Vlaganje

Ne čakajte na zlom trga, da bi kupili ti dve delnici rasti

Predvideti, kaj bo borza storila naprej, je nemogoče, vendar to ljudem ne preprečuje, da bi poskušali. Vlagatelji pogosto preveč trgujejo, kar ovira možnost, da bi združevanje delalo svojo čarobnost v prizadevanju za zadovoljive dolgoročne donose. Najboljša strategija je torej preprosto kupiti odlična podjetja in načrtovati preživetje skozi neizogibne vzpone in padce.

Dva sta uspešna potrošnikom obrnjena podjetja da bi morali vlagatelji razmisliti o lastništvu danes. Pravzaprav vam niti ni treba čakati na zlom trga, preden kupite delnice teh rast zalog .

Oseba z rokami na bokih, strmi v steno, na kateri so puščice za nakup in prodajo.

Vir slike: Getty Images.

Vožnja po trendu udobja

Z rastjo prodaje v zadnjih štirih četrtletjih, Crocs (NASDAQ:CROX)doživlja rast brez primere zahvaljujoč večji osredotočenosti potrošnikov na udobje. V zadnjem četrtletju so prihodki narasli za 93,3 %, saj je Crocs v trimesečnem obdobju, ki se je končalo 30. junija, zabeležil rekordno prodajo v višini 641 milijonov dolarjev. Znane cokle podjetja so predstavljale 74 % poslovanja, s sandali in Jibbitz (prilagodljivi čari za čevlje). so druge ključne kategorije izdelkov.

Crocs je res pokazal spretnost pri povečevanju ustreznosti svoje blagovne znamke, pri čemer se je zanašal na družbene medije in digitalne kanale, pa tudi na kampanje in sodelovanja vplivnežev, da bi povečal ozaveščenost potrošnikov.„Bili smo prva blagovna znamka obutve, ki je na TikToku tržila izkušnjo razširjene resničnosti z našim izzivom s hashtagom #GetCrocd, ki vključuje poskusne sandale in cokle z Jibbitzom. Globalno gledano je to prineslo več kot osem milijard ogledov in več kot milijon uporab hashtaga,« je povedal izvršni direktor Andrew Rees v razpisu o zaslužku. Crocs je pred kratkim sodeloval tudi z Justinom Bieberjem in špansko luksuzno modno hišo Balenciaga.

Neposredni prihodki potrošnikom, sestavljeni iz artiklov, premeščenih na spletno stran podjetja ali prek lastnih trgovin, so predstavljali več kot 50 % prodaje v četrtletju. In Crocsova 61,7-odstotna bruto marža, kar je višje od Nike 's, je resnično izjemen, saj je bila povprečna prodajna cena v drugem četrtletju le 21,84 $. Tudi operativna marža 30,5 % je odlična.

Vodstvo meni, da je Azija, zlasti Kitajska, naslednja velika priložnost za rast. Crocs bo uporabil isto strategijo blagovne znamke in trženja, ki tako dobro deluje tukaj v ZDA, pri čemer se bo močno opiral na digitalne in družbene medije, da bi spodbudil zanimanje.Crocs danes zagotovo stremi na vse jeklenke, a vlagatelji se upravičeno sprašujejo, ali je to le kratkotrajna pandemija ali kaj bolj trajnostnega. Na podlagi pametnih potez, ki jih podjetje izvaja, je to 9 milijard dolarjev delnice s srednjo kapitalizacijo lahko zmaga dolgo časa.

Znotraj trgovine Five Below.

Vir slike: Getty Images.

Premaganje svojih vrstnikov v diskontnih trgovinah

Ne bi pričakovali, da bo v tej razpravi sodeloval trgovec na drobno, vendar Pet spodaj (NASDAQ:PET), s svojimi 1.121 trgovinami po vsej državi in ​​51,7-odstotno rastjo prodaje na letni ravni, vsekakor jamči naložbo danes. Delnice verige diskontnih trgovin, ki so se v zadnjih petih letih povečale za 344 %, so napredovale veliko hitreje kot delnice večjih tekmecev General dolarja in Dolarsko drevo .

Five Below se osredotoča na najstnike in najstnike ter ponuja širok izbor izdelkov, kot so lepotni izdelki, oblačila in dekor za dom, vse po ceni pod 5 $. Podjetje ima razdelek Five Beyond za blago, višje od 5 dolarjev, pri čemer uporablja nakupovalno vzdušje za iskanje zaklada, ki spodbuja potrošnike, da preživijo dodaten čas v trgovini. Ni čudno, da povprečna stranka obišče Five Below 10-krat in kupi 60 različnih artiklov na leto. Še več, letni dohodek gospodinjstev teh strank znaša 73.000 $, tako da podjetje ne privablja le proračunsko ozaveščenih potrošnikov.

V zadnjem desetletju je Five Below z vrtoglavo hitrostjo odpiral nove trgovine, kar je več kot petkrat povečalo svoj odtis od leta 2011. Vodstvo meni, da lahko ZDA na koncu obvladajo 2500 lokacij, kar bi bilo več kot dvakrat več kot trenutno število. Vendar je to zelo finančno smiselno, saj vsaka trgovina ustvari več kot 2,1 milijona dolarjev letne prodaje. Poleg tega Five Below pri analizi začetnih stroškov gradnje nove trgovine v primerjavi z njeno dobičkonosnostjo v prvem letu vidi izjemno 150-odstotno donosnost naložbe.

Analitiki Wall Streeta pričakujejo, da se bo zaslužek od fiskalnega 2020 do fiskalnega 2023 povzpel za 200 %, kar kaže na zelo bikovski pogled na obete podjetja. Z vsemi negativnimi govori o propadu fizične maloprodaje, Five Below izstopa z vrezovanjem niše v sektorju. Dodajanje tega prevladujočega podjetja v svoj portfelj je dobra finančna odločitev.^