Center Znanja

Ali Pennsylvania zaračunava davek na dohodek pri zgodnjih dvigih IRA?

Državni davki na dohodek lahko igrajo pomembno vlogo pri vašem finančnem načrtovanju in državni predpisi se vedno ne ujemajo z zvezno davčno zakonodajo. V Pensilvaniji je zaradi ugodnih davčnih zakonov veliko pokojninskih in upokojitvenih dohodkov oproščeno plačila državnega dohodnine, tudi če vas IRS prisili, da ga vključite v svoj obdavčljivi dohodek za zvezne namene. Vendar pa celo Pensilvanija postavlja omejitve pri izvzetju za upokojitvene dohodke in veljajo drugačna pravila, če predčasno umikate iz svojega IRA.

Splošno pravilo v Pensilvaniji
Večina dohodkov ob upokojitvi in ​​pokojninah je oproščena plačila dohodnine v Pensilvaniji. Za tradicionalne pokojnine morate izpolniti pogoj za izpolnjevanje pogojev za ločitev od službe zaradi upokojitve na podlagi starosti, slabosti, dolgotrajne službe ali kombinacije teh dejavnikov.

Pennsylvania ima tudi ugodno obravnavo za IRA. Porazdelitve iz IRA niso obdavčljive za namene Pennsylvanije, če so plačila prejeta na ali po dopolnjeni starosti 59-1/2. Poleg tega so vsa plačila zapuščini ali določenemu upravičencu lastnika IRA zaradi smrti lastnika brez davka na dohodek v Pensilvaniji.

kaj kupiti na borzi

Zgodnji umiki: brez izjem
Porazdelitve IRA, prejete pred dopolnjenim 59-1/2, niso upravičene do oprostitve in so zato v celoti obdavčene po zakonu o dohodnini Pennsylvanije. To velja tudi, če ste se upokojili, preden ste dopolnili starost 59-1/2.

Poleg tega, čeprav bi vam nekatere situacije preprečile, da bi morali plačati kazni predčasnega umika pri predčasnih distribucijah za namene zveznega davka, Pennsylvania ne priznava teh izjem za namene državnega davka. Lastniki IRA lahko na primer prejmejo bistveno enaka periodična plačila pred starostjo 59-1/2, ne da bi plačali kazen za predčasni umik, vendar Pennsylvania uvede davek na distribucije, opravljene s to metodo. Podobno izjeme zvezne kazni za predmete, kot je prvi nakup stanovanja, ne veljajo v Pensilvaniji.kaj pomeni medvedji trg

Nazadnje, Pennsylvania obdavči nekatere distribucije Roth IRA, če so narejene, preden dosežejo starost 59-1/2. Davkoplačevalci morajo plačati davek, če njihov umik presega znesek prispevkov, ki so bili prej obdavčeni z dohodnino v Pensilvaniji.

Očitna rešitev za davkoplačevalce v Pensilvaniji je, da storijo vse, kar lahko, da se izognejo dvigom IRA, preden dopolnijo starost 59-1/2. S tem boste preprečili, da bi morali te umike vključiti v svoj državni obdavčljivi dohodek in ohranili več svojega denarja za neobdavčeno obravnavo ob upokojitvi.

Ta članek je del centra znanja The Motley Fool's Knowledge Center, ki je bil ustvarjen na podlagi zbrane modrosti fantastične skupnosti vlagateljev. Radi bi slišali vaša vprašanja, misli in mnenja o Centru znanja na splošno ali o tej strani posebej. Vaš prispevek nam bo pomagal svetu vlagati, bolje! Pošljite nam e-pošto na center znanja@fool.com . Hvala -- in norca naprej!

^