Vlaganje

Padec za 50 %, ta IPO Fintech ima 10-kratni potencial

SoFi tehnologije (NASDAQ: SOFI)je v začetku tega leta stopil v javnost prek SPAC, ki ga podpira Chamath Palihapitiya, in tako kot mnoge druge IPO SPAC, je bil nekoliko udaren, saj je 'SPAC manija' zamrla. Vendar pa v tem Norec v živo posnetek iz nedavne epizode 'The Rank' ( posneto 20. sept ), sodelavci Fool.com Matt Frankel, CFP in Jason Hall razpravljajo, zakaj so SoFi uvrstili na prvo mesto od osmih svojih najljubših delnic fintech.

kateri so najboljši indeksni skladi

Matt Frankel: Delnica, ki jo imam v lasti, v katero sem vložil kar nekaj več, odkar je šla na borzo, je simbol oznake SoFi, SOFI. To je okrajšava za socialne finance. To je bil Chamath Palihapitiya SPAC, to je IPOE. SoFi se je začel kot relativno nišni posojilodajalec, bomo temu rekli. Začeli so kot zasebni študentski posojilodajalec. Razvejali so se na osebna posojila, večinoma osredotočena na posojila večino svoje zgodovine. Pravkar se začenjajo širiti v produkte finančnih storitev.

Omenil sem, ko smo se pogovarjali Robin Hood da SoFi po mojem mnenju bolje opravlja borzno trgovanje. Zagnali so platformo za trgovanje z delnicami, ki poudarja vlaganje. Poskušajo zgraditi skupnost vlagateljev, ki si pomagajo in se učijo drug od drugega. Resnično poudarite dolgoročno držanje. Imajo trgovanje s kriptovalutami, a so se res trudili veliko izobraževati vlagatelja in to je le en primer. Njihove izdelke bom dal v sekundi. Za eno sekundo bom delil svoj zaslon, da vam pokažem, zakaj je SoFi moja številka ena. Poglejmo, če lahko to storim prav. Ali vidiš to, Jason?

Jason Hall: Ja, smešno je, ker bi dobesedno želel pritisniti zaslon za skupno rabo in pokazati isto stvar, če tega ne bi storil ti.

Frankel: Poglejte, to so člani SoFi, 2,56 milijona članov in resnično ključna točka, ki jo je treba opaziti, je ta najnižja letna stopnja rasti. Njihova rast ni le močna, ampak se pospešuje. Številna rastoča podjetja, pri katerih vidite, se rast začne nekoliko umirjati zdaj, ko prihaja najhujša pandemija. Vsa ta tehnološka podjetja so v času bivanja doma doživela velik razcvet. Zlasti finančna podjetja so dajala posojila javno-zasebnega partnerstva, opravljala so vaše stimulativne preglede, ki so jih ljudje potrebovali za premikanje denarja in podobne stvari. PayPal Prihodki so se lani pospešili. Vidite, da se prihodki SoFi še naprej pospešujejo. Skozi tja.Še nekaj, kar moram izpostaviti pri SoFi-Galileo, eni najbolj bikovskih stvari, ki jih imam v svoji naložbeni tezi. To je njihova platforma tretjih oseb, kjer zagotavljajo infrastrukturo drugim podjetjem, 79 milijonov uporabniških računov zdaj na tej platformi, veliko ljudi vam bo povedalo, da je bil Galileo glavni razlog za vlaganje v SoFi, ne njihove finančne storitve.

Še nekaj diapozitivov, ki sem jih želel zadeti. Včasih sem bil učitelj matematike, Jason to ve. Če pogledate grafikon na desni, je to njihov produkt finančnih storitev, kar je njihovo veliko področje rasti. Ena od levih so posojilni produkti, študentska posojila, osebna posojila in podobno. Izdelki finančnih storitev so stvari, kot so njihovi bančni računi, njihovi naložbeni računi in podobno. Če bi učil lekcijo o eksponentni rasti, bi ta grafikon na desni verjetno uporabil kot primer iz resničnega sveta. To raste fenomenalno dobro, 243-odstotna medletna rast. Število produktov finančnih storitev, ki jih uporabljajo njihovi uporabniki, se je samo v zadnjem letu več kot potrojilo. V sekundi pridemo na seznam izdelkov.

Še ni donosen posel. Na desni lahko vidite, zadnjih 12 mesecev so EBITDA prilagodili v zelenem, pred tem pa izgubijo denar. Nekaj ​​časa ne bomo dosledno dobičkonosni. To v resnici ni pomembno, saj prihodki rastejo, kot vidite na levi strani. Če niste v resnici seznanjeni s tem, kaj počne SoFi, sem želel le hitro zadeti ta seznam izdelkov. Vidite njihove posojilne produkte. To je temeljni izvirni posel SoFi, tehnološke platforme Galileo, ki sem jo omenil, in vseh produktov finančnih storitev, ki jih šele začenjajo graditi.Tukaj je resnični potencial rasti. Povprečen član SoFi uporablja 1,5 produkta, bodisi enega ali dva njihova finančna produkta. Mogoče je kdo stranka osebnega posojila in ima tudi denarni račun SoFi. Obstaja izjemna priložnost, da se ta številka v naslednjih nekaj letih poveča s 1,5 na štiri, pet, šest izdelkov. Ni nepredstavljivo, da navzkrižno prodajate kreditne kartice svojim strankam posojila, na primer kreditne kartice SoFi, ki so letos precej nove. V pripravi je veliko zanimivih izdelkov. Izšel je v preteklem letu. Zelo sem optimističen glede prihodnosti tega podjetja in pustil bom, da Jason deli svoje misli.

Jason Hall: ja. Nekatere stvari, ki so mi pri tem všeč, nočem reči, da so kot anti-Square. Toda na določen način je, ker menim, da nekatere stvari, ki jih Square počne, ustvarjajo malo več koncentracije in potencialno koncentriranega tveganja. SoFi je začel s posojanjem, zdaj pa dodaja več finančnih storitev, ki skoraj zmanjšajo tveganje podjetja. Razmišljate o lepljivosti. Dodajanje več finančnih storitev svoji bazi mladih uporabnikov, ko se njihove finančne potrebe povečujejo.

To je zame popolna kombinacija, če je všeč tveganje in priložnost. Morda izgublja denar na podlagi GAAP. To je zadnja točka. Denarni tok iz poslovanja je v zadnjem četrtletju ustvaril 82 milijonov USD denarnega toka iz poslovanja, 56 milijonov USD prostega denarnega toka. Izguba na podlagi GAAP, vendar so to pozitivni denarni tokovi, kar pomeni, da je podjetje trajnostno, kot obstaja danes. Morda še vedno uporablja sekundarne trge in kapitalske trge za financiranje pobud za rast, vendar ji ni treba financirati svojega poslovanja in to je močno.

Matt Frankel: To je dobra točka in je vredno omeniti tudi SoFi, je za približno 50 % nižji od najvišjega v 52 tednih.^