv start-up, ki bi ga lahko postavili na vaš radar. Medtem bo leto 2021 leto, v katerem se bo tehnologija 5G resno začela. Prvi iPhoni 5G so bili predstavljeni šele lani, srednjepasovni spekter 5G – pas spektra, ki resnično zagotavlja izrazito razliko v primerjavi s 4G – pa se letos uvaja na pomemben način in v resnici samo T- Mobilni na pomemben način. T-Mobile načrtuje, da bo do konca tega leta pokril 200 milijonov Američanov s srednjepasovnim spektrom 5G. To bi mu dalo približno dve leti prednosti pred tekmeci, poroča New Street Research.

Ker se 'ponovno odpiranje poslov' v celoti ceni, bi morali vlagatelji paziti na naslednjega katalizatorja za delnice. Te bodo verjetno izhajale iz tehnologij naslednje generacije, ki se bodo uveljavile, kot je 5G. Ne samo, da bodo te nove tehnologije prizorišče novih zagonskih podjetij, SPAC , in IPO , vendar bi lahko koristile tudi zrelejšim podjetjem, kot so T-Mobile in druga zgoraj omenjena.^