Center Znanja

Ali se distribucija IRA šteje kot dohodek za socialno varnost?

Socialna varnost zagotavlja ugodnosti milijonom starejših Američanov, vendar mnogi upokojenci računajo tudi na upokojitvena gnezdišča na računih, kot so IRA, da bi pomagali dopolniti svoje finančne potrebe. Številni prejemniki socialnega zavarovanja skrbijo, da bi lahko prejemanje distribucij IRA vplivalo na ugodnosti, ki jih prejmejo.

Obstajata dve situaciji, ki sprožita rdečo zastavo za prejemnike socialne varnosti, vendar lahko le ena od njih dejansko povzroči finančno stisko. Poglejmo si ti dve situaciji podrobneje, da ugotovimo, kaj morate vedeti – in če želite izvedeti še več o IRA, ko končate tukaj, obiščite Fool's IRA Center .

kako naj vem, kdaj prodati delnico

Situacija 1: Zaradi dohodka IRA ne boste izgubili svojih ugodnosti.
Prva situacija, v kateri uprava za socialno varnost pregleda vaš dohodek, je, ko prejemate nadomestila, preden dosežete polno upokojitveno starost, medtem ko še delate. Zaslužki nad določenimi zneski praga, ki se iz leta v leto spreminjajo, bodo povzročili izgubo prejemkov socialne varnosti. Na primer, za leti 2015 in 2016, če ste vse leto mlajši od polne upokojitvene starosti in zaslužite več kot 15.720 USD, boste izgubili 1,00 USD socialne varnosti za vsaka 2,00 USD, ki ga zaslužite nad tem zneskom.

Pomembno pa je, da tukaj razumete, da čeprav lahko distribucije iz IRA povečajo vaš obdavčljivi dohodek, se nikoli ne štejejo za namene zasega dajatev. Posledično lahko od tradicionalnih ali Roth IRA dvignete kolikor želite, ne da bi ogrozili svoje mesečne čeke dajatev.

Situacija 2: Dohodek IRA lahko povzroči obdavčitev nekaterih vaših prejemkov socialne varnosti.
Druga situacija, v kateri je vaš dohodek pomemben, je pri ugotavljanju, ali so vaši prejemki socialne varnosti predmet dohodnine. Tu IRS vzame polovico vaših prejemkov socialne varnosti in nato prišteje ves vaš obdavčljivi dohodek plus nekatere postavke, kot so obresti občinskih obveznic, oproščene davka. Če je nastali skupni znesek nad določenimi pragovi – 25.000 $ za posamezne prijavitelje in 32 000 $ za skupne vložnike –, bo del vaših ugodnosti obdavčen.Pri določanju vašega dohodka tradicionalne distribucije IRA, ki so vključene v vaš obdavčljivi dohodek so upošteva, ali ste dosegli dohodkovni prag za obdavčitev socialne varnosti. Zato lahko v nekaterih primerih večja porazdelitev IRA povzroči plačilo višjih davkov na vašo socialno varnost.

koliko denarja zasluži disney

Po drugi strani pa distribucije Roth IRA niso šteje za te namene. Zato lahko prejemate neomejene distribucije Roth IRA, ne da bi to vplivalo na obdavčitev vaših prejemkov socialne varnosti. Iz tega razloga mnogi svetovalci priporočajo, da skrbno tehtate dvige z različnih računov za upokojitev, da zmanjšate svoj skupni davčni račun.

Porazdelitve IRA ne bodo neposredno vplivale na vaše prejemke socialne varnosti. Zaradi načina delovanja davčne zakonodaje lahko vodijo do višjih davkov, če se jim ne izognete.Ta članek je del centra znanja The Motley Fool's Knowledge Center, ki je bil ustvarjen na podlagi zbrane modrosti fantastične skupnosti vlagateljev. Radi bi slišali vaša vprašanja, misli in mnenja o Centru znanja na splošno ali na tej strani posebej. Vaš prispevek nam bo pomagal svetu vlagati, bolje! Pošljite nam e-pošto na center znanja@fool.com . Hvala -- in norca naprej!^