Vlaganje

Disneyjeva nova cenovna politika vključuje ali požrešen?

Ob začetku pandemije, Družba Walt Disney (NYSE: DIS)je bil prisiljen zakleniti vrtljive vrtilke v svojih tematskih parkih. Zapore so trajale veliko dlje, kot je bilo pričakovano.

Podaljšan čas je vodstvu omogočil, da je ponovno premislil o svojih cenah in politiki priljubljenih znamenitosti. Ker se parki znova odpirajo, The House of Mouse napoveduje nove programe, ki so nekaterim všeč in razburjajo druge, odvisno od tega, ali menite, da Disney poskrbi, da parki sprejemajo goste z širšimi ravnmi dohodka ali če menite, da poskuša iztržiti več denarja od obiskovalcev.

s katerimi se lahko trguje na surovinskem trgu?
Odrasli in otroci, ki se gibljejo skozi vrtišča.

Vir slike: Getty Images.

Izkusite Disneyjevo čarovnijo po svoji ceni

Ena sprememba, ki jo je naredila, je bila odpoved prejšnjega letnega programa vozovnic v Disneyjevih parkih v Kaliforniji. Priljubljena med lokalnimi prebivalci je vozovnica gostom omogočala obisk večkrat na leto za mesečno ali letno članarino. Cene so se gibale od nekaj sto dolarjev na leto pa vse do 1449 dolarjev na leto.

Nekaj ​​mesecev po ponovnem odprtju svojih kalifornijskih tematskih parkov je Disney predstavil program Magic Key s podobnimi funkcijami. Čarobni ključ gostom omogoča podobne ugodnosti kot letna vozovnica, vendar z več blokiranimi dnevi in ​​več neprijetnostmi.Poleg tega je Disney predstavil Genie+ za 15 $ na dan v Walt Disney World na Floridi in 20 $ na dan v Disneylandu v Kaliforniji, kar vam omogoča dostop do strele. Z drugimi besedami, omogoča vam, da preskočite dolge vrste in doživite zanimivosti. To je še en način, kako Disney daje na voljo premium stopnje za različne ravni dohodka gostov. Toda družine z več denarja bodo imele boljšo izkušnjo kot ostale. Ljudje, ki čakajo v vrsti 45 minut, ne bodo navdušeni, ko bodo gledali, kako druga družina hodi in se odpelje pred njimi.

naj prodam svoje hertz delnice

To so bile le najnovejše inovacije v Disneyjevem poskusu povečanja svojih tematskih parkov. Pred nekaj leti je uvedel dinamično določanje cen vozovnic, ki je določalo cene vstopnic glede na povpraševanje. Na primer, v času najbolj priljubljenih božičnih praznikov bi bile cene vstopnic najvišje. Nižji bi bili za šolske dni sredi tedna, ko jih želi obiskati manj ljudi.

Kaj bi to lahko pomenilo za vlagatelje

Ne bi smelo biti presenečenje, da Disney izstopa iz zaprtja parkov z namenom, da povrne nekaj denarja. Podjetje je zaradi zaprtja parkov v proračunskem letu 2020 izgubilo 6,9 milijarde dolarjev. In ob vsem zadržanem povpraševanju ljudi, ki so bili zaprti v zaprtih prostorih večji del leta, je Disney prepričan, da lahko potrošnike pripelje do plačila.je moj finančni svetovalec fiduciar

Ali navijači všeč ali ne , Disney posluje z namenom ustvarjanja dobička. Naloga vodstva je maksimirati vrednost za delničarje. Te nove cenovne politike bi lahko povečale dobiček z pridobivanjem več vrednosti od gostov z višjimi dohodki. In če negativna objava sprememb odtehta prednosti dodane vrednosti, lahko Disney program vedno prekliče.

Ne glede na to je to dokaz priljubljenosti Disneyjevih sredstev. Podjetje zaračunava premium cene za vstop v svoje tematske parke, ki pritegnejo toliko zanimanja strank, da povpraševanje ustvarja dolge vrste. Disney nato ljudem ponuja možnost, da kupijo privilegij, da preskočijo te dolge vrste. Vlagatelji bi morali imeti v lasti delnice v podjetju s takšno cenovno močjo.^