Vlaganje

Disneyland vrača letne vozovnice - z zasukom

Disneyland je januarja osupnil oboževalce zabaviščnega parka končal svoj program letne prepustnice v kalifornijskem letovišču, vendar se bo kasneje ta mesec vrnil z nekaj popravki. V torek popoldne, Walt Disney 's(NYSE: DIS)Prvotno letovišče tematskega parka je predstavilo Magic Key, novo platformo za vstopnice, ki bo naprodaj 25. avgusta.

Imena in cene so različna, vendar gre v bistvu za podoben stopenjski pristop, s cenejšimi možnostmi za tiste, ki so pripravljeni sprejeti več datumov blokade in nižje popuste v parku ter plačati parkiranje. Nove vozovnice Magic Key se začnejo pri 399 USD za posebno vozovnico, omejeno na prebivalce južne Kalifornije, največ 1.399 USD za načrt, ki je na voljo vsem obiskovalcem Disneylanda brez datumov blokade.

Disneyjevi kostumirani liki pozirajo pred Disneylandom

Vir slike: Disney.





Zahtevane rezervacije

Velika razlika med starimi vozovnicami, ki jih je Disneyland vrnil januarja, in novim programom je, da bodo kupci Magic Key morali zagotoviti rezervacije parka za park, ki ga želijo obiskati na kateri koli datum. Imetniki Magic Key imajo lahko na podlagi kupljene vozovnice kadar koli odprtih od dve do šest rezervacij parka.

Disney je sistem za vnaprejšnje rezervacije parkov uvedel, ko je lani začel odpirati svoje tematske parke. To je bil razumen način za nadzor množice v najtemnejših obdobjih pandemije, saj so tematski parki dovolili le 25 % prejšnje zmogljivosti zaprte atrakcije, vendar se je Disney držal programa, čeprav je sprostil vajeti. ob majhnem številu gostov.



Zagotavljanje rezervacij v parku za vse v potujoči zabavi je bila prelomna točka za imetnike vozovnic Disney World, odkar se je pred 13 meseci znova odprla z vzpostavljeno platformo. Na splošno je bila boljša razpoložljivost za ljudi, ki kupujejo enodnevne vstopnice ali bivajo v letovišču Disney, da si zagotovijo dostop na kateri koli delovni dan.

Novi program Magic Key v Kaliforniji – kot tudi nadaljevanje novih letnih vstopnic Disney World v prihodnjih tednih – se nanašata na izboljšanje monetizacije njegovih tematskih parkov. Imetniki vozovnic v povprečju ne zapravijo toliko kot tisti izven mesta za redek obisk. Omejitev rednih obiskovalcev s sistemom za rezervacije parkov osvobodi največjega operaterja tematskih parkov na svetu, da uravnava množice v času konic potovanj. Gre še korak dlje od datumov blokade in na koncu poveča porabo na prebivalca za vstop in v parku.

Ker je Disneyland povrnil vse svoje imetnike vozovnic (za razliko od Disney Worlda, ki je prenehal prodajati nove vozovnice, vendar je nadaljeval z obnavljanjem obstoječih vozovnic), se bo tukaj začelo iz nič. Izvedel se bo veliko o povpraševanju potrošnikov in o tem, ali bodo zahtevane rezervacije za potencialne kupce prekinile dogovor. Oboževalcem Disneylanda ne bo vse všeč pri Magic Key, a če nameravate prenoviti program letnih vozovnic, lahko to storite tudi po zatišju, ko so bili kalifornijski parki zaradi pandemije zaprti več kot eno leto.



Prišlo bo do naraščajočih težav in za razliko od drugih upravljavcev tematskih in regionalnih zabaviščnih parkov ima Disney prednost, da je dobro razpršena medijska zaloga. Lahko prinese dobiček, tudi če njegovi tematski parki niso najboljši. Nove vozovnice Magic Key niso popolne, vendar je bolje kot brez letne vozovnice. Zdaj so vse oči usmerjene proti Floridi, kjer Disney obljublja informacije o ponovni vzpostavitvi vstopnic pozneje ta mesec, prodaja pa se bo verjetno nadaljevala septembra. Navsezadnje to ni tako majhen svet.



^