Vlaganje

DoorDash lansira oglasno platformo, ki pospešuje dirko za prihodke med dostavnimi velikani

Za bolj jasne in pronicljive poslovne in gospodarske novice se naročite na Dnevna stran glasilo. Je popolnoma brezplačno in zagotavljamo, da se boste vsak dan naučili nekaj novega.

Prebrskati neskončne menije v aplikacijah za dostavo hrane za popoln sendvič, medtem ko ste lačni, je že težko. Toda počakajte, da oglasi Big Mac zapolnijo polovico zaslona.

kolikšna je povprečna donosnost naložbe

Dostavni velikan DoorDash včeraj uradno začela svojo oglaševalsko platformo za trgovce, ki ponuja sponzorirane oglase in pasice na domači strani. Gre za najnovejše prizadevanje za povečanje prihodkov med podjetji v večinoma nedonosni industriji.Prinašanje slanine domov

Po osmih letih delovanja je DoorDash zbral več kot 450.000 trgovcev in trdi, da služi 20 milijonom strank na mesec. Pa vendar dobiček ostaja tako izmuzljiv kot picerija, ki bo po 1. uri zjutraj hitro prinesla nekaj toplega in užitnega.

Podjetje je že izvajalo oglasne pasice in promocije, ki jih financira restavracija, kot so popusti ali brezplačna dostava, vendar ta mesec končno uvaja tako imenovani 'osrednji del' svoje ponudbe oglasov:posteljna kopel & izven zalog
  • Njegova nova oglaševalska platforma restavracijam omogoča ponudbe za različne umestitve oglasov v rezultatih iskanja. Restavracije lahko sponzorirane objave usmerijo na 'nove', 'obstoječe' ali 'vse' stranke, vendar se DoorDash načrtuje razširitev na cilje, ki temeljijo na preferencah - recimo, 'pogoste jedce sušija' - v prihodnosti, na The Wall Street Journal .
  • Poleg reklamnih oglasov v restavracijah s hamburgerji in taqueriah, novi »predstavljeni oglasi« DoorDash omogočajo blagovnim znamkam potrošniškega blaga, da plačajo za boljše pozicioniranje v njegovih rastočih oddelkih trgovin z živili. Na primer, Pepsi je v napovedi aplikacije dejal, da namerava uporabiti to funkcijo, kar pomeni, da se lahko trajnica št. 2 kola pojavi nad kokakolo, ko iščete nekaj prigrizkov.

Žveči svoj lastni oglasni podvig: Tekmec DoorDash Uber Eats je lani poleti predstavil sponzorirane sezname v ZDA in jih že razširil na številne druge države. Na razpisu o zaslužku v drugem četrtletju je Uber dejal, da pričakuje, da bo letos z oglasi na Uber Eats zaslužil 100 milijonov dolarjev, prihodnje leto pa več kot 300 milijonov dolarjev. Toda to je drugačen model kot DoorDash: trgovci plačujejo na klik na Uber Eats, medtem ko morajo pri DoorDash gotovino izkašljati le, ko je naročilo oddano prek njihovega oglasa.^